« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-21 11:03:35
Temat: kaczka (kaczor?) na pieczystewitam,
rasa francuska, płeć nierozpoznana. Moj największy sukces kulinarny:
jajecznica na bekonie. Przepis na pieczyste proszę. Pisać wolno, krok po
kroku, abym zrozumiał, po upieczeniu chciałbym kaczkę zjeść, więc bez
eksperymentów, wszystko nagrywam , jak się nie uda to po papie i szybko,
zanim ptak zacznie spacerować po lodówce.
(przepisy: to już było, albo zajrzyj do archiwum można sobie darować)
pzdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-23 08:01:48
Temat: Re: kaczka (kaczor?) na pieczysteFrom: "macho" <l...@p...onet.pl>
> zanim ptak zacznie spacerować po lodówce.
No wlasnie, tak a propos, gdzie kupic baaardzo tlusta kaczke? Chcialabym
ugotowac confit du canard (Efcia, jak posadzilam byka, to popraw)i nie mam z
czego :-/
Macabra
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-23 18:08:28
Temat: Re: kaczka (kaczor?) na pieczyste"Agnieszka Roos" <a...@p...onet.pl> a écrit dans le message de
news: 01a401c262d7$9f730080$77c94cd5@hppcvnmvhhid...
> From: "macho" <l...@p...onet.pl>
>
> > zanim ptak zacznie spacerować po lodówce.
>
> No wlasnie, tak a propos, gdzie kupic baaardzo tlusta kaczke? Chcialabym
> ugotowac confit du canard (Efcia, jak posadzilam byka, to popraw)i nie mam
z
> czego :-/
>
Nie zrobilas :-)
A confit de cabard mozesz tysz na smalcu zrobic, nie ?
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-23 18:56:04
Temat: Re: kaczka (kaczor?) na pieczyste"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> a écrit dans le message de news:
3d8f5517$0$595$6...@n...free.fr...
>
> Nie zrobilas :-)
>
> A confit de cabard mozesz tysz na smalcu zrobic, nie ?
>
Za to ja blad zrobilam :-(
"confit de canard" oczywiscie...
Aha, mozesz tez zrobic "confit d'oie" czyli z gesi. Moze gesi tluszcz mzna w
Polsce kupic ?
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |