Data: 2003-12-01 17:01:56
Temat: Re: jedzenie a wzrok
Od: "Krystyna*Opty*" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "agatka" <A...@i...com> napisał w wiadomości
news:bqfmac$os6$1@korweta.task.gda.pl...
> Czy jedzenie / niejedzenie pewnych produktów przez dorosłego już człowieka
z
> wadą może wpływać na wadę wzroku? Ponoć jagody są świetne wiem jem je na
> okrągło ale czy to naprawdę daje realne efekty? A co z masłem? Czy jest
> niezbędne?
> Będę wdzięczna za wszystkie rozsądne wskazówki.
Wzrok jest wrażliwy na nadmiar cukru w diecie, natomiast do prawidłowego
funkcjonowania siatkówki i mechanizmu adaptacji wzroku umożliwiającego
widzenie o zmroku niezbędna jest witamina A rozpuszczalna w tłuszczach
i obecna m.in. w maśle.
--
Krystyna*Opty* [DO]* od 06.1998 r.
|