« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-06-08 19:50:54
Temat: (jakie) techniki zagęszczania sosów.. jakimi technikami zagęszczania sosów możecie się podzielić? na mąkę
to trochę lipa...
/dotyczy wszystkich (typów) sosów, głównie gorących, bądź przyrządzanych
na ciepło a podawanych na zimno/
--
ya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-06-08 20:11:13
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosów
Użytkownik "yapann" <y...@o...pe.el> napisał w wiadomości
news:e69v69$hjf$1@nemesis.news.tpi.pl...
> .. jakimi technikami zagęszczania sosów możecie się podzielić? na mąkę
> to trochę lipa...
> /dotyczy wszystkich (typów) sosów, głównie gorących, bądź przyrządzanych
> na ciepło a podawanych na zimno/
z dodatkiem słodkiej śmietanki sam się zagęszcza w trakcie gotowania
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-06-08 20:31:39
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosów
Użytkownik "Gusiek" <a...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e6a09q$njc$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "yapann" <y...@o...pe.el> napisał w wiadomości
> news:e69v69$hjf$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> .. jakimi technikami zagęszczania sosów możecie się podzielić? na mąkę
>> to trochę lipa...
>> /dotyczy wszystkich (typów) sosów, głównie gorących, bądź przyrządzanych
>> na ciepło a podawanych na zimno/
>
> z dodatkiem słodkiej śmietanki sam się zagęszcza w trakcie gotowania
> Pozdrawiam, Agata
>
słodkiej i tłustej 30%
Teli.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-06-08 20:34:29
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosówyapann <y...@o...pe.el> napisał(a):
> ... jakimi technikami zagęszczania sosów możecie się podzielić? na mąkę
> to trochę lipa...
> /dotyczy wszystkich (typów) sosów, głównie gorących, bądź przyrządzanych
> na ciepło a podawanych na zimno/
1. zasmażka
2. mąka pszenna/żytnia
3. mąka kartoflana
4. masło
5. żółtko
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-06-08 20:41:19
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosów
Le jeudi 8 juin 2006 ŕ 22:34:29, dans <e6a1kl$p3o$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
> yapann <y...@o...pe.el> napisał(a):
>> ... jakimi technikami zagęszczania sosów możecie się podzielić? na mąkę
>> to trochę lipa...
>> /dotyczy wszystkich (typów) sosów, głównie gorących, bądź przyrządzanych
>> na ciepło a podawanych na zimno/
> 1. zasmażka
mąka
> 2. mąka pszenna/żytnia
mąka
> 3. mąka kartoflana
mąka
> 4. masło
to akurat rozrzedza
> 5. żółtko
no :)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-06-08 21:20:45
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosówEwa (siostra Ani) N. schrieb:
> Le jeudi 8 juin 2006 ŕ 22:34:29, dans <e6a1kl$p3o$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez
:
>
>> yapann <y...@o...pe.el> napisał(a):
>
>>> ... jakimi technikami zagęszczania sosów możecie się podzielić? na mąkę
>>> to trochę lipa...
>>> /dotyczy wszystkich (typów) sosów, głównie gorących, bądź przyrządzanych
>>> na ciepło a podawanych na zimno/
>> 1. zasmażka
>
> mąka
>
>> 2. mąka pszenna/żytnia
>
> mąka
>
>> 3. mąka kartoflana
>
> mąka
bardziej sama skrobia.
>> 4. masło
>
> to akurat rozrzedza
nie tak całkiem. Można "montować" zimnym masłem.
>> 5. żółtko
>
> no :)
banan. Ale przyznaję, nie do każdego sosu pasuje ;-)
ziemniak
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-06-08 21:37:55
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosówIn news:e6a09q$njc$1@atlantis.news.tpi.pl, Gusiek wrote:
> z dodatkiem słodkiej śmietanki sam się zagęszcza w trakcie gotowania
Sos zagęszcza się w trakcie gotowania bez żadnych dodatków, trzeba tylko
wystarczająco długo gotować. Redukcja to chyba jeden z
najszlachetniejszych sposobów zagęszczania.
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-06-08 21:38:09
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosówHanna Burdon schrieb:
> In news:4erillF1g9tapU2@uni-berlin.de, Waldemar wrote:
>> banan. Ale przyznaję, nie do każdego sosu pasuje ;-)
>
> A do jakiego pasuje? Od dawna kusi mnie, żeby spróbować, ale zawsze w
> ostatniej chwili dochodzę do wniosku, że nie, do tego sosu jednak nie. ;-)
>
> Hania
do curry pasuje świetnie. Ja robię na ogół chicken curry, ale znajoma,
która robiła curry rybne też dała banana i mówiła, że świetne było.
Niestety na próbę organoleptyczną nie zaprosiła, a u mnie w domu tylko
ja bym coś takiego zjadł (dzieciaki za rybami nie przepadają)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-06-08 21:38:53
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosówIn news:4erillF1g9tapU2@uni-berlin.de, Waldemar wrote:
> banan. Ale przyznaję, nie do każdego sosu pasuje ;-)
A do jakiego pasuje? Od dawna kusi mnie, żeby spróbować, ale zawsze w
ostatniej chwili dochodzę do wniosku, że nie, do tego sosu jednak nie. ;-)
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-06-08 22:05:43
Temat: Re: (jakie) techniki zagęszczania sosów
Użytkownik "yapann" <y...@o...pe.el> napisał w wiadomości
news:e69v69$hjf$1@nemesis.news.tpi.pl...
> .. jakimi technikami zagęszczania sosów możecie się podzielić? na mąkę
> to trochę lipa...
> /dotyczy wszystkich (typów) sosów, głównie gorących, bądź przyrządzanych
> na ciepło a podawanych na zimno/
Chleb razowy, cebula, masło
- -
pzdr
kasia maruda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |