« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2005-12-13 13:52:20
Temat: Re: majonezKamila G wrote:
> Temat Majoneziku Kętrzyńskiego naszego Kochanego, niezastąpionego :)
> ja jestem z Olsztyna ,
Heheh, jednak to temat wszystkich z Warmi i Mazur chyba. Na szczescie
znajomi dostarczają mi Kętrzyński z Olsztyna do Wawy regularnie :) W Tesco
pojawia sie i znika, jednak da sie upolowac. Wieksze problemy są z keczupem
Włocławek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2005-12-13 14:25:35
Temat: Re: majonezo taaaaaaaaaaaak z keczupek Włocławek to już w ogóle we Wrocku mogę
zapomnieć :(( ale na świeta jade do domku i zabiore zapas keczupu i
majonezu :P :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2005-12-13 17:56:10
Temat: Re: majonezW artykule news:dnm3s8$8j8$1@inews.gazeta.pl,
niejaki(a): Mazurzak z adresu <k...@g...pb> napisał(a):
> "Kamila G" <k...@o...pl> wrote in message
> news:dnm2av$14s$1@inews.gazeta.pl...
>> Majonez Kętrzyńki i tylko on . Najlepszy Majonez na
>> świecie :) Pozdrawiam i mam nadzieję, że nigdy nie
>> zniknie z rynku . Ma ten sam smak od kiedyh pamiętam
>> czyli od jakieś 20 lat.
>
> Największą
> bolączką Kętrzyńskiego jest jego słaba dystrybucja (może
> nie słaba ale na wąskim obszarze - regionalna). Poza Warmia i Mazurami
> znalezienie go graniczy z cudem.
W Płocku i Łodzi nie ma problemu z zakupem Kętrzyńskiego :)
--
Pozdrawiam
LadyP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2005-12-13 19:16:02
Temat: Re: majonezKrysia Thompson napisał(a):
> A jakie sa te tradycyjne smaki?
Te, które przetrwały wieki.
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2005-12-13 20:57:49
Temat: Re: majonezIn article <dnn6m8$m8o$2@nemesis.news.tpi.pl>,
JerzyN <0...@m...pl> wrote:
> Krysia Thompson napisał(a):
> > A jakie sa te tradycyjne smaki?
>
> Te, które przetrwały wieki.
> ;-)
> pozdr. Jerzy
Takich to można na palcach policzyć. W Polsce majonez pojawił się pewnie
w końcu XIX wieku lub nawet na początku XX.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2005-12-13 22:10:07
Temat: Re: majonez
Le mardi 13 décembre 2005 ŕ 12:33:51, dans <3...@n...onet.pl>
vous écriviez :
>> Przecież wystarczy 10-15 min żeby zrobić furę majonezu... (w robocie
>> kuchennym, znaczy się) No chyba, że ktoś nie dysponuje, wtedy zwracam honor.
> A czy mogłabyś podać przepis, z którego korzystasz?
> dzięki
> bebekot
Problem w tym, ze zeby zrobic dobry (sztywny) majonez, z jednego
jedynego zoltka wychodzi minimum 1/3 litra majonezu. Czyli
rzeczywiscie "fura", bo konserwuje sie toto 2 dni w lodowce maksimum.
Wiec lepiej kupic dobry gotowy.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2005-12-14 00:07:18
Temat: Re: majonezOn Tue, 13 Dec 2005 20:16:02 +0100, JerzyN
<0...@m...pl> wrote:
>Krysia Thompson napisał(a):
>> A jakie sa te tradycyjne smaki?
>
>Te, które przetrwały wieki.
>;-)
>pozdr. Jerzy
Nie wierze w te same smaki sprzed lat...to tak, ja wspomnienia,
ktore lukrujemy :))
Pierz, stary cynik
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2005-12-14 07:04:33
Temat: Re: majonezEwa (siostra Ani) N. napisał(a):
>
> Problem w tym, ze zeby zrobic dobry (sztywny) majonez, z jednego
> jedynego zoltka wychodzi minimum 1/3 litra majonezu. Czyli
> rzeczywiscie "fura", bo konserwuje sie toto 2 dni w lodowce maksimum.
>
Wg przepisu M. Gessler, na 1 jajko daje sie 1 szkl. oleju, więc trochę
mniej wychodzi. Jest sztywny i smaczny.
--
Ania
"Early to rise, early to bed, makes a man healthy, wealthy and dead"
http://www.aniared.blog.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2005-12-14 07:33:02
Temat: Re: majonezWladyslaw Los napisał(a):
> Takich to można na palcach policzyć. W Polsce majonez pojawił się pewnie
> w końcu XIX wieku lub nawet na początku XX.
XIX, XX i XXI to już trzy.
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2005-12-14 08:57:00
Temat: Re: majonezNo nasz keczupik jest najlepszy a o majonezie to się dowiedziałam wielu
rzeczy od was dzięki pozdrawiam Włocławek
Aga
Użytkownik "Piotrek" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dnmjoe$klk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Kamila G wrote:
>> Temat Majoneziku Kętrzyńskiego naszego Kochanego, niezastąpionego :)
>> ja jestem z Olsztyna ,
>
> Heheh, jednak to temat wszystkich z Warmi i Mazur chyba. Na szczescie
> znajomi dostarczają mi Kętrzyński z Olsztyna do Wawy regularnie :) W Tesco
> pojawia sie i znika, jednak da sie upolowac. Wieksze problemy są z
> keczupem Włocławek.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |