| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-21 17:06:51
Temat: kotlety wieprzowe nadziewane bryndząskładniki dla 4 osób
4 kotlety wieprzowe
10 dkg bryndzy
3 łyżki zielonych oliwek bez pestek
1 ząbek czosnku
1 cytryna
3 łyżki oleju
Sól,pieprz
bryndze rozkruszyć,oliwki pokroić w kostke
czosnek obrać zmiażdżyć i wszystko wymieszać z serem przyprawić do
smaku solą i pieprzem.
Kotlety umyć osuszyć każdy nadkroić ostrym nożem tak by powstały dwa
plastry ale nie przekrawać do końca.Powstałą kieszeń wypełnić serowym
farszem po czym zaszyć bawełnianą nitką.
Na patelni rozgrzać olej smażyć kotlety po 4 minuty z każdej strony
pod koniec smażenia opruszyć solą i pieprzem.Cytrynę wyszorować
osuszyć i pokroić wzdłuż na cząstki.
dobrze smakuje z sałatką np z ogórków
Agnieszka
--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-22 20:41:10
Temat: Re: kotlety wieprzowe nadziewane bryndząA skąd można bryndze ja prawie zapomniałem w 3-mieście tej nazwy(o
smaku nie
wspomnę)
pozdr.Alex
Użytkownik "Agnieszka Wostal" <w...@p...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:000701c1a29d$c015bda0$01b572c3@y5y1r2...
> składniki dla 4 osób
> 4 kotlety wieprzowe
> 10 dkg bryndzy
> 3 łyżki zielonych oliwek bez pestek
> 1 ząbek czosnku
> 1 cytryna
> 3 łyżki oleju
> Sól,pieprz
>
> bryndze rozkruszyć,oliwki pokroić w kostke
> czosnek obrać zmiażdżyć i wszystko wymieszać z serem przyprawić
do
> smaku solą i pieprzem.
>
> Kotlety umyć osuszyć każdy nadkroić ostrym nożem tak by powstały
dwa
> plastry ale nie przekrawać do końca.Powstałą kieszeń wypełnić
serowym
> farszem po czym zaszyć bawełnianą nitką.
> Na patelni rozgrzać olej smażyć kotlety po 4 minuty z każdej
strony
> pod koniec smażenia opruszyć solą i pieprzem.Cytrynę wyszorować
> osuszyć i pokroić wzdłuż na cząstki.
> dobrze smakuje z sałatką np z ogórków
> Agnieszka
>
> --
> Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-23 09:23:32
Temat: Re: kotlety wieprzowe nadziewane bryndząAleksander Kłosiewicz wrote:
>
> A skąd można bryndze ja prawie zapomniałem w 3-mieście tej nazwy(o
> smaku nie
> wspomnę)
też się zastanawiam. Jak kupiłem ostatnio bywszy w Polsce bryndzę chyba
zakopiańską, to mi to pies dwa tygodnie wypominał. Ludzie tego tknąć nie
chcieli. Smakowało jak kwaśne trociny.
Ja już ten przepis przerobiłem w głowie na normalny ser owczy z
dodatkiem owczego jogurtu. Będę robić, ale chyba za dwa tygodnie. Jak
wyjdzie, to sprawę zdam.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-23 09:58:22
Temat: Re: kotlety wieprzowe nadziewane bryndząUżytkownik "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3C4E8114.B54C88BC@zedat.fu-berlin.de...
> Ja już ten przepis przerobiłem w głowie na normalny ser owczy z
> dodatkiem owczego jogurtu. Będę robić, ale chyba za dwa tygodnie. Jak
> wyjdzie, to sprawę zdam.
>
A ja bede probowal z rokpolem.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |