| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-31 04:50:46
Temat: kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnymJak zrobic kurczaka w ciescie w sosie slodko-kwasnym zeby byl tak smakowity jak
z budki chinskiej?
(Glownie chodzi mi o ciasto i sos)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-31 11:30:07
Temat: Re: kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnym> smakowity jak z budki chinskiej?
Co ty, nie oglądasz telewizji? Orientalne budki będę i to nie tylko chyba
ja, omijał na kilometr!
Zamień "budka" na "porządna restauracja"
pozdro
Slavo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-31 11:46:00
Temat: Re: kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnymm...@p...onet.pl wrote:
> Jak zrobic kurczaka w ciescie w sosie slodko-kwasnym zeby byl tak smakowity jak
> z budki chinskiej?
> (Glownie chodzi mi o ciasto i sos)
>
Ciasto na kurczaku to nic innego jak maka kartoflana z odrobina curry i
soli. W tym panierujesz cycka kurzego i smazysz na goracym tluszczu.
Natomiast sos : to ja robie tak (tez inspiracja grupy).
Warzywa z mieszanki chinskiej podsmazam na odrobinie oliwy, ja dodaje
jeszcze pokrojona w piorka cebule i troche kapusty pekinskiej.
Podsmazyc, jak beda miekkie to czas na czary mary.
Sos : szklanka soku pomaranczowego lub grapefruitowego (wole ten drugi),
lyzka koncentratu pomidorowego, lyzeczka sambal olelka, szczypta kwasku
cytrynowego, lyzeczka plaska przyprawy 5 smakow oraz lyzka maki
kartoflanej. Wszystko wymieszac, zalac warzywa, zamieszac w woku,
poczekac az zgestnieje i wylaczyc gaz.
A propos piersi kurczaka to ja rovbie cos co nazwalam 'chinka' - troche
zabawy ale efekt superowy.
Wiec piers kurczeca ubic lekko trzonkiem noza i ponacinac lekko gdzies
na 5 mm max. W szpary powkladac paski marchewki, grzybkow moon, cebuli,
kawaleczki bambusa. To opaierowac w mace jak wyzej i usmazyc na goracym
oleju. Rewelacja.
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-31 12:07:50
Temat: Re: kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnymUżytkownik Slavo napisał:
>>smakowity jak z budki chinskiej?
>
>
> Co ty, nie oglądasz telewizji? Orientalne budki będę i to nie tylko chyba
> ja, omijał na kilometr!
>
dlaczego ?
Jeśli pies dobrze przyrządzony to moze byc i pies...dla kogoś kto jada
świnie nie powinno to mieć żadnego znaczenia...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-01 09:04:34
Temat: Re: kurczak w ciescie w sosie slodko-kwasnym> >
> dlaczego ?
> Jeśli pies dobrze przyrządzony to moze byc i pies...dla kogoś kto jada
> świnie nie powinno to mieć żadnego znaczenia...
Jeńcy z japońskich obozów twierdzili, że mięso szczura smakuje całkiem
jak cielencinka tylko no, jak to powiedzieć - jest troszkę bardziej
żylaste.. hi hi.
jakiś jestem chyba staroświecki i wolę świnki od piesków czy kotków (to są
przecież nasi przyjaciele) ;)
pozdro
Slavo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |