« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-23 17:18:47
Temat: kluski lane z żółtka do podawania przez smoczek100 g mleka płynego 10 g żółtka (1\2sztuki) 2,5 g mąki pszennej 1
bardzo płaska łyżeczka cukru.
to wszystkie składniki których potrzebujesz
żółtka połączyć z mąką na jednolitą masę wlewać cieniutkim strumieniem
na wrzące mleko i kilka razy zagotować (kubeczek po ciaście opłukać
mlekiem takżeby zebrać całe ciasto) kluseczki powinny być bardzo
miękie wielkości kaszy perlowej ilość obliczona na 100g przy podawaniu
klusek łyżeczką bierzemy
6 g mąki 1\2 żółtka i 1 łyżeczką mleka lub wody aby powstało lejące
ciasto.
przepis z Kuchni Polskiej.
Agnieszka
--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-24 23:11:54
Temat: Re: kluski lane z żółtka do podawania przez smoczek...ja tysz mam Kuchnie Polska o))
--
Niesz !
"Agnieszka Wostal" <w...@p...gazeta.pl> a écrit dans le message news:
000d01c1a42f$a0549340$0bb372c3@y5y1r2...
> 100 g mleka płynego 10 g żółtka (1\2sztuki) 2,5 g mąki pszennej 1
> bardzo płaska łyżeczka cukru.
> to wszystkie składniki których potrzebujesz
> żółtka połączyć z mąką na jednolitą masę wlewać cieniutkim strumieniem
> na wrzące mleko i kilka razy zagotować (kubeczek po ciaście opłukać
> mlekiem takżeby zebrać całe ciasto) kluseczki powinny być bardzo
> miękie wielkości kaszy perlowej ilość obliczona na 100g przy podawaniu
> klusek łyżeczką bierzemy
> 6 g mąki 1\2 żółtka i 1 łyżeczką mleka lub wody aby powstało lejące
> ciasto.
> przepis z Kuchni Polskiej.
> Agnieszka
>
> --
> Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |