Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: karp po żydowsku

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: karp po żydowsku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-12-11 20:03:18

Temat: Re: karp po żydowsku
Od: Panslavista <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista pisze:
> Dzisiaj zajmiemy się przyrządzeniem karpia po żydowsku, kosher tak jak
> mnie uczono w kibbutzu:
> Karpia oczyszczamy z ości i skóry. Skórę należy zdjąć delikatnie i w
> całości, bo potem jeszcze się przyda. Karpia i chałkę mielemy osobno w
> maszynce, do masy dodajemy parzone rodzynki i migdały bez skórki.
> Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Potrawa powinna mieć smak bardziej
> słodki niż słony. Dodajemy żółtko, a na sam koniec ubitą pianę z białka.
> Całą masę wyrabiamy, bierzemy tetrową pieluchę i smarujemy ją tłuszczem.
> Na tkaninę wykładamy skóry z karpia, kładziemy na nie farsz i zwijamy w
> rulon. Całość związujemy sznurkiem. Gotujemy w wywarze rybnym z
> marchewką, pietruszką i selerem przez 50 minut. Karpia podawać można w
> porcjach ułożonych w wachlarz, skropionego cytryną lub zalanego galaretą
> z ryby.
>
> Evenu shalom alehem!

Dzisiaj dzwoniki do mnie z MOSADU ponoć jusz czas abym przestał być
"uśpionym" agentem !! wracam na wojne ! ŚMIERĆ ISLAMOWI !!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-12-11 21:40:04

Temat: Re: karp po żydowsku
Od: "! ARNÓLD ! MACZÓGA ! ÓÓÓ !" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Ikselka napisał:
> Panslavista napisał(a):
>
>> Panslavista pisze:
>>> Dzisiaj zajmiemy się przyrządzeniem karpia po żydowsku, kosher tak
>>> jak mnie uczono w kibbutzu:
>>> Karpia oczyszczamy z ości i skóry. Skórę należy zdjąć delikatnie i w
>>> całości, bo potem jeszcze się przyda. Karpia i chałkę mielemy osobno
>>> w maszynce, do masy dodajemy parzone rodzynki i migdały bez skórki.
>>> Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Potrawa powinna mieć smak bardziej
>>> słodki niż słony. Dodajemy żółtko, a na sam koniec ubitą pianę z
>>> białka. Całą masę wyrabiamy, bierzemy tetrową pieluchę i smarujemy
>>> ją tłuszczem. Na tkaninę wykładamy skóry z karpia, kładziemy na nie
>>> farsz i zwijamy w rulon. Całość związujemy sznurkiem. Gotujemy w
>>> wywarze rybnym z marchewką, pietruszką i selerem przez 50 minut.
>>> Karpia podawać można w porcjach ułożonych w wachlarz, skropionego
>>> cytryną lub zalanego galaretą z ryby.
>>>
>>> Evenu shalom alehem!
>> Dzisiaj dzwoniki do mnie z MOSADU ponoć jusz czas abym przestał być
>> "uśpionym" agentem !! wracam na wojne ! ŚMIERĆ ISLAMOWI !!
>
>
> weż mnie ze sobą
>

HYBA SIE NIE ZMIEśCISZ TY JEBANA KNóRZYCO

--
! GÓRILLÓGA ! LÓGÓNDA ! PÓLESKIEGO ! INTERNETÓ !
! MAGJISTER ! INRZÓNIER ! DÓKTÓR ! ARNÓLD !
! PRAVJE ! PRÓZÓDÓNT ! RP !
! PÓZDRAVVIAM ! CIE ! ARNÓLDZIE !
! ÓÓ.ÓÓ !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Krem czekoladowy.
[lekko OT] Gdzie w sieci ladne talerze ? :)
CZAS PRAWDY
z Wigilijnej serii
Automat do chleba AFK - co to warte?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »