Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia latwe do przyrzadzenia potrawy..

Grupy

Szukaj w grupach

 

latwe do przyrzadzenia potrawy..

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-10-26 12:35:32

Temat: latwe do przyrzadzenia potrawy..
Od: "Radek" <cioochcia[wyrzuc_to]@poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

witam.
moze poradzicie co ciekawego mozna zrobic w dosc szybki i przystepny sposob
z rzeczy dostepnych w zwyklym supermarkecie :). moze byc troszke
experymentalnie i nowatorsko!

chodzi mi o cos w stylu makaron + sos + mielonka = calkiem dobre spaghetti
:)





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-10-26 14:48:48

Temat: Re: latwe do przyrzadzenia potrawy..
Od: olga <koty@[nospam].two.pl> szukaj wiadomości tego autora

Radek wrote:

> witam.
> moze poradzicie co ciekawego mozna zrobic w dosc szybki i przystepny
> sposob z rzeczy dostepnych w zwyklym supermarkecie :). moze byc troszke
> experymentalnie i nowatorsko!
>
> chodzi mi o cos w stylu makaron + sos + mielonka = calkiem dobre spaghetti
> :)


piersi kurczaka + ser tostowy + czosnek i kostka rosołowa = szybko i dobre
:)

Piersi kurczaka przekrawasz w poprzek na pół, na duże plastry. Na głęboką
patelnie daj łyżkę oleju lub lepiej oliwy z oliwek, wrzuć piersi i
podsmażaj aż się zetną z wierzchu, teraz dołóż ząbek czosnku (rozgnieciony
trzonkiem noża, może być nawet w łusce) i zioła prowansalskie albo
rozmaryn. Zalej połową szklanki wody, wrzuć kostkę rosołu z kury, zamieszaj
żeby się rozpuściła, przykryj i duś na dość sporym ogniu jakieś 15 minut.
Zajrzyj czasem czy się nie przypala i obróć mięso. Na sam koniec, połóż na
każdy kawałek mięsa plasterek sera tostowego, skręć ogień, przykryj i
zostaw na jakieś 2-3 minuty aż ser stopnieje.
Najlepiej smakuje z białym pieczywem i sałatą.
--
olga, tinta i 2+1
http://koty.two.pl
http://vetopedia.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-26 17:04:40

Temat: Re: latwe do przyrzadzenia potrawy..
Od: "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora

makaron + puszka pomidorów + cebula + pieczarki + bazylia suszona + sól
czosnkowa + papryka ostra + żółty ser ( z 10-20dag)

To taka najprostrza wersja:
Pomidory miksujesz,
pieczarki w plasterki,
cebula w plasterki.
Cebule smażyż w rondelku, na to pieczarki, smażysz chwile,
na to pomidory zmiksowane na papke (bez puszki ;) ),
do tego czubata łyżka bazylii,
do tego dwie szczypty soli czosnkowej + pol lyczeczki soli zwyklej,
do tego papryka ostra.

Gotujesz 5 min
wrzucasz polowe startego drobno sera zoltego, mieszasz.
Wlewasz na ugotowany makaron, sypiesz reszta sera i zjadasz :)


Pozdrawiam
Sasannka
---
http://sasannka.xpect.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-26 18:01:35

Temat: Re: latwe do przyrzadzenia potrawy..
Od: "Irek" <i...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

I. Makaron z pieczarkami:

-0,5 kg. pieczarek
-2 duże cebule
-0,25 l. śmietanki 12% słodkiej
-1 paczka makaronu(najlepiej krótki rurki krojone,muszelki itp.)
-olej lub oliwa
-sól i pieprz
-mąka lub zesmarzka "biała" KNORR

Gotujemy makaron "aldente" czyli lekko twardy( najlepiej sprawdzić przez
ugryzienie kawałka) i odsączamy na cedzaku
Pieczarki kroimy i obsmażamy na gorącym tłuszczu (nie należy dopuścić by
puściły sok więc smażymy w małych porcjach) i do gara po makaronie
Cebule kroimy dość drobno i obsmażamy na gorącym tłuszczu i do gara po
makaronie
Dodajemy śmietankę i dodajemy mąkę lub lepiej zasmażkę(b.wygodna) by
wszystko lekko zgęstniało.Sól i pieprz do smaku
Wsypujemy makaron,mieszamy lekko wszystko jeszcze podgrzewając i na talerze.

II.Makaron z pietruchą

-makaron wg. uznania
-czosnek 6 ząbków
-pęczek natki pietruszki duży
-oliwa z oliwek (koniecznie)
-sól i pieprz
-ser PARMEZAN tarty

Gotujemy makaron "aldente" czyli lekko twardy( najlepiej sprawdzić przez
ugryzienie kawałka) i odsączamy na cedzaku
Do garnka (umytego) wlewamy oliwę(ilość wg uznania) dodajemy posiekany
czosnek i smażymy go na średnim ogniu 30sek., następnie dodajemy posiekaną
natkę pietruszki i smażymy 15sek.,dodajemy sól i pieprz do smaku i wsypujemy
ugotowany makaron,do tego tarty parmezan wg uznania,podgrzewamy,mieszamy i
na talerz. Uważać by się nie przypaliło.

SMACZNEGO!!!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-26 18:03:17

Temat: Re: latwe do przyrzadzenia potrawy..
Od: "Irek" <i...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

oczywiście zasmażka KNORR


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-26 18:15:23

Temat: Re: latwe do przyrzadzenia potrawy..
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora





Użytkownik "Radek" <cioochcia[wyrzuc_to]@poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:bngf2h$bsg$1@topaz.icpnet.pl...
> witam.
> moze poradzicie co ciekawego mozna zrobic w dosc szybki i przystepny
sposob
> z rzeczy dostepnych w zwyklym supermarkecie

Brokuly
czosnek
makaron
oliwa
sol

Czosnek rozdrobniony podsmazyc na oliwie, dodac ugotowane al dente brokuly,
polaczyc z makaronem, posolic, wcinac:-)
Moze nie nowatorskie, ale szybkie, smaczne i sycace.

Serdecznosci
Dorota






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-26 20:49:38

Temat: Re: latwe do przyrzadzenia potrawy..
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Radek wrote:
> witam.
> moze poradzicie co ciekawego mozna zrobic w dosc szybki i przystepny sposob
> z rzeczy dostepnych w zwyklym supermarkecie :). moze byc troszke
> experymentalnie i nowatorsko!
>
> chodzi mi o cos w stylu makaron + sos + mielonka = calkiem dobre spaghetti

Czas mi umierać.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-26 20:51:23

Temat: Re: latwe do przyrzadzenia potrawy..
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 26 Oct 2003 21:49:38 +0100, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:

>Radek wrote:
>> witam.
>> moze poradzicie co ciekawego mozna zrobic w dosc szybki i przystepny sposob
>> z rzeczy dostepnych w zwyklym supermarkecie :). moze byc troszke
>> experymentalnie i nowatorsko!
>>
>> chodzi mi o cos w stylu makaron + sos + mielonka = calkiem dobre spaghetti
>
>Czas mi umierać.
>
>Władysław


raczej Ci czas zabrac glos ;)...no, moze tupnac nozka takze samo

trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-26 22:22:36

Temat: Re: latwe do przyrzadzenia potrawy..
Od: "" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> witam.
> moze poradzicie co ciekawego mozna zrobic w dosc szybki i przystepny sposob
> z rzeczy dostepnych w zwyklym supermarkecie :). moze byc troszke
> experymentalnie i nowatorsko!
>
> chodzi mi o cos w stylu makaron + sos + mielonka = calkiem dobre spaghetti
> :)
>
>
>
>
>

Witam!
Omlet ze "śmieciami"

Resztki wędliny
papryka
szczypiorek
kawałki ugotowanych ziemniaków / mogą być z wczorajszego obiadu/
i jeszcze to co Ci przyjdzie do głowy
kroisz w kostkę i zalewasz rozbełtanymi jajakami
całość wylewsz na patelnię i smażysz omlet.
Dobre przy remanencie w lodówce.pzdr.



--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-26 22:28:36

Temat: Re: latwe do przyrzadzenia potrawy..
Od: "" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> witam.
> moze poradzicie co ciekawego mozna zrobic w dosc szybki i przystepny sposob
> z rzeczy dostepnych w zwyklym supermarkecie :). moze byc troszke
> experymentalnie i nowatorsko!
>
> chodzi mi o cos w stylu makaron + sos + mielonka = calkiem dobre spaghetti
> :)
>
>
>
>
>
Chyba nie doczytałam do końca Twojego pytania i podałam nie ten przepis, ale
teraz proszę:
Udotowć spagetti
mielone mięso /łopatka, szynka wieprzowa/ podsmażyć na patelni
ugotowć sos Knora do spagetti Napoli
zmieszać sos z mięsem i polać nim spagetti.
pzdr.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Cielecina w Meltemi
EMADATSI
Biszkopt czekoladowy wg Anety Baran [P] +opinia
NOWA KUCHNIA umiera
Witam i włoska kuchnia ;-)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »