Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak przyrządzic dziczyznę?

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak przyrządzic dziczyznę?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-23 08:06:18

Temat: jak przyrządzic dziczyznę?
Od: "Grzegorz Nowosielski" <g...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

mam spory kawał jagnięciny, zamrożnony, wiem że mięso powinno skruszeć,
czyli leżeć w zalewie - ale w jakiej i co dalej - nie mam pojęcia, pomóżcie
proszę

pzdrw. gn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-06-23 08:41:35

Temat: Re: jak przyrządzic dziczyznę?
Od: "Marcin Helbin" <m...@e...pl> szukaj wiadomości tego autora

mniam , mniam ...domyslam sie , ze skoro zaczely sie przygotowania to juz
lada dzien jemy to pyszne miesko. spokojnie przyniose cos do "picia" :-)

Marcin


Użytkownik "Grzegorz Nowosielski" <g...@r...pl> napisał w
wiadomości news:bd6cdp$vso$1@skipper.rmf.pl...
> mam spory kawał jagnięciny, zamrożnony, wiem że mięso powinno skruszeć,
> czyli leżeć w zalewie - ale w jakiej i co dalej - nie mam pojęcia,
pomóżcie
> proszę
>
> pzdrw. gn
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-23 09:45:24

Temat: Re: jak przyrządzic dziczyznę?
Od: "dri" <d...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Grzegorz Nowosielski:
> mam spory kawał jagnięciny, zamrożnony, wiem że mięso powinno skruszeć,
> czyli leżeć w zalewie - ale w jakiej i co dalej - nie mam pojęcia,
pomóżcie


a wcale nie - jesli mieseczko jest zamrozone to nie musi wcale
lezec w zalewie - juz jest odpowienio skruszone przez zimno..
tak przynajmniej mam wypraktykowane z dziczyzna, sarnina i miesem z
losia (losina?;)) ...
takie rozmrozone wysmarowac szast-prast przyprawami, pozwolic sie
rozmrozic do cna, obsmazyc a pozniej juz w przykrytej brytwance
pichcic....

dri


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-23 11:14:24

Temat: Re: jak przyrządzic dziczyznę?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 23 Jun 2003 10:06:18 +0200, "Grzegorz Nowosielski"
<g...@r...pl> wrote:

>mam spory kawał jagnięciny, zamrożnony, wiem że mięso powinno skruszeć,
>czyli leżeć w zalewie - ale w jakiej i co dalej - nie mam pojęcia, pomóżcie
>proszę
>
>pzdrw. gn
>


jagnie to nie dziczyzna. tu sie kupuje kawal takiego zwierzatka,
przykrywa rozmarynem, piecze, je z sosem MIETOWYM

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-23 20:12:24

Temat: Re: jak przyrządzic dziczyznę?
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 23 Jun 2003 12:14:24 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:


>
>jagnie to nie dziczyzna. tu sie kupuje kawal takiego zwierzatka,
>przykrywa rozmarynem, piecze, je z sosem MIETOWYM
>
>Pierz
>K.T. - starannie opakowana

Eeee tam...z rusztu jest lepsza ... z rakija...bez sosu MIETOWEGO
;->>

Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-23 20:45:21

Temat: Re: jak przyrządzic dziczyznę?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>jagnie to nie dziczyzna. tu sie kupuje kawal takiego zwierzatka,
>>przykrywa rozmarynem, piecze, je z sosem MIETOWYM
>>
>>Pierz
>>K.T. - starannie opakowana
>
>Eeee tam...z rusztu jest lepsza ... z rakija...bez sosu MIETOWEGO
>;->>
>
>Art(Gruby).
>
>Abyssus abyssum invocat.


nonsens! TYLKO z mietowym!!!! pardon, MIETOWYM

Pierzyk
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-23 22:06:44

Temat: Re: jak przyrządzic dziczyznę?
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 23 Jun 2003 21:45:21 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

>
>
>nonsens! TYLKO z mietowym!!!! pardon, MIETOWYM
>
>Pierzyk
>K.T. - starannie opakowana


Absolutnie sie nie zgadzam ... sos MIETOWY jest niejadalny...jezeli
juz z sosem to z miodowo-lawendowym...
;-)))

Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-24 06:04:55

Temat: Re: jak przyrządzic dziczyznę?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>>
>>nonsens! TYLKO z mietowym!!!! pardon, MIETOWYM
>>
>>Pierzyk
>>K.T. - starannie opakowana
>
>
>Absolutnie sie nie zgadzam ... sos MIETOWY jest niejadalny...jezeli
>juz z sosem to z miodowo-lawendowym...
>;-)))
>
>Art(Gruby).
>
>Abyssus abyssum invocat.


mieta!

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-24 06:33:17

Temat: Re: jak przyrządzic dziczyznę?
Od: t...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

>
> >>
> >>
> >>nonsens! TYLKO z mietowym!!!! pardon,  MIETOWYM
> >>
> >>Pierzyk
> >>K.T. - starannie opakowana
> >
> >
> >Absolutnie sie nie zgadzam ... sos MIETOWY jest niejadalny...jezeli
> >juz z sosem to z miodowo-lawendowym...
> >;-)))
> >
> >Art(Gruby).
> >
> >Abyssus abyssum invocat.
>
>
> mieta!
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
Mięta pieprzowa, czy kutnerowata?
Michał


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-24 06:39:03

Temat: Re: jak przyrządzic dziczyznę?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> >>
>> >>nonsens! TYLKO z mietowym!!!! pardon,  MIETOWYM
>> >>
>> >>Pierzyk
>> >>K.T. - starannie opakowana
>> >
>> >
>> >Absolutnie sie nie zgadzam ... sos MIETOWY jest niejadalny...jezeli
>> >juz z sosem to z miodowo-lawendowym...
>> >;-)))
>> >
>> >Art(Gruby).
>> >
>> >Abyssus abyssum invocat.
>>
>>
>> mieta!
>>
>> Pierz
>> K.T. - starannie opakowana
> Mi?ta pieprzowa, czy kutnerowata?
>Micha?


przepraszam...jaka? ja znam miete tylko w zagranicznym jezyku

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasto z wisniami?
racuszki z rumem
[P] ceviche
[OT] Już po wszystkim - kolejny wrocławianin
Mostek jagniecy z zolta fasolka i marchewka ( dlugie)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »