« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-16 18:12:43
Temat: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)Żaden z przepisów, które wyszperałam w necie mi nie bardzo odpowiada - chcę
ją usmażyc na patelni, a nie piec w piekarniku (a tylko takie przepisy
znalazłam). Ostatnio kiedy ją smażyłam - odlazła mi cała panierka, może cos
zrobiłam nie tak? (najpierw pieprz, sól, czosnek, zioła prowansalskie, potem
jajo i mąka, bez panierki). Proszę ślicznie o jakies szybciutkie rady, bo
rybka własnie mi sie rozmraża, a ja robię sie coraz barrrdziej głodna ;-)
Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-16 18:16:30
Temat: Re: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)Aurelie wrote:
> Ostatnio kiedy ją smażyłam - odlazła mi cała panierka, może cos
> zrobiłam nie tak?
Wysuszyłaś ją przed panierowaniem?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-16 18:18:59
Temat: Re: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)sadyl wrote:
> Wysuszyłaś ją przed panierowaniem?
A juści.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-16 18:22:02
Temat: Re: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)sadyl wrote:
> Wysuszyłaś ją przed panierowaniem?
A propos - czy jajo z mąka to też panierka? Wydawało mi się, że panierka to
z bułką tartą byc musi...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-16 18:33:40
Temat: Re: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)Aurelie wrote:
> A propos - czy jajo z mąka to też panierka?
a juŻci..:)
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-16 18:34:17
Temat: Re: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)Aurelie wrote:
>
> sadyl wrote:
> > Wysuszyłaś ją przed panierowaniem?
>
> A juści.
To może nie była do końca rozmrożona i puściła wodę?
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-09-16 18:40:58
Temat: Re: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)sadyl wrote:
> To może nie była do końca rozmrożona i puściła wodę?
To jest jakaś myśl...Tym razem wydrenuję ją do cna. Merci.
Agnieszka
Ps. A juŚci! Trylogii nie czytał? ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-09-16 19:14:11
Temat: Re: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:432B1004.B93FA8E7@poczta.onet.pl...
> Aurelie wrote:
>
>> A propos - czy jajo z mąka to też panierka?
>
> a juŻci..:)
>
Ale z bułką znacznie lepsze ;PP
Ania
--
~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~
*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*
*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-09-16 19:44:40
Temat: Re: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)Aurelie <a...@g...pl> napisał(a):
> Ps. A juŚci! Trylogii nie czytał? ;-)
patrzałem w słowniku PWN (12-tomowy). Można mówić "juści" i "jużci". Znaczą to
samo. Przy słowie "juści" jest jeden przykład i przekierowanie na "jużci"
gdzie jest wyjaśnienie i kilka przykładów (jużci używane częściej).
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-09-16 20:20:36
Temat: Re: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)
"Aurelie" <a...@g...pl> wrote in message
news:dgf1u8$rqk$1@inews.gazeta.pl...
> Żaden z przepisów, które wyszperałam w necie mi nie bardzo odpowiada -
chcę
> ją usmażyc na patelni, a nie piec w piekarniku (a tylko takie przepisy
>
To jest przepis z netu, niestety teraz go nie moge znalezc, wiec z pamieci.
Pange /bez panierki/ smazymy na masle na bladozloty kolor. Po wyjeciu
filetow rozpuszczamy w tym samym masle na patelni tarty ser /powinien byc
chyba parmezan, ja dalem taki jaki mialem pod reka, zolty/ , dodac troche
smietany i potrzymac na ogniu do zgestnienia. Sosem polac filety.
Pozdr
MarekF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |