| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-03-15 07:56:18
Temat: Re: klarowane masłoDnia 14.03.2006, o godzinie 15.58.13, na pl.rec.kuchnia, Akulka napisał(a):
>> Ja wiem, że będzie pianka, ale o co chodzi z jej usuwaniem? Po co? Coś ona
>> psuje, czy co?
> Ale tak ogólnie, to wiesz co to jest klarowane masło, czy pierwszy raz się z
> tym spotykasz?
Nigdy nie klarowałem, ale czym jest to wiem. :)
> Tak, pianka psuje - w tej piance są substancje "dzięki"
> którym masło się przypala. Po sklarowaniu masło się nie pieni przy smażeniu
> i pieczeniu, przez co cnotliwie znosi dużo większe temp. Google twoim
> przyjacielem, chętnie ci wytłumaczy wszelakie zawiłości tematu.:-)
Ja z lenistwa zapytałem. Google oczywiście odpowiedziałoby na moje pytania,
ale mi się nie chciało - przyznaję się bez bicia. :)
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-03-15 13:33:32
Temat: Re: klarowane masłoUżytkownik "Habeck Colibretto" <h...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:1acpvh6ix9ia8.dlg@habeck.pl...
> Ja z lenistwa zapytałem. Google oczywiście odpowiedziałoby na moje
pytania,
> ale mi się nie chciało - przyznaję się bez bicia. :)
Dobra, ja też tak czasem mam:P:-)
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |