Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pierogi

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pierogi

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-03-13 19:12:37

Temat: Pierogi
Od: "antoni" <t...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Proszę podpowiedzcie, co zrobić aby pierogi po ugotowaniu nie zlepiły sie w
misce.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-03-13 19:16:57

Temat: Re: Pierogi
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> szukaj wiadomości tego autora

"antoni" <t...@b...pl> wrote in message
news:240cf$4415c429$53905402$4203@news.chello.pl.

> Proszę podpowiedzcie, co zrobić aby pierogi po ugotowaniu nie zlepiły sie
> w misce.

Nie ukladac w misce :-)))

Dobrze jest tez polac goraca woda
i/albo
rozlozyc na kratce do chlodzenia wypiekow.

--
><eM eL><


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-03-13 19:22:20

Temat: Re: Pierogi
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "antoni" <t...@b...pl> napisał w wiadomości
news:240cf$4415c429$53905402$4203@news.chello.pl...
> Witam.
> Proszę podpowiedzcie, co zrobić aby pierogi po ugotowaniu nie zlepiły sie
> w misce.

Obtoczyć w maśle?? W maśle, nie w margarynie!

DJD


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-03-13 20:01:06

Temat: Re: Pierogi
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

antoni wrote:

>Witam.
>Proszę podpowiedzcie, co zrobić aby pierogi po ugotowaniu nie zlepiły sie w
>misce.
>
>
>
>
>
>
>
Do wody, w ktorej sie gotuja, wlac sporo oleju, zeby powierzchnia wody
byla przykryta cienka jego warstwa. Pierogi sie nim obsmaruja przy
wylawianiu i nie beda pozniej kleic. Metoda szczegolnie praktyczna przy
pozniejszym obsmazaniu - nie trzeba juz dodawac tluszczu na patelnie.

Kot i WIELKIE gotowanie - od jutra robotnicy anektuja mi kuchnie... wlos
na glowie sie jezy...


____________________________________________________
_______
Yahoo! Photos – NEW, now offering a quality print service from just 8p a photo
http://uk.photos.yahoo.com
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-03-14 12:34:33

Temat: Re: Pierogi
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

eM eL napisał(a):
[...]
> Dobrze jest tez polac goraca woda
> i/albo
> rozlozyc na kratce do chlodzenia wypiekow.

Hartowanie?
;-)
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-03-21 14:57:44

Temat: Re: Pierogi
Od: Katarzyna 'Bastet' Świderska <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dominik Jan Domin napisał(a):

>
> Obtoczyć w maśle?? W maśle, nie w margarynie!

Heh, u mnie babcia zawsze obtacza w margarynie. Raz zrobila z maslem i
byly okropne. Wspolnie stwierdzilismy potem (znaczy ja i kuzyn), ze
niegdy wiecej masla :)...


--
pa!
Bastet_Milo "See you in space
http://bastet-milo.blog.pl cowboy..."
gg:408044 Cowboy Bebop

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ekstrakt z drozdzy
Jaki olej do smażenia?
omlet - na czym usmazyc?
golonka
OT

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »