Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kotlety wieprzowe nadziewane bryndzą

Grupy

Szukaj w grupach

 

kotlety wieprzowe nadziewane bryndzą

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-21 17:06:51

Temat: kotlety wieprzowe nadziewane bryndzą
Od: w...@p...gazeta.pl (Agnieszka Wostal) szukaj wiadomości tego autora

składniki dla 4 osób
4 kotlety wieprzowe
10 dkg bryndzy
3 łyżki zielonych oliwek bez pestek
1 ząbek czosnku
1 cytryna
3 łyżki oleju
Sól,pieprz

bryndze rozkruszyć,oliwki pokroić w kostke
czosnek obrać zmiażdżyć i wszystko wymieszać z serem przyprawić do
smaku solą i pieprzem.

Kotlety umyć osuszyć każdy nadkroić ostrym nożem tak by powstały dwa
plastry ale nie przekrawać do końca.Powstałą kieszeń wypełnić serowym
farszem po czym zaszyć bawełnianą nitką.
Na patelni rozgrzać olej smażyć kotlety po 4 minuty z każdej strony
pod koniec smażenia opruszyć solą i pieprzem.Cytrynę wyszorować
osuszyć i pokroić wzdłuż na cząstki.
dobrze smakuje z sałatką np z ogórków
Agnieszka

--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-22 20:41:10

Temat: Re: kotlety wieprzowe nadziewane bryndzą
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

A skąd można bryndze ja prawie zapomniałem w 3-mieście tej nazwy(o
smaku nie
wspomnę)
pozdr.Alex


Użytkownik "Agnieszka Wostal" <w...@p...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:000701c1a29d$c015bda0$01b572c3@y5y1r2...
> składniki dla 4 osób
> 4 kotlety wieprzowe
> 10 dkg bryndzy
> 3 łyżki zielonych oliwek bez pestek
> 1 ząbek czosnku
> 1 cytryna
> 3 łyżki oleju
> Sól,pieprz
>
> bryndze rozkruszyć,oliwki pokroić w kostke
> czosnek obrać zmiażdżyć i wszystko wymieszać z serem przyprawić
do
> smaku solą i pieprzem.
>
> Kotlety umyć osuszyć każdy nadkroić ostrym nożem tak by powstały
dwa
> plastry ale nie przekrawać do końca.Powstałą kieszeń wypełnić
serowym
> farszem po czym zaszyć bawełnianą nitką.
> Na patelni rozgrzać olej smażyć kotlety po 4 minuty z każdej
strony
> pod koniec smażenia opruszyć solą i pieprzem.Cytrynę wyszorować
> osuszyć i pokroić wzdłuż na cząstki.
> dobrze smakuje z sałatką np z ogórków
> Agnieszka
>
> --
> Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-23 09:23:32

Temat: Re: kotlety wieprzowe nadziewane bryndzą
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> A skąd można bryndze ja prawie zapomniałem w 3-mieście tej nazwy(o
> smaku nie
> wspomnę)

też się zastanawiam. Jak kupiłem ostatnio bywszy w Polsce bryndzę chyba
zakopiańską, to mi to pies dwa tygodnie wypominał. Ludzie tego tknąć nie
chcieli. Smakowało jak kwaśne trociny.

Ja już ten przepis przerobiłem w głowie na normalny ser owczy z
dodatkiem owczego jogurtu. Będę robić, ale chyba za dwa tygodnie. Jak
wyjdzie, to sprawę zdam.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-23 09:58:22

Temat: Re: kotlety wieprzowe nadziewane bryndzą
Od: "Jader" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3C4E8114.B54C88BC@zedat.fu-berlin.de...
> Ja już ten przepis przerobiłem w głowie na normalny ser owczy z
> dodatkiem owczego jogurtu. Będę robić, ale chyba za dwa tygodnie. Jak
> wyjdzie, to sprawę zdam.
>

A ja bede probowal z rokpolem.

Jader

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

chińszczyzna
jestem (OT)
jestem
pyszny schabik
Afrykanska zupa ziemniaczana

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »