« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2005-12-14 16:48:49
Temat: Re: majonezUżytkownik "Kamila G" napisał:
> Majonez Kętrzyńki i tylko on .
Aniebo Świdnicki! ;) Widziałam ostatnio jego reklamę z udziałem tego
łysego... jak mu tam... Klaudiusza z domu Wielkiego Brata. Ale to dla
mnie żaden argument, używam go odkąd pamiętam :D
--
Pozdrawiam - Aicha
Dozwolone od lat 18:
http://aicha.opowiadania.org
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2005-12-15 06:52:18
Temat: Re: majonezW artykule news:dnpifg$r51$1@nemesis.news.tpi.pl,
niejaki(a): Aicha z adresu <m...@p...strone> napisał(a):
> Użytkownik "Kamila G" napisał:
>
> Aniebo Świdnicki! ;) Widziałam ostatnio jego reklamę z
> udziałem tego łysego... jak mu tam... Klaudiusza z domu
> Wielkiego Brata. Ale to dla mnie żaden argument, używam
> go odkąd pamiętam :D
Mój mąż zajada się świdnickim, ja uważam że jest mdły :)
--
Pozdrawiam
LadyP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2005-12-20 21:30:19
Temat: Re: majonezPiotrek wrote:
>
> Niedawno przenioslem sie z Olsztyna do Warszawy i bylem zaskoczony, ze
> tutejsi nie znają majonezu kętrzyńskiego (mimo, ze jest w sprzedazy).
> Zaczalem propagande i wiekszosc zaczela go kupowc. Ale to staly element
> przenosin. Sporo moich znajomych mieszka obecnie poza rodzinnym miastem i
> tez marudzili na brak dobrego majonezu... Przywożą sobie Kętrzyński.
Heh, to chyba jakaś lokalny patriotyzm. Parę osób, które znam pochodzi z
woj. Świętokrzyskiego. One przepadają za "Kieleckim". Ja, jako rdenny
warszawiak nie jestem fanem jakiegoś konkretnego, ale "Napoleoński" wydaje
mi się OK.
--
qubal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2005-12-21 11:01:10
Temat: Re: majonezqubal wrote:
> Heh, to chyba jakaś lokalny patriotyzm. Parę osób, które znam
> pochodzi z woj. Świętokrzyskiego. One przepadają za "Kieleckim". Ja,
> jako rdenny warszawiak nie jestem fanem jakiegoś konkretnego, ale
> "Napoleoński" wydaje mi się OK.
Czy lokalny patriotyzm to nie wiem. W kazdym razie to sa bardzo dobre
majonezy i maja dosc podobny smak. Ja tez kupuje kielecki, gdy nie ma
ketrzynskiego :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2005-12-21 13:32:33
Temat: Odp: majonez
> Czy lokalny patriotyzm to nie wiem. W kazdym razie to sa bardzo dobre
> majonezy i maja dosc podobny smak. Ja tez kupuje kielecki, gdy nie ma
> ketrzynskiego :)
>
>
ja zawsze kupowalem winiary bo u mnie nie widzialem ketrzynskiego czy
kieleckiego czy cos takiego ...ale winiary to wypas :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2005-12-22 12:25:10
Temat: Re: majonez> Czy lokalny patriotyzm to nie wiem. W kazdym razie to sa bardzo dobre
> majonezy i maja dosc podobny smak. Ja tez kupuje kielecki, gdy nie ma
> ketrzynskiego :)
>
Pewnie to kwestia gustu (albo mi sie taki trafil), ale moim zdaniem kielecki
jest po prostu niedobry, zeby nie powiedziec ohydny.
Wg mnie najlepszy jest dekoracyjny z Winiar i hellmann's babuni; ale to moje
zdanie.
Pozdr
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2005-12-23 16:03:12
Temat: Re: majonezUżytkownik "GB" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:doe5oc$8n5$1@news.lublin.pl...
> Pewnie to kwestia gustu (albo mi sie taki trafil), ale moim zdaniem
kielecki
> jest po prostu niedobry, zeby nie powiedziec ohydny.
No wiesz, tak na mój kochany majonez? Brzyyyydal.
> Wg mnie najlepszy jest dekoracyjny z Winiar i hellmann's babuni; ale to
moje
> zdanie.
Bo lubisz słodkie majonezy, które są IMHO bleeee- Winiary - toż tego nie
idzie z apetytem zjeść, brrr.
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
38. Data: 2005-12-23 22:05:08
Temat: Re: majonez"Atena" <a...@o...pl> writes:
> No tak, zależy co kto lubi, ja zwracam jeszcze uwagęna etykietę,a
> Hellmans i winiary sa konserwowane chemicznie.
Jesli wierzyc w napisy na etykietkach, to nie sa.
MJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
39. Data: 2005-12-23 22:24:09
Temat: Re: majonez
Użytkownik "GB" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:doe5oc$8n5$1@news.lublin.pl...
> Pewnie to kwestia gustu (albo mi sie taki trafil), ale moim zdaniem
> kielecki
> jest po prostu niedobry, zeby nie powiedziec ohydny.
> Wg mnie najlepszy jest dekoracyjny z Winiar i hellmann's babuni; ale to
> moje
> zdanie.
>
No tak, zależy co kto lubi, ja zwracam jeszcze uwagęna etykietę,a Hellmans i
winiary sa konserwowane chemicznie. Kielecki jest ok, jak jest z Kętrzyńskim
nie wiem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
40. Data: 2006-04-09 02:48:47
Temat: Re: smaki sprzed lat/bylo: majonez
----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
| On Tue, 13 Dec 2005 20:16:02 +0100, JerzyN
| <0...@m...pl> wrote:
|
| >Krysia Thompson napisał(a):
| >> A jakie sa te tradycyjne smaki?
| >
| >Te, które przetrwały wieki.
| >;-)
| >pozdr. Jerzy
|
|
| Nie wierze w te same smaki sprzed lat...to tak, ja wspomnienia,
| ktore lukrujemy :))
|
| Pierz, stary cynik
| K.T. - starannie opakowana
eeeeeeeeeeech ............
musialam ojechac do Zamoscia.. niestety, wizyta byla z racji b. smutnych
okolicznosci, totez nie mialam nastroju do jedzenia ani do zakupow... jednak
w dzien wyjazdu z mego rodzinnego miasta na tyle juz byla 'opamietana', ze
zaczelam podgryzac .. no i... okazalo sie, ze zamojskie smako sa wczaz takie
same - zarowno szynka jak i pieczywo - niespotykane nigdzie indziej..
maslane, oznacza maslane, nie mowiac o tradycyjnych plackach cebulowych,
ktore sa tylko w Zamosciu :)
zatem Trys - one sa niekoniecznie lukrowane :)
Pozdrowka ;)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |