Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: ****jak zrobić pasztety barowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ****jak zrobić pasztety barowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2014-02-18 22:12:14

Temat: Re: ****jak zrobić pasztety barowe
Od: p...@g...com szukaj wiadomości tego autora

On Thursday, October 1, 1998 9:00:00 AM UTC+2, rico wrote:
> szukam przepisu na pasztety barowe
> nadzieniem ich są jajka zmielone
> jestem samotny więc prosze o szczególny opis wykonania
> nie umię gotowac
> Prosze szanownych grupowiczów o podanie szybkich i dobrych
> posiłków dla samotnego chłopa
>
> Zgury serdecznie dziękuję
> t...@k...net.pl

Naleśniki:
Zmieszać mleko jajko, szczyptę soli, kurkumę i oliwę. Miksować dodając mąki do
uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Smażyć cienkie naleśniki na patelni
posmarowanej tłuszczem bez rumienienia.

Farsz:
Cebulę drobno pokroić, Przesmażyć na niewielkiej ilości oliwy do zrumienienia. W
misce umieścić jaja na twardo, cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę. Ugnieść
tłuczkiem do puree lub przepuścić przez maszynkę. Dodać kolendrę, wymieszać,
przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Smarować naleśniki farszem, zwijać i przysmażać na maśle pod pokrywką do
zrumienienia.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2014-02-18 23:01:33

Temat: Re: ****jak zrobić pasztety barowe
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 18 Feb 2014 13:12:14 -0800 (PST), p...@g...com napisał(a):

> Smarować naleśniki farszem, zwijać i przysmażać na maśle pod pokrywką do
zrumienienia.

Niewprawnemu takie krokiety mogą się rozwijać, bo podczas obsmażania ciasto
n iecos sztywnieje, poza tym warto byłoby zabezpieczyć je przed pęknięciem
od nadzienia itp. Mam patent na to - zostawiam nieco ciasta surowego w
głębokiej miseczce i po nadzianiu każdy krokiet wkładam do tego ciasta (ma
się cały zanurzyć). Wyjmuję (najlepiej to robić ażurową łopatką lub jeszcze
lepiej dwoma widelcami uożonymi obok siebie)i od razu kładę na rozgrzany
tłuszcz na patelni- i tak obsmażam, oczywiscie dwustronnie, do
zrumienienia.
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2014-02-19 00:01:10

Temat: Re: ****jak zrobić pasztety barowe
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 18 Feb 2014 23:01:33 +0100, Ikselka napisał(a):

> Dnia Tue, 18 Feb 2014 13:12:14 -0800 (PST), p...@g...com napisał(a):
>
>> Smarować naleśniki farszem, zwijać i przysmażać na maśle pod pokrywką do
zrumienienia.
>
> Niewprawnemu takie krokiety mogą się rozwijać, bo podczas obsmażania ciasto
> n iecos sztywnieje, poza tym warto byłoby zabezpieczyć je przed pęknięciem
> od nadzienia itp. Mam patent na to - zostawiam nieco ciasta surowego w
> głębokiej miseczce i po nadzianiu każdy krokiet wkładam do tego ciasta (ma
> się cały zanurzyć). Wyjmuję (najlepiej to robić ażurową łopatką lub jeszcze
> lepiej dwoma widelcami uożonymi obok siebie)i od razu kładę na rozgrzany
> tłuszcz na patelni-


czasem, kiedy chce mi sie pobawić, obsypuję jeszcze obie strony bułką tartą
(jest to nieco kłopotliwe ze wzgl. na ściekajace ciasto, ale do zrobienia i
warto) i dopiero

> i tak obsmażam, oczywiscie dwustronnie, do
> zrumienienia.

j.p.
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nie daj się oszustom!
Nie daj się oszustom!
Soljanka.
Panslavista
Gdzie znika wapń?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »