« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-21 23:34:06
Temat: leczo do słoika na zimę...Wiem że to 100 razy było... proszę raz jeszcze
leczo na zime jak zrobic?
bardzo proszę...
:)
galapaga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-25 11:40:14
Temat: Re: leczo do słoika na zimę...Użytkownik galapaga napisał:
> Wiem że to 100 razy było... proszę raz jeszcze
> leczo na zime jak zrobic?
> bardzo proszę...
Do tej pory Leczo robilem jak leczo, bigos jak bigos, do sloikow i
pasteryzacja... Bez problemu po roku otwieram sloik i ciesze sie z
bigosiku ;-) ale ze swiezej kapustki.... mmmmm... Wczoraj jadlem...
Zostalo po dozynkach (narobili cos ze 100 litrow... No moze wiecej, a po
imprezie ktos to musial zjesc i sie rozeszlo po organizatorach ;-)
--
Pozdrawiam serdecznie
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action
Sukiennice 6 (3 piętro),50-107 Wrocław
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-26 17:15:48
Temat: Re: leczo do słoika na zimę...a po co komu leczo na zime w zimie tez mozna zrobic leczo
Użytkownik "Maciej L." <m...@c...com.pl> napisał w wiadomości
news:ams7al$fbs$2@news.tpi.pl...
> Użytkownik galapaga napisał:
> > Wiem że to 100 razy było... proszę raz jeszcze
> > leczo na zime jak zrobic?
> > bardzo proszę...
>
> Do tej pory Leczo robilem jak leczo, bigos jak bigos, do sloikow i
> pasteryzacja... Bez problemu po roku otwieram sloik i ciesze sie z
> bigosiku ;-) ale ze swiezej kapustki.... mmmmm... Wczoraj jadlem...
> Zostalo po dozynkach (narobili cos ze 100 litrow... No moze wiecej, a po
> imprezie ktos to musial zjesc i sie rozeszlo po organizatorach ;-)
>
> --
> Pozdrawiam serdecznie
> Maciej Lewczuk
>
> Redakcja CD-Action
> Sukiennice 6 (3 piętro),50-107 Wrocław
> tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-27 08:03:12
Temat: Re: leczo do słoika na zimę...
----- Original Message -----
From: "ErykaK" <e...@i...pl>
a po co komu leczo na zime w zimie tez mozna zrobic leczo
>>>>>>>>>>>>>
Oczywiscie. Placac ca 8-10 zl/kg papryki, o innych skladnikach nie mowiac.
To ja juz wole zaplacicic po 1,5 do 2,5 zl za kg i przetworzyc.
Nie mowiac o takim drobiazgu, jak BRAK koniecznosci wychodzenia z domu po zakupy :-)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-27 20:49:28
Temat: Re: leczo do słoika na zimę...
Użytkownik "galapaga" <g...@b...pl> napisał w wiadomości
news:amivm5$jmm$1@aquarius.webcorp.pl...
Wiem że to 100 razy było... proszę raz jeszcze
leczo na zime jak zrobic?
bardzo proszę...
Moja mama wkładała gorące leczo do słoików i zakręcała. W większości
wypadków słoiki chwytały i były potem "kłopoty" podczas nagłych ataków
chętki na leczo ;-)
W najgorszym wypadku można pasteryzować.
Pozdrawiam Vicky S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |