Data: 2009-03-08 22:49:22
Temat: Re: krzywa cukrowa
Od: "Piotr Maksymowicz" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lokomotywek" <l...@a...pl> napisał w wiadomości
news:gotvan$g9h$1@news.onet.pl...
>
>> Użytkownik "Joanna Czaplińska" <j...@u...op.pl> napisał w
>> wiadomości
>> news:gos3n5$a9h$1@news.onet.pl...
> Strączkowe maja ok 100kcal.
>>
>>
>>
> Zwłaszcza groszek zielony konserwowy 64
> fasolka szparagowa 24
> ;-)
Ok przyznaje zastosowałem pewien skrót myślowy. Straczkowe czyli fasola i
groch.
Fasola szparagowa 42 2,4 0,2 7,6 Fasola szparagowa, konserwa 26 1,5 0,2 4,5
Groszek zielony 98 6,7 0,4 17 Groszek zielony, konserwa 83 4,5 0,2 15,8
Czyli kcal, białko, tluszcz, weglowodany.
> A co z dietą Montignac polegającą na spożywaniu pokarmów o niskim IG?
> Może ktoś się wypowiedzieć na ten temat?
Zaleta tej diety to zmniejsznie ryzyka hipoglikemii poposiłkowej wywołanej
hiperinsulinizmem. A jest to jeden z etapów rozwoju cukrzycy. czyli
spożywanie pokarmów o niskim IG ma podbudowe kaloryczną.
|