Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia klarowane masło

Grupy

Szukaj w grupach

 

klarowane masło

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-03-15 07:56:18

Temat: Re: klarowane masło
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 14.03.2006, o godzinie 15.58.13, na pl.rec.kuchnia, Akulka napisał(a):

>> Ja wiem, że będzie pianka, ale o co chodzi z jej usuwaniem? Po co? Coś ona
>> psuje, czy co?
> Ale tak ogólnie, to wiesz co to jest klarowane masło, czy pierwszy raz się z
> tym spotykasz?

Nigdy nie klarowałem, ale czym jest to wiem. :)

> Tak, pianka psuje - w tej piance są substancje "dzięki"
> którym masło się przypala. Po sklarowaniu masło się nie pieni przy smażeniu
> i pieczeniu, przez co cnotliwie znosi dużo większe temp. Google twoim
> przyjacielem, chętnie ci wytłumaczy wszelakie zawiłości tematu.:-)

Ja z lenistwa zapytałem. Google oczywiście odpowiedziałoby na moje pytania,
ale mi się nie chciało - przyznaję się bez bicia. :)

--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-03-15 13:33:32

Temat: Re: klarowane masło
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Habeck Colibretto" <h...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:1acpvh6ix9ia8.dlg@habeck.pl...
> Ja z lenistwa zapytałem. Google oczywiście odpowiedziałoby na moje
pytania,
> ale mi się nie chciało - przyznaję się bez bicia. :)

Dobra, ja też tak czasem mam:P:-)

Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

krem do tortu
Dziczyzna - trojmiasto
klopsiki maklowicz
Pierogi
ekstrakt z drozdzy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »