« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-17 10:56:37
Temat: leczoCo wy dodajecie do lecza, bo ja przeważnie tylko robię z papryki i cebuli i
czasami dodaje pieczarek, gdy mam to też dodaje jeszcze kabaczek. Wszystko
razem z jakąś tam kiełbaską, no i oczywiście z koncentratem pomidorowym albo
pomidorami, kiedy mam ich pod dostatkiem. Przyprawiam tak na średnio ostro.
A jak u was wygląda leczo, bo wiem, że co osoba to inna kompozycja.
pozdrawiam
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-17 11:25:43
Temat: Re: leczoUżytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:dj001j$ae0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Co wy dodajecie do lecza, bo ja przeważnie tylko robię z papryki i cebuli
> i
> czasami dodaje pieczarek, gdy mam to też dodaje jeszcze kabaczek. Wszystko
> razem z jakąś tam kiełbaską, no i oczywiście z koncentratem pomidorowym
> albo
> pomidorami, kiedy mam ich pod dostatkiem. Przyprawiam tak na średnio
> ostro.
> A jak u was wygląda leczo, bo wiem, że co osoba to inna kompozycja.
W równych ilościach pomidory, papryka i cebula. Plus jakieś mięcho - zwykle
kiełbasa w półplasterkach.
Dominik Jan Domin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-17 11:48:22
Temat: Re: leczoIn article <dj001j$ae0$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"Syla" <s...@x...pl> wrote:
> Co wy dodajecie do lecza, bo ja przeważnie tylko robię z papryki i cebuli i
> czasami dodaje pieczarek, gdy mam to też dodaje jeszcze kabaczek. Wszystko
> razem z jakąś tam kiełbaską, no i oczywiście z koncentratem pomidorowym albo
> pomidorami, kiedy mam ich pod dostatkiem. Przyprawiam tak na średnio ostro.
> A jak u was wygląda leczo, bo wiem, że co osoba to inna kompozycja.
Przepis na leczo jest, jak tu wielokrotnie pisałem, (google, google!!!)
przepisem dość skanonizowanym i nie jest tak, że co osoba to inny
przepis. Klasyczny przepis znajdziesz np. tu:
<http://tinylink.com/?Iyj5MbodtI>
Na pewno nie dodaje się do leczo ani pieczarek, ani kabaczka, a
koncentrat pomidorowy jest niechętnie widzianą namiastką.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-17 13:45:17
Temat: Re: leczoUżytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:dj001j$ae0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Co wy dodajecie do lecza, bo ja przeważnie tylko robię z papryki i cebuli
i
> czasami dodaje pieczarek, gdy mam to też dodaje jeszcze kabaczek. Wszystko
> razem z jakąś tam kiełbaską, no i oczywiście z koncentratem pomidorowym
albo
> pomidorami, kiedy mam ich pod dostatkiem. Przyprawiam tak na średnio
ostro.
> A jak u was wygląda leczo, bo wiem, że co osoba to inna kompozycja.
>
> pozdrawiam
> Sylwia
>
Witam
Ja do podstawowych składników dodaje jeszcze cukienię i dużo dużo czosnku :)
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-10-17 14:29:14
Temat: Re: leczoIn article <6ce88$4353ab3b$57cfd344$1967@news.chello.pl>,
"żelka" <d...@o...pl> wrote:
> > A jak u was wygląda leczo, bo wiem, że co osoba to inna kompozycja.
> >
> > pozdrawiam
> > Sylwia
> >
>
> Witam
> Ja do podstawowych składników dodaje jeszcze cukienię i dużo dużo czosnku :)
To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-10-17 14:44:05
Temat: Re: leczoOn Mon, 17 Oct 2005 16:29:14 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <6ce88$4353ab3b$57cfd344$1967@news.chello.pl>,
> "żelka" <d...@o...pl> wrote:
>
>
>> > A jak u was wygląda leczo, bo wiem, że co osoba to inna kompozycja.
>> >
>> > pozdrawiam
>> > Sylwia
>> >
>>
>> Witam
>> Ja do podstawowych składników dodaje jeszcze cukienię i dużo dużo czosnku :)
>
>To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
>
>Władysław
a baklazan gdzie?
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-10-17 14:52:58
Temat: Re: leczoIn article <8...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> >To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
> >
> >Władysław
>
> a baklazan gdzie?
Do ratatouille należy raczej dodać jeszcze bakłażana. ;-)
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-10-17 14:55:16
Temat: Re: leczo
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-399A27.16291417102005@news.gazeta.pl...
> In article <6ce88$4353ab3b$57cfd344$1967@news.chello.pl>,
> "żelka" <d...@o...pl> wrote:
>
>
> > > A jak u was wygląda leczo, bo wiem, że co osoba to inna kompozycja.
> > >
> > > pozdrawiam
> > > Sylwia
> > >
> >
> > Witam
> > Ja do podstawowych składników dodaje jeszcze cukienię i dużo dużo
czosnku :)
>
> To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
>
> Władysław
nie ważne jak się nazywa - ważne jak smakuje :P
pzdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-10-17 15:04:37
Temat: Re: leczoOn Mon, 17 Oct 2005 16:52:58 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <8...@4...com>,
> Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>
>> >To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
>> >
>> >Władysław
>>
>> a baklazan gdzie?
>
>Do ratatouille należy raczej dodać jeszcze bakłażana. ;-)
>
>Władysław
No! Zeby by ratatouille, bo inaczej jest leczo :PPPP
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-10-17 15:12:59
Temat: Re: leczoIn article <d0d76$4353bba2$57cfd344$5522@news.chello.pl>,
"żelka" <d...@o...pl> wrote:
> > To robisz raczej ratatouille, a nie leczo.
> >
> > Władysław
>
> nie ważne jak się nazywa - ważne jak smakuje :P
Kiedy się je, to tak. Kiedy się rozmawia o jedzeniu -- nie.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |