Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kerguleny

Grupy

Szukaj w grupach

 

kerguleny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-12-20 08:45:28

Temat: kerguleny
Od: "Basiek" <bkolodziej_nospam@eastwest_nospam_.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hej,
Kiedys jadlam w takiej smazalni ryb nad morzem kergulenki. Byly pyszne.
Chcialabym zrobic cos takiego na Swieta, ale nie mam pojecia, jak to cos
usmazyc.
Myslalam, ze moze na glebokim oleju, ale nie wiem, czy w jakiejs panierce
sie to robi, czy tak bez niczego.
Czy ktos ma jakis pomysl?
Dzieki za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.
Basiek.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-12-20 08:57:32

Temat: Re: kerguleny
Od: Evunia <m...@m...christmas.pl> szukaj wiadomości tego autora

Sat, 20 Dec 2003 09:45:28 +0100, na pl.rec.kuchnia, Basiek napisał(a):

> Kiedys jadlam w takiej smazalni ryb nad morzem kergulenki. Byly pyszne.
> Chcialabym zrobic cos takiego na Swieta, ale nie mam pojecia, jak to cos
> usmazyc.

Ja niestety nie robiłam kerguleny nigdy. Zanim odpowie Ci ktoś, kto ją
osobiście przygotowywał, przyjrzyj się może przepisom znalezionym w sieci,
a nuż się przyda :)

http://www.sam24.pl/article/articleview/26/1/4/
http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=17
http://www.kuchnia.3miasto.pl/240.htm


--
Eva Sheers

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-20 10:14:52

Temat: Re: kerguleny
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> szukaj wiadomości tego autora

Basiek napisal(a):

>Kiedys jadlam w takiej smazalni ryb nad morzem kergulenki. Byly pyszne.
>Chcialabym zrobic cos takiego na Swieta, ale nie mam pojecia, jak to cos
>usmazyc.
>Myslalam, ze moze na glebokim oleju, ale nie wiem, czy w jakiejs panierce
>sie to robi, czy tak bez niczego.

Ja je myje i obtaczam po prostu w mace. A nastepnie na olej.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-20 14:12:34

Temat: Re: kerguleny
Od: "Adamo 2." <a...@c...com> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisal
w wiadomosci news:f788uvo96gtnuj19g9195crli636ogcpme@4ax.com...


> Ja je myje i obtaczam po prostu w mace. A nastepnie na olej.

ja robie to samo.

Pozdrawiam,
Adam

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-20 15:00:50

Temat: Odp: kerguleny
Od: "Basiek" <bkolodziej_nospam@eastwest_nospam_.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziekuje serdecznie wszystkim za rady. Juz kupilam te malenstwa i mam
nadzieje, ze sie udadza na Wigilie.
Pozdrawiam.
Wesolych Swiat.
Basiek.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-20 15:15:59

Temat: Re: kerguleny
Od: "agatonek" <a...@g...univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Adamo 2." <a...@c...com> napisal w wiadomosci
news:bs1ljs$b9o$1@opal.futuro.pl...
> Uzytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
napisal
> w wiadomosci news:f788uvo96gtnuj19g9195crli636ogcpme@4ax.com...
>
>
> > Ja je myje i obtaczam po prostu w mace. A nastepnie na olej.
natomiast ja je po prostu myje i na olej.

pozdrawiam
**agatka**


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-21 00:10:29

Temat: Re: Odp: kerguleny
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 20 Dec 2003 16:00:50 +0100, "Basiek"
<bkolodziej_nospam@eastwest_nospam_.pl> wrote:

>Dziekuje serdecznie wszystkim za rady. Juz kupilam te malenstwa i mam
>nadzieje, ze sie udadza na Wigilie.

Przeciez to najprostsza w przyrzadzeniu ryba - klasyczne smazenie, czy
soute czy w mace czy w jajku z maka to juz za rybke - cala uroda tej
ryby tkwi w niej samej, konkretnie w tej niespotykanej sprezystosci po
usmarzeniu (w ogole teraz kerguleny to sa jakies mocno mrorzone i
sprezystosc maja juz nie ta - w polowie lat siedemdziesiatych mozna
bylo zjesc prawie swieza dostawe rybek...)

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-21 07:17:12

Temat: Re: kerguleny
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> szukaj wiadomości tego autora

Dariusz K. Ladziak napisal(a):

>sprezystosc maja juz nie ta - w polowie lat siedemdziesiatych mozna
>bylo zjesc prawie swieza dostawe rybek...)

To byla moja ulubiona ryba. Ale pamietam ja gdzies z poczatku lat
80-tych.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-21 14:09:23

Temat: Odp: Odp: kerguleny
Od: "Basiek" <bkolodziej_nospam@eastwest_nospam_.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Przeciez to najprostsza w przyrzadzeniu ryba - klasyczne smazenie, czy
> soute czy w mace czy w jajku z maka to juz za rybke - cala uroda tej
> ryby tkwi w niej samej, konkretnie w tej niespotykanej sprezystosci po
> usmarzeniu (w ogole teraz kerguleny to sa jakies mocno mrorzone i
> sprezystosc maja juz nie ta - w polowie lat siedemdziesiatych mozna
> bylo zjesc prawie swieza dostawe rybek...)

Zapomnialam zapytac o cos jeszcze, a mianowicie jak dlugo mam smazyc na
glebokim oleju takie mniej wiecej 20 centymetrowe rybki?
Dziekuje.
Basiek.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-21 15:51:45

Temat: Re: kerguleny
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> szukaj wiadomości tego autora

Basiek napisal(a):

>
>> Przeciez to najprostsza w przyrzadzeniu ryba - klasyczne smazenie, czy
>> soute czy w mace czy w jajku z maka to juz za rybke - cala uroda tej
>> ryby tkwi w niej samej, konkretnie w tej niespotykanej sprezystosci po
>> usmarzeniu (w ogole teraz kerguleny to sa jakies mocno mrorzone i
>> sprezystosc maja juz nie ta - w polowie lat siedemdziesiatych mozna
>> bylo zjesc prawie swieza dostawe rybek...)
>
>Zapomnialam zapytac o cos jeszcze, a mianowicie jak dlugo mam smazyc na
>glebokim oleju takie mniej wiecej 20 centymetrowe rybki?

Nie za dlugo.... ;--) Nie wiecej 10 minut. Widelcem sprawdz czy ryba
jest miekka.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kutia
Kaczka=help
Pieczony indyk na swieta??
Sposoby smazenia karpia
Sola

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »