« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-13 13:09:24
Temat: mąka kukurydzianaMam pytanie do czego mozna wykozystac taka make?? mozna z tego cos dobego
wyczarowac?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-13 13:52:26
Temat: Re: mąka kukurydzianaMoja mama w ciężkich czasach stanu wojennego zdobyła takową mąkę i piekła
notorycznie zwykłe drożdżowce. Miały niepowtarzalną ciemnozółtą barwę, a ten
smaaaaak.... Ech.... Naprawdę niesamowity.
--
Marysia Gdańsk
GG 177682
"Najbardziej potrzebuję kogoś, kto byłby jak okno wychodzące na morze, a nie
jak odbicie mojego znużenia."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-13 14:16:06
Temat: Re: mąka kukurydziana> Mam pytanie do czego mozna wykozystac taka make?? mozna z tego cos dobego
> wyczarowac?
Pod tym adresem:
http://www.wsb-nlu.edu.pl/~kolba/rekodzielo.shtml
znajdziesz kilka indianskich przepisow wykorzystujacych ta wlasnie make :)
--
Magda (Katowice)
k...@p...onet.pl
GG 1903382
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-13 14:26:35
Temat: Re: mąka kukurydzianaDodaj do nalesnikow (w proporcji ze zwykla 1:2) - nalesniki beda bardziej
kruche i smaczniejsze (tzn. w polaczeniu z nadzieniem na slono, bo np. z dzemem
to sie to nie sprawdzi).
Pzdr
Kundzia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-14 10:10:28
Temat: Re: mąka kukurydzianaNews tpi wrote:
>Mam pytanie do czego mozna wykozystac taka make?? mozna z tego cos dobego
>wyczarowac?
Mozna wyczarowac "Placek meksykanski" (Anne Wilson "Placki slodkie i
pikantne")
Dokladnego przepisu z proporcjami nie pamietam. Ale ogolnie brzmi to
tak:
Robisz placek jak na tarte, ale dorzucasz troche maki kukurydzianej
zamiast zwyklej. Do tego nadzienie z kukurydzy, fasoli, papryczki,
jakis ostry pomidorowy sos itp. Bardzo smaczne i zupelnie inne niz
tradycyjny spod do tarty. Jedna wazna rzecz, spod trzeba koniecznie
podpiec ok. 10 minut przed nalozeniem farszu.
--
oshin
--
z nienacka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-15 18:00:01
Temat: Re: mąka kukurydzianaNews tpi wrote:
> Mam pytanie do czego mozna wykozystac taka make?? mozna z tego cos dobego
> wyczarowac?
Ja jej używam do panierowanie ryb przed ich smażeniem. Są wtedy bardzo
chrupiące...
Pozdrawiam,
Nik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |