Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia krówki -- co zrobiliśmy nie tak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

krówki -- co zrobiliśmy nie tak?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-12-10 17:50:14

Temat: Re: krówki -- co zrobiliśmy nie tak?
Od: "Tadeusz Smal" <s...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fjija9$3t4$1@atlantis.news.tpi.pl...
> "Tadeusz Smal" <s...@s...pl> wrote in message
> news:fjhpt0$rm2$1@atlantis.news.tpi.pl...

> A wystarczy poszczuć kobietę - aby sama uznała, że "musi" - popatrz na
> wątki o pierniczkach - co roku to samo... A kajmak, jak kajmak - swego
> wymaga, trzeba tylko zrobić dużo na raz - andruty, cukierki - szybko się
> przejadają - wystarczy podzielić na partie i zamrozić...
:)
mojej Zoneczki nie tak latwo wziasc na lep
:)
uslyszalbym, ze jak chce ' cos umerdanego to musze sobie sam umerdac'
(a pozniej posprzatac po sobie w kuchni)
:))))
z pozdrowieniami i usmiechami
smal


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2007-12-10 17:55:20

Temat: Re: krówki -- co zrobiliśmy nie tak?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Tadeusz Smal" <s...@s...pl> wrote in message
news:fjjujg$2vv$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:fjija9$3t4$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> "Tadeusz Smal" <s...@s...pl> wrote in message
>> news:fjhpt0$rm2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> A wystarczy poszczuć kobietę - aby sama uznała, że "musi" - popatrz na
>> wątki o pierniczkach - co roku to samo... A kajmak, jak kajmak - swego
>> wymaga, trzeba tylko zrobić dużo na raz - andruty, cukierki - szybko się
>> przejadają - wystarczy podzielić na partie i zamrozić...
> :)
> mojej Zoneczki nie tak latwo wziasc na lep
> :)
> uslyszalbym, ze jak chce ' cos umerdanego to musze sobie sam umerdac'
> (a pozniej posprzatac po sobie w kuchni)
> :))))
> z pozdrowieniami i usmiechami
> smal

MASZ WĄSKĄ SPECJALNOŚĆ


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2007-12-10 17:55:29

Temat: Re: krówki -- co zrobiliśmy nie tak?
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tadeusz Smal pisze:

> przy gotowania gara 8l grochoweczki
> trzeba sie troche nakroic warzyw i miesa

8 l to już chyba nie grochóweczka, a potężna grochówa.

> za slodyczami slodyczami nie przepadam
> i z pieczonego wole kaczke niz babke

Ja właściwie też, ale te domowe cukierki są pyszne i one stanowią jeden
z wyjątków.

> czy robiles cukierki z dodatkami?
> pamietam, ze dodawalismy do masy
> prazone platki owsiane
> kaszke manna , mak , posiekane orzechy

Próbowałam, ale to nie to, te krówki najlepsze są (dla mnie) wyłącznie z
wanilią. Śmietanka słodka, cukier, wanilia i wkład własny, czyli mieszanie.

Z 'dodatków' to orzechy i migdały są pyszne w miodowej glazurze. I
straszliwie świątecznie się kojarzące.
--
Bbjk, oczywiście z pozdrowieniami, uśmiechami takoż

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2007-12-10 20:04:43

Temat: Re: krówki -- co zrobiliśmy nie tak?
Od: "Tadeusz Smal" <s...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Bbjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:fjjujl$rl5$1@inews.gazeta.pl...
> Tadeusz Smal pisze:
>
>> przy gotowania gara 8l grochoweczki
>> trzeba sie troche nakroic warzyw i miesa
>
> 8 l to już chyba nie grochóweczka, a potężna grochówa.
>
starcza ledwo na dwa dni
a rodzina ( Zonka i dwoje dzieci) lapie sie tylko na kilka miseczek
:))))))))))

>> za slodyczami slodyczami nie przepadam
>> i z pieczonego wole kaczke niz babke
>
> Ja właściwie też, ale te domowe cukierki są pyszne i one stanowią jeden z
> wyjątków.
:)
ze slodkosci to moze jedynie paczki i chrusciki lubie
:)
Zonka natomiast lubuje sie w tortach
sernikach i innych takich , ktore dla mnie sa zbyt slodkie
:)

> Z 'dodatków' to orzechy i migdały są pyszne w miodowej glazurze. I
> straszliwie świątecznie się kojarzące.
:)
migdalow slodkie mam tylko jeden krzew
ale orzechow leszczynowych mam na 250 krzewow
:)
to jeszcze mloda plantacja
tzn 4 rok i w tym roku zebralismy okolo 300 kg
i bez problemu poradzilismy sobie z ta iloscia
:)
mi najbardziej smakowaly uprazone
lekko posypane sola kamienna
:)
Zonka i dzieciaki zajadaly sie takimi podprazonymi
a nastepnie umerdanymi w miodzie
:)
a plendze czyli placki ziemniaczane
to Ty na slodko czy slono?
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
smal


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2007-12-10 20:16:08

Temat: Re: krówki -- co zrobiliśmy nie tak?
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tadeusz Smal pisze:

> migdalow slodkie mam tylko jeden krzew
> ale orzechow leszczynowych mam na 250 krzewow

Cały las laskowy.

> tzn 4 rok i w tym roku zebralismy okolo 300 kg
> i bez problemu poradzilismy sobie z ta iloscia

co za wiewiórki z Was!

> mi najbardziej smakowaly uprazone
> lekko posypane sola kamienna
> :)
> Zonka i dzieciaki zajadaly sie takimi podprazonymi
> a nastepnie umerdanymi w miodzie> :)

Takie prosto z krzaka, świeże, jędrne, że aż chrzęszczą w zębach są też
pyszne.

> a plendze

Skąd jesteś?

>czyli placki ziemniaczane
> to Ty na slodko czy slono?

Wyłącznie na słono i pieprznie. Maja być cienkie, chrupiące, gorące i
pikantne.
Na samą myśl, że musiałabym je jeść posypane cukrem ciarki mnie
przechodzą i zgroza ogarnia.
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2007-12-10 21:15:48

Temat: Re: krówki -- co zrobiliśmy nie tak?
Od: "Tadeusz Smal" <s...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Bbjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:fjk6rc$4i0$1@inews.gazeta.pl...
> Tadeusz Smal pisze:

>> Zonka i dzieciaki zajadaly sie takimi podprazonymi
>> a nastepnie umerdanymi w miodzie> :)
>
> Takie prosto z krzaka, świeże, jędrne, że aż chrzęszczą w zębach są też
> pyszne.
:)
orzechy laskowe po wysuszeniu nabieraja slodyczy i aromatu
a jesli przy tym sa z np katalonskimi lub barcelonskimi
to nie same w sobie bardzo slodkie
:)
>> a plendze
>
> Skąd jesteś?
:)
ja z poznanskiego a ale plendze(vel plindze) to nazwa dla tych plackow
z okolic Wilna skad pochodzila moja Mama
:)
>>czyli placki ziemniaczane
>> to Ty na slodko czy slono?
>
> Wyłącznie na słono i pieprznie. Maja być cienkie, chrupiące, gorące i
> pikantne.
:)
dokladnie takie !!!
a ponadto miekkie ja robie prawie bez maki
tzn na 4 w miare spore pyry
dwie porownywalnej wielkosci cebule i nie wiecej jak z pol lyzki maki
:)
sypie za to sporo majeranku
i doprawiam na ostro pieprzem oraz paprykom
:))))))))
do takiej porcji potrzebuje pozniej tez z litr zimnego mleka do popicia
:)))))

> Na samą myśl, że musiałabym je jeść posypane cukrem ciarki mnie przechodzą
> i zgroza ogarnia.
:)))))
dokladnie tak samo reaguje
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
smal


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2007-12-11 20:14:14

Temat: Re: krówki -- co zrobiliśmy nie tak?
Od: Panslavista <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Rycesz Czesuaf pisze:
> Panslavista napisał(a):
>
>> Panslavista pisze:
>>> Tomasz Piasecki napisał(a):
>>> Co zrobić następnym razem, żeby to
>>>> stanęło?
>>> najpierw se weźcie do ryja, potem poruszajcie skórom i jest szansa,
>>> że stanie
>>>
>>>
>> mnie tylko syn potrafi postawić
>
> i co potem?

góvno - na klate

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

słodko-ostry sos żurawinowy
prośba o przepis na tort makowy
czerwony czajnik poszukiwany
Szpony
Jaki pojemnik na sztucce/wklad do szuflady

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »