« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-29 20:09:04
Temat: jabłecznik/Czy może ktoś podziei e zemnąprepsem napyny jabłecznk??Jesem początkującą
gospdynią...bedę wdzieczna za radę
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-10-29 20:22:29
Temat: Re: jabłecznik/
"Agnieszka K." <b...@p...wp.pl> wrote in message
news:ei31p8$hkr$1@news.onet.pl...
> Czy może ktoś podziei e zemnąprepsem napyny jabłecznk??Jesem początkującą
> gospdynią...bedę wdzieczna za radę
jutro
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-10-29 20:29:17
Temat: Re: jabłecznik/Użytkownik "Agnieszka K." <b...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:ei31p8$hkr$1@news.onet.pl...
> Czy może ktoś podziei e zemnąprepsem napyny jabłecznk??Jesem początkującą
> gospdynią...
I pczątkjcą użtkwnicką klwiaury?
Qua
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-10-29 20:33:12
Temat: Re: jabłecznik/
Użytkownik "Agnieszka K." <b...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:ei31p8$hkr$1@news.onet.pl...
> Czy może ktoś podziei e zemnąprepsem napyny jabłecznk??Jesem początkującą
> gospdynią...bedę wdzieczna za radę
>
Zastanawiam sie skąd one sie biorą? Czy Polki idiocieją? Czy to tylko
dysleksja? Nie! Ta początkująca gospodyni będzie miała brud w kuchni i nawet
nie zauważy, ze upiecze jabłecznik w zasyfiałym naczyniu i poda go gościom
na brudnych talerzach.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-10-29 21:49:01
Temat: Re: jabłecznik/
Użytkownik "Agnieszka K." <b...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:ei31p8$hkr$1@news.onet.pl...
> Czy może ktoś podziei e zemnąprepsem napyny jabłecznk??Jesem początkującą
> gospdynią...bedę wdzieczna za radę
Składniki:
1 kg jabłek antonówek,
25 dag mąki,
25 dag cukru,
4 jaja,
pół paczki proszku do pieczenia,
1 olejek cytrynowy.
Sposób przyrządzenia:
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Jabłka pokrajać
w drobne plasterki i wyłożyć nimi tortownicę. Utrzeć jaja z cukrem, dodać
olejek i mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić. Ciasto wlać na jabłka.
Piec ok. 90 - 120 min.
------------------Drugi...
Skład:
1 biszkopt
2 galaretki jabłkowe lub pomarańczowe
2 szklanki musu jabłkowego (przecieru, konfitury)
200 ml śmiatany 30% lub cukier puder - do dekoracji
Wykonanie:
Galaretki rozpuścić w połowie wody (0,5 litra), ostudzić, dodać mus jabłkowy
i wymieszać. Gdy zacznie tężeć przełożyć, wcześniej upieczony i wystudzony,
biszkopt. Ciasto polać białym lukrem lub udekorować bitą śmietaną z łyżeczką
cukru pudru.
I tutaj ma sie duzoo duzo przepisow..i jabłecznikow...
http://www.przepisy-kulinarne.go-longhorn.net/index.
php
Han.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |