| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-23 23:23:07
Temat: Re: kłopot na imieninyFrom: "Izis_" <i...@w...pl>
> kochani!
> w piatek robie swoja imprezke imieninkowa. I ma problem. Wymyslilam
> sobie ze podam salatke, na ktora przepis podawalam ostatnio z chlebem
> pieczonym i maslem czosnkowym.... ale nie wiem co potem? nie chce
> robic miesa jakiegos bo po pierwsze nei ebde miala czasu - piatek
> dzien pracujacy, a po drugie wszyscy mowia ze beda po obiedzie.... i
> ze pozno bo spotkanie o 20:30. Co polecacie oprocz czipsow :D? Bedzie
> 8 osob? Moze jakis deser? tylko jaki? moze jakas deska serow? ale
> jak? RATUNKU!!!
> Pozdrawiam
> Izis_ (Ania)
Aniu, jakies dziwne rzeczy tu przytaczasz...
slatka to jedno..
raczej zamiast salatki, w sytuacji, ktora opisujesz, przydalyby sie koreczki..
a co do godziny spotkania..
nie wiem, o ktorej Ci Twoi znajomi/przyjaciele jadaja obiad.. ale po 20 to raczej,
wraz z alkoholem, apetyt przychodzi w sposob dosc
szybki...
sadze ze to gadanie, to rac zej tzw., brzydko mowiac, certolenie sie.. nie majace
wiele wspolnego z rzeczywistoscia...
[napisz, nawiasem mowiac, czy mialam racje]
jutro jest czwartek - zatem kawalek miesa mozesz spokojnie nabyc...
unurzaj ten kawalek w ziokach wg wlasnego uznania..
wrzuc w calosci na tluszcz gorocy na patelni.. obsmaz z kazdej strony - ale uwaga!!
jesli to wolowina lub cielecina to nie mozna jej
wczesniej solic!!!!
po obsmazeniu [widac, ze to jest zrobione] podlac niewielka iloscia wody i dusic..po
przykryciem oczywiscie.. od czasu do czasu
zajrzec, coby nam za bardzo plyn nie odparowal...
ja na ogol do wszelkich tego tpu rzeczy dodaje pokrojona w piorka cebule....
przed dolaniem wody, ale tuz przed jej dolaniem.. coby mi sie ladnie zeszklila...
Takie mieso robi sie naprawde szybko... ok. 20-30 min.
jak wylaczysz doplyw ciepla, toto wystygnie.. mozesz ukroic kilka plasterkow i
zobaczyc jak toto wyglada...
jesli jest cale czerwone w srodku..nalezy proces duszenia przedluzyc...
Pozdrowka
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.502 / Virus Database: 300 - Release Date: 2003.07.19
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-23 23:31:16
Temat: Re: kłopot na imieniny
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:01f201c35171$569622a0$348a573e@home68z1dftw81..
.
> ale po 20 to raczej, wraz z alkoholem, apetyt przychodzi w sposob dosc
szybki...
Zwłaszcza jak się pije ajerkoniak.
minerwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-24 00:19:47
Temat: Re: kłopot na imieninyFrom: "minerwa" <m...@w...pl>
> Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
> news:01f201c35171$569622a0$348a573e@home68z1dftw81..
.
>> ale po 20 to raczej, wraz z alkoholem, apetyt przychodzi w sposob
>> dosc
> szybki...
> Zwłaszcza jak się pije ajerkoniak.
> minerwa
jesli ajerkoniac jest na spircie.. to.. zapewniam.. skutek bedzie identyczny...
:-)) Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.502 / Virus Database: 300 - Release Date: 2003.07.19
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-24 06:14:26
Temat: Re: kłopot na imieniny
,
> potem coś na cieplo malego ale wlasnie nei wiem co, >
>
========== polecam placki po cygańsku - zrób małe placki ziemniaczane i
polej małą ilością gulaszu z mięska dowolnego, cebulki i fasolki szparagowej
posiekanej i trochę koncentratu - mniam - na wierzch ser żółty (dowolny)
utarty i masz pychaśne żarełko i nikt ci nie powie że nie zje mięsa ;) a do
tego możesz kleksy na wierzchu keczupem zrobisz i "włala" = = = pozdrawiam
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-24 06:41:06
Temat: Re: kłopot na imieninykoreczki... ale jak takie koreczki zrobic bo chetnie bym ich czyms takim
uraczyla.
Problem z nimi jets taki, ze oni pracuja wszyscy do ok 18 potem jedza obiad
bo sa po calym dniu glodni i jak im powiedzialam ze zrobie jakies mieso to
mi powiedzieli "phi" :) W ogole ze piatek to juz zly pomysl ale nie moge
zrobic kiedy indziej :( Wiec pomyslalam ze na przystawke salatke z winem,
potem coś na cieplo malego ale wlasnie nei wiem co, potem dam im tiramisu,
czipsy piwo i niech sie bawia do upadlego :)
Ale musze zrobic cos na cieplo wlasnie malego i jakies koreczki zeby bylo co
zajadac. Ale nie wiem co malego mozna zrobic na cieplo. Miehco to bym zaraz
zrobila wlasnie np w ziolach z sosem mainowym slodko - ostrym - mniam. ale
maloego? bezmiesnego? Malego bezmiesnego nooo nie wiem co to takiego moglo
by byc :(
IziS_
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-24 08:00:56
Temat: Re: kłopot na imieninywszystkiego najlepszego dla posiadaczki magicznego imienia (jedynego, ktor
mozna przeczytac w spak :D)
Izis_
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-24 11:18:54
Temat: Re: kłopot na imieniny
Użytkownik "Izis_" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bfnv2k$ni7$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ale musze zrobic cos na cieplo wlasnie malego i jakies koreczki zeby bylo
co
> zajadac. Ale nie wiem co malego mozna zrobic na cieplo. Miehco to bym
zaraz
> zrobila wlasnie np w ziolach z sosem mainowym slodko - ostrym - mniam. ale
> maloego? bezmiesnego? Malego bezmiesnego nooo nie wiem co to takiego moglo
> by byc :(
A moze malego miesnego? Na przyklad skrzydelka? Mozna je traktowac jako
przegryzke. Ja czesto robie skrzydelka miodowo-czosnkowe, pyszne i malo
pracochlonne. Jak chcesz to wstukam.
--
Pozdrawiam,
rowniez Ania - nigdy nie pomyslalam, ze moje imie jest magiczne ;)
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-24 11:21:09
Temat: Re: kłopot na imieniny
Użytkownik "Izis_" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bfnv2k$ni7$1@atlantis.news.tpi.pl...
> koreczki... ale jak takie koreczki zrobic bo chetnie bym ich czyms takim
> uraczyla.
Witaj!
Dobre koreczki, to np. suszona śliwka owinięta wędzonym boczkiem i
zapieczona w piekarniku, mniam :)
dobre też są z żółtego sera i przypieczonego na ostro pieczarkowego
kapelusza. Kapelusz nieduży, przypiec na oliwie w całości, dobrze posolić i
przyprawić. Można jeszcze do tego dać połówkę orzecha włoskiego, ale trzeba
uważać, zeby sie nie rozwalił. Co do ciepłego dania to możesz zrobić choćby
zapiekanki z pieczarkami (piątek, no nie), albo pieczone ziemniaki (w
piekarniku, ze skórką) z masłem czosnkowym. Ostatnio też miałam problem co
podać na impreze i zrobiłam po chłopsku - sery w tym twaróg, świeży chleb,
smalec, ogórki kiszone, piwo - goście wymietli wszystko :)))) pieczone
ziemniaki będą bardzo do tego zestawu pasować.
Pozdrawiam
Ania B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-24 11:23:34
Temat: Re: kłopot na imieniny
Użytkownik "mysz" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bfofdp$r5j$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Izis_" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:bfnv2k$ni7$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > koreczki... ale jak takie koreczki zrobic bo chetnie bym ich czyms takim
> > uraczyla.
>
> Witaj!
> uważać, zeby sie nie rozwalił. Co do ciepłego dania to możesz zrobić
choćby
> zapiekanki z pieczarkami (piątek, no nie), albo pieczone ziemniaki (w
> piekarniku, ze skórką) z masłem czosnkowym. Ostatnio też miałam problem co
>
Witam jeszcze raz
Jeszcze mi się przypomniało, że przecież można zrobić naleśniki z jakimś
jarskim nadzieniem, lub na słodko
Pozdrawiam jeszcze raz
Ania B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-24 16:36:24
Temat: Re: kłopot na imieninyZnalazlam fajny przepis z ksiazki mniam mniam na zapiekany camembert wiec
chyba zrobie to wlsni ejako danko na cieplo.
Ale poproszze o wiecej pomyslow na koreczki. Dzieki Mysz za pomysl. I
poprosze o wiecej :)))
izis_
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |