« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-08-02 01:52:08
Temat: Re: kukurydza z grilla?
""Old Speckled Hen"" <o...@s...hen> wrote in message
news:dWPzg.3102$8v.850@trnddc05...
Ja wrzucam do szybkowara - dość długo to trwa zanim się ugotują, a potem na
masełko na patelni - może być grillowa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-08-02 06:15:57
Temat: Re: kukurydza z grilla?"Old Speckled Hen" wrote:
>
>
> Nieobrane kolby kukurydzy (bialej najlepiej) wrzucic na 1-2 godziny do
> wiaderka z woda (po kolbie na twarz :) ). Grilowac razem z 'innym wsadem'.
Czemu służy to godzinne trzymanie w wodzie?
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-08-02 11:27:25
Temat: Re: kukurydza z grilla?
"Beata Mateuszczyk" <b...@p...gazeta.pl> wrote in message
news:eapfus$gas$1@inews.gazeta.pl...
> "Old Speckled Hen" wrote:
>>
>>
>> Nieobrane kolby kukurydzy (bialej najlepiej) wrzucic na 1-2 godziny do
>> wiaderka z woda (po kolbie na twarz :) ). Grilowac razem z 'innym
>> wsadem'.
>
> Czemu służy to godzinne trzymanie w wodzie?
>
> Pozdrawiam
> Bea
Liscie sie mocno nasaczaja woda. Na grilu to sie gotuje zamiast piec i
zweglac sie szybko. Ale to oczywiscie tylko jeden ze sposobow
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-08-03 12:23:08
Temat: Re: kukurydza z grilla?"Old Speckled Hen" wrote:
> "Beata Mateuszczyk" <b...@p...gazeta.pl> wrote in message
>>
>>Czemu służy to godzinne trzymanie w wodzie?
>>
>>Pozdrawiam
>>Bea
>
>
> Liscie sie mocno nasaczaja woda. Na grilu to sie gotuje zamiast piec i
> zweglac sie szybko. Ale to oczywiscie tylko jeden ze sposobow
Dzięki.
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-08-03 13:06:06
Temat: Re: kukurydza z grilla?Barbara K. napisał(a):
>
>
Oczywiście kanon, to posmarowana tłuszczykiem i w folii. Czosnek w folii
też może być, i nie cuchnie tak silnie czosnkowo, rozsmarowuje się na
chlebku jak masełko czosnkowe.
--
JackOss - obchodzi się bez sygnaturki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-08-03 13:37:24
Temat: Re: kukurydza z grilla?> Oczywiście kanon, to posmarowana tłuszczykiem i w folii. Czosnek w folii
> też może być, i nie cuchnie tak silnie czosnkowo, rozsmarowuje się na
> chlebku jak masełko czosnkowe.
A ten czosnek w folii, to obrane żabki, czy główka w całości?
Pozdrawiam
Barbara i Maleńka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-08-03 14:04:32
Temat: Re: kukurydza z grilla?Barbara K. napisał(a):
>>Oczywiście kanon, to posmarowana tłuszczykiem i w folii. Czosnek w folii
>>też może być, i nie cuchnie tak silnie czosnkowo, rozsmarowuje się na
>>chlebku jak masełko czosnkowe.
>
>
> A ten czosnek w folii, to obrane żabki, czy główka w całości?
>
> Pozdrawiam
> Barbara i Maleńka
>
>
Główka cała bez obierania, ja daję podwójną folię i wtedy nawt w żar
można walnąć. Sedno, czyli maź upżieczona wyłazi przy naciśnięciu na ząbek.
--
JackOss - obchodzi się bez sygnaturki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-08-03 15:09:15
Temat: Re: kukurydza z grilla?> Główka cała bez obierania, ja daję podwójną folię i wtedy nawt w żar można
> walnąć. Sedno, czyli maź upżieczona wyłazi przy naciśnięciu na ząbek.
Dzięki. Wypróbuję.
Pozdrawiam
Barbara i Maleńka (~11.10.2006)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |