Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [jak] skórki kandyzowane

Grupy

Szukaj w grupach

 

[jak] skórki kandyzowane

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-04-18 10:57:44

Temat: [jak] skórki kandyzowane
Od: "Winnie" <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jak zrobić skórki kandyzowane?
Szczegółowo poproszę :)

Pozdrawiam
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-04-18 11:23:01

Temat: Re: [jak] skórki kandyzowane
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Winnie" <w...@o...pl> wrote in message news:e22gm0$mie$1@news.onet.pl...
> Jak zrobić skórki kandyzowane?
> Szczegółowo poproszę :)
>
> Pozdrawiam
> Kasia

Napletki w cukrze? Gazeta staniała...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-04-18 11:25:47

Temat: Re: [jak] skórki kandyzowane
Od: "Aicha" <b...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Panslavista" napisał:

> Napletki w cukrze? Gazeta staniała...

NTG!

Pozdrawiam - Aicha

--
Dozwolone od lat 18:
http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
Komentarz z Gniazda:
Masz talent i cyrkowe umiejętności żonglerki słowami




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-04-18 14:58:48

Temat: Re: [jak] skórki kandyzowane
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):
>
> "Winnie" <w...@o...pl> wrote in message news:e22gm0$mie$1@news.onet.pl...
>> Jak zrobić skórki kandyzowane?
>> Szczegółowo poproszę :)
>>
>> Pozdrawiam
>> Kasia
>
> Napletki w cukrze? Gazeta staniała...

Przełknąłeś?
;-)))
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-04-18 15:31:56

Temat: Re: [jak] skórki kandyzowane
Od: BasiaBjk <b...@Q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Winnie napisał(a):
> Jak zrobić skórki kandyzowane?
> Szczegółowo poproszę :)

Masz szczegółowo:

Moczysz skórki pomarańczowe przez dzień lub dwa, zmieniając wodę.
Okrawasz ten biały miąższ z nich. Gotujesz syrop z 40 dag cukru i
dwóch szklanek wody.

Gotujesz skórki w syropie pół godziny. Następnego dnia znów gotujesz
skórki w tym syropie, kolejnego dnia tak samo.

Jeśli chcesz suche skórki, wyjmujesz je na sito, osączasz, posypujesz
drobnym cukrem, wkładasz do dobrego rondelka, mieszasz na gazie chwile,
by się pokryły cukrową glazurą, rozkładasz na tacy, by wyschły, wkładasz
do słoików.

Jeśli chcesz mieć mokre, zalewasz po prostu w słoiku syropem, w którym
się gotowały, ja to na wszelki wypadek jeszcze chwilę pasteryzuję.
--
pa, BBjk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

trole, syni i KF -o co chodzi?
sniadanko :)
co zrobić, żeby cykoria nie była gorzka?
Gówien w święta jeśc nie będę!!!!
przepisy Nigelli Lawson - gdzie?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »