Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: losos na masle ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: losos na masle ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-22 16:00:10

Temat: Re: losos na masle ?
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Tomek Szmit wrote:
>
> Witam
>
> ostatnio opowiadal mi znajomy iz przepyszny jest losos smazony(pokrojony
> uprzednio w dzwonki o grubosci ok.3-4 cm) na samym masle.
> mam tylko watpliwosci jak dlugo trzeba go smazyc z kazdej strony i czy trzeba
> go np. solic?
> Probowaliscie czegos takiego?
>

Jest taki sposob na wyczuwanie palcem, czy mieso jest przesmazone na
wylot. Zacisnac dlon w piesc. Tuz ponizej tego miejsca gdzie kciuk
schodzi sie z palcem wskazujacym widac wybrzuszenie malego miesnia.
Nacisnac ten miesien palcem wskazujacym drugiej dloni i zapamietac, jak
ta twardosc sie czuje. Nastepnie nacisnac kawalek smazacego sie miesa w
najgrubszym miejscu. Gdy mieso jest podobnie twarde do twardosci tego
miesnia na dloni, wtedy jest usmazone.

Naprawde!!!!!!

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-22 17:01:52

Temat: Re: losos na masle ?
Od: "almadka" <a...@W...TO.wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Gdy mieso jest podobnie twarde do twardosci tego
> miesnia na dloni, wtedy jest usmazone.
>
Hihihi pomyslalam sobie, ze jakby ktos smazyl dlon zwinieta w piesc,
powiedzmy nadziewana czyms, to mialby problem, bo miesko wydawaloby sie
usmazone od poczatku. Ale to tylko taka glupia dygresja dla kanibali:)

pozdr.
almadka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Imieniny w piątek
Imieniny w piątek
Odp: losos na masle ?
Forma do orzeszkow...
szukam garnka...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »