Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnym

Grupy

Szukaj w grupach

 

kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnym

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-31 04:50:46

Temat: kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnym
Od: m...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

Jak zrobic kurczaka w ciescie w sosie slodko-kwasnym zeby byl tak smakowity jak
z budki chinskiej?
(Glownie chodzi mi o ciasto i sos)

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-31 11:30:07

Temat: Re: kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnym
Od: "Slavo" <S...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

> smakowity jak z budki chinskiej?

Co ty, nie oglądasz telewizji? Orientalne budki będę i to nie tylko chyba
ja, omijał na kilometr!

Zamień "budka" na "porządna restauracja"

pozdro
Slavo





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-31 11:46:00

Temat: Re: kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnym
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

m...@p...onet.pl wrote:
> Jak zrobic kurczaka w ciescie w sosie slodko-kwasnym zeby byl tak smakowity jak
> z budki chinskiej?
> (Glownie chodzi mi o ciasto i sos)
>
Ciasto na kurczaku to nic innego jak maka kartoflana z odrobina curry i
soli. W tym panierujesz cycka kurzego i smazysz na goracym tluszczu.
Natomiast sos : to ja robie tak (tez inspiracja grupy).
Warzywa z mieszanki chinskiej podsmazam na odrobinie oliwy, ja dodaje
jeszcze pokrojona w piorka cebule i troche kapusty pekinskiej.
Podsmazyc, jak beda miekkie to czas na czary mary.
Sos : szklanka soku pomaranczowego lub grapefruitowego (wole ten drugi),
lyzka koncentratu pomidorowego, lyzeczka sambal olelka, szczypta kwasku
cytrynowego, lyzeczka plaska przyprawy 5 smakow oraz lyzka maki
kartoflanej. Wszystko wymieszac, zalac warzywa, zamieszac w woku,
poczekac az zgestnieje i wylaczyc gaz.
A propos piersi kurczaka to ja rovbie cos co nazwalam 'chinka' - troche
zabawy ale efekt superowy.
Wiec piers kurczeca ubic lekko trzonkiem noza i ponacinac lekko gdzies
na 5 mm max. W szpary powkladac paski marchewki, grzybkow moon, cebuli,
kawaleczki bambusa. To opaierowac w mace jak wyzej i usmazyc na goracym
oleju. Rewelacja.

--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-31 12:07:50

Temat: Re: kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnym
Od: zdzisław <g...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Slavo napisał:
>>smakowity jak z budki chinskiej?
>
>
> Co ty, nie oglądasz telewizji? Orientalne budki będę i to nie tylko chyba
> ja, omijał na kilometr!
>
dlaczego ?
Jeśli pies dobrze przyrządzony to moze byc i pies...dla kogoś kto jada
świnie nie powinno to mieć żadnego znaczenia...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-01 09:04:34

Temat: Re: kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnym
Od: "Slavo" <S...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

> >
> dlaczego ?
> Jeśli pies dobrze przyrządzony to moze byc i pies...dla kogoś kto jada
> świnie nie powinno to mieć żadnego znaczenia...

Jeńcy z japońskich obozów twierdzili, że mięso szczura smakuje całkiem
jak cielencinka tylko no, jak to powiedzieć - jest troszkę bardziej
żylaste.. hi hi.

jakiś jestem chyba staroświecki i wolę świnki od piesków czy kotków (to są
przecież nasi przyjaciele) ;)

pozdro
Slavo




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ziele angielskie
Piana
obiad typu co w lodowce
Mięso z żurawiną.
Watrobka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »