Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia leczo

Grupy

Szukaj w grupach

 

leczo

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 34


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-10-17 15:14:03

Temat: Re: leczo
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <7...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

> On Mon, 17 Oct 2005 16:52:58 +0200, Wladyslaw Los
> <w...@o...pl> wrote:
>
> >In article <8...@4...com>,
> > Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> >
> >
> >> >To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
> >> >
> >> >Władysław
> >>
> >> a baklazan gdzie?
> >
> >Do ratatouille należy raczej dodać jeszcze bakłażana. ;-)
> >
> >Władysław
>
>
> No! Zeby by ratatouille, bo inaczej jest leczo :PPPP

Może dla Francuza. Oni przecież nic nie wiedzą o kuchni.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-10-17 15:30:33

Temat: Re: leczo
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> >
>> >> >To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
>> >> >
>> >> >Władysław
>> >>
>> >> a baklazan gdzie?
>> >
>> >Do ratatouille należy raczej dodać jeszcze bakłażana. ;-)
>> >
>> >Władysław
>>
>>
>> No! Zeby by ratatouille, bo inaczej jest leczo :PPPP
>
>Może dla Francuza. Oni przecież nic nie wiedzą o kuchni.
>
>Władysław


A na czym bazujesz te wypowiedz?

pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-10-17 15:47:54

Temat: Re: leczo
Od: "Sylwek" <s...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wladyslaw Los" napisał w wiadomości
>
> Przepis na leczo jest, jak tu wielokrotnie pisałem, (google, google!!!)
> przepisem dość skanonizowanym i nie jest tak, że co osoba to inny
> przepis. Klasyczny przepis znajdziesz np. tu:
>
> <http://tinylink.com/?Iyj5MbodtI>
>
> Na pewno nie dodaje się do leczo ani pieczarek, ani kabaczka, a
> koncentrat pomidorowy jest niechętnie widzianą namiastką.
>
> Władysław

Zdarzylo sie kiedys byc na Wegrzech i jesc leczo w ichniej restauracji.
Zgadzam sie nie bylo pieczarek ale byly kawalki miesa (napewno nie boczku) ,
napewno nie bylo kabaczka. No i dodane sa pomidory rozdrobnione a nie
koncentrat.

--
Pozdr
Sylwek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-10-17 16:23:06

Temat: Re: leczo
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

>>>>>>To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
>>>>>>
>>>>>>Władysław
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>a baklazan gdzie?
>>>>>
>>>>>
>>>>Do ratatouille należy raczej dodać jeszcze bakłażana. ;-)
>>>>
>>>>Władysław
>>>>
>>>>
>>>No! Zeby by ratatouille, bo inaczej jest leczo :PPPP
>>>
>>>
>>Może dla Francuza. Oni przecież nic nie wiedzą o kuchni.
>>
>>Władysław
>>
>>
>
>
>A na czym bazujesz te wypowiedz?
>
>
>
Podejrzewam, ze na aronii ;PP

Kot


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-10-17 16:25:14

Temat: Re: leczo
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <u...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

> >> >
> >> >> >To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
> >> >> >
> >> >> >Władysław
> >> >>
> >> >> a baklazan gdzie?
> >> >
> >> >Do ratatouille należy raczej dodać jeszcze bakłażana. ;-)
> >> >
> >> >Władysław
> >>
> >>
> >> No! Zeby by ratatouille, bo inaczej jest leczo :PPPP
> >
> >Może dla Francuza. Oni przecież nic nie wiedzą o kuchni.
> >
> >Władysław
>
>
> A na czym bazujesz te wypowiedz?


Na bazie z białego sosu. ;-)

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-10-17 16:27:15

Temat: Re: leczo
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <dj0h43$9pe$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"Sylwek" <s...@n...pl> wrote:

> Użytkownik "Wladyslaw Los" napisał w wiadomości
> >
> > Przepis na leczo jest, jak tu wielokrotnie pisałem, (google, google!!!)
> > przepisem dość skanonizowanym i nie jest tak, że co osoba to inny
> > przepis. Klasyczny przepis znajdziesz np. tu:
> >
> > <http://tinylink.com/?Iyj5MbodtI>
> >
> > Na pewno nie dodaje się do leczo ani pieczarek, ani kabaczka, a
> > koncentrat pomidorowy jest niechętnie widzianą namiastką.
> >
> > Władysław
>
> Zdarzylo sie kiedys byc na Wegrzech i jesc leczo w ichniej restauracji.
> Zgadzam sie nie bylo pieczarek ale byly kawalki miesa (napewno nie boczku) ,
> napewno nie bylo kabaczka. No i dodane sa pomidory rozdrobnione a nie
> koncentrat.

Może jadłeś jakąś potawę mięsną z leczom Leczo nie podaje się jako
samodzielny posiłek, ale jako dodatek, lub z dodatkami.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-10-17 17:31:42

Temat: Re: leczo
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 17 Oct 2005 18:23:06 +0200, t...@g...pl (Kot) wrote:

>Krysia Thompson wrote:
>
>>>>>>>To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
>>>>>>>
>>>>>>>Władysław
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>a baklazan gdzie?
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>Do ratatouille należy raczej dodać jeszcze bakłażana. ;-)
>>>>>
>>>>>Władysław
>>>>>
>>>>>
>>>>No! Zeby by ratatouille, bo inaczej jest leczo :PPPP
>>>>
>>>>
>>>Może dla Francuza. Oni przecież nic nie wiedzą o kuchni.
>>>
>>>Władysław
>>>
>>>
>>
>>
>>A na czym bazujesz te wypowiedz?
>>
>>
>>
>Podejrzewam, ze na aronii ;PP
>
>Kot


hrehrehre

ja mysle, ze on mysli, ze oni sie nie znaja na leczu

pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2005-10-17 17:32:52

Temat: Re: leczo
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> >> >
>> >> >> >To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
>> >> >> >
>> >> >> >Władysław
>> >> >>
>> >> >> a baklazan gdzie?
>> >> >
>> >> >Do ratatouille należy raczej dodać jeszcze bakłażana. ;-)
>> >> >
>> >> >Władysław
>> >>
>> >>
>> >> No! Zeby by ratatouille, bo inaczej jest leczo :PPPP
>> >
>> >Może dla Francuza. Oni przecież nic nie wiedzą o kuchni.
>> >
>> >Władysław
>>
>>
>> A na czym bazujesz te wypowiedz?
>
>
>Na bazie z białego sosu. ;-)
>
>Władysław


Oh mon dieu - nie wierze

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2005-10-17 17:56:18

Temat: Re: leczo
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

>ja mysle, ze on mysli, ze oni sie nie znaja na leczu
>
>
Na ratatuille pewnie tez nie ;) A moja Mama to jeszcze z dziecinstwa zna
takie powiedzenie: zupa ratatuj, a w srodku gnoj... ;) Bardzo byla
zdziwiona jak jej powiedzialam, ze taka potrawa naprawde istnieje i co
gorsza podaje je wlasnemu dziecku !!! (ubielbia)

Kot (dzis dziecko mialo szczawiowa i dla odmiany matka wlasciciela
mojego mieszkania byla zaskoczona, ze cos takiego jak szczaw istnieje na
swiecie ;))


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2005-10-17 18:10:53

Temat: Re: leczo
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 17 Oct 2005 19:56:18 +0200, t...@g...pl (Kot) wrote:

>Krysia Thompson wrote:
>
>>ja mysle, ze on mysli, ze oni sie nie znaja na leczu
>>
>>
>Na ratatuille pewnie tez nie ;) A moja Mama to jeszcze z dziecinstwa zna
>takie powiedzenie: zupa ratatuj, a w srodku gnoj... ;) Bardzo byla
>zdziwiona jak jej powiedzialam, ze taka potrawa naprawde istnieje i co
>gorsza podaje je wlasnemu dziecku !!! (ubielbia)
>
>Kot (dzis dziecko mialo szczawiowa i dla odmiany matka wlasciciela
>mojego mieszkania byla zaskoczona, ze cos takiego jak szczaw istnieje na
>swiecie ;))


U nas ludzie przykladaja liscie szczawiu do sibie tak samo, jak w
Polsce sie przyklada babke (nie ludzka!)

Pierz, co mial serie szczawiowej zupy przez pare
dni....mmmmrrrrrr
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

CHCIALEM SIE PRZYWITAC
D&iquest;em pomara&ntilde;czowy ?
seler naciowy
Co zrobić z serwatki?
dla tych co to pierwszy raz

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »