Data: 2004-06-02 11:01:04
Temat: Re: jak zakwasic pochwe?
Od: Marek Bieniek <a...@s...re.invalid>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 1 Jun 2004 17:37:17 +0200, Jarek wrote:
> Kefir bym odradzala, bo to bakterie plus jakies drozdze moga byc; najlepsze
> jest "wlasnorecznie", swiezo ukwaszone mleko (wtedy tez wiesz, ze nic oprocz
> mleka w tym nie ma, no i z pewnoscia jest bez cukru), rozcienczone letnia
> woda.
Ciekawi mnie bardzo skąd weźmiesz w obecnych czasach mleko które da się
własnoręcznie ukwasić. Przeważająca większość mleka dostępnego w
sklepach to mleko UHT a przynajmniej pasteryzowane.
A mleko nie "uchate" i nie pasteryzowane (czyli takie do krowy prosto)
zawiera dla odmiany pestycydy, fekalia, czasem antybiotyki,
detergenty... Ogólnie pomysł z mlekiem jest IMHO średni.
Zastrzegam jednak, że IANAG :)
m.
--
Pozdrawiam,
Marek Bieniek (mbieniek na onet pl)
Umieranie człowieka jest większym problemem dla osób pozostających
przy życiu, niż dla niego samego. /Tomasz Mann/
|