Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia makowiec

Grupy

Szukaj w grupach

 

makowiec

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-14 12:05:25

Temat: makowiec
Od: "jacek" <l...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

czesc
szukam przepisu na makowiec.
Czasami mak wydaje sie byc suchy w srodku pomimo dodania bakalii.
Jak zrobic zeby byl bardziej wilgotny ?
Wielkanoc.
pozdrawiam
jacek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-03-14 17:12:40

Temat: Odp: makowiec
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik jacek <l...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9Wpz4.731$K...@n...tpnet.pl...
> czesc
> szukam przepisu na makowiec.
> Czasami mak wydaje sie byc suchy w srodku pomimo dodania bakalii.
> Jak zrobic zeby byl bardziej wilgotny ?
> Wielkanoc.
> pozdrawiam
> jacek
>
>
ma byc zawijany czy placek? Na zawijany mam super przepis

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-14 18:39:38

Temat: Odp: makowiec
Od: "Mago" <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

A na placek?

--

--
m...@g...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-14 19:22:03

Temat: Re: makowiec
Od: p...@n...pl (propeler) szukaj wiadomości tego autora

jacek napisał(a):
> Czasami mak wydaje sie byc suchy w srodku pomimo dodania bakalii.
> Jak zrobic zeby byl bardziej wilgotny ?

kiedy jeszcze robilem w domu makowce, to mama do b. drobno przetartego
maku dodawala drozdze, roztopione maslo, troche mleka, sparzone ew.
zmielone rodzynki i inne bakalie, aromaty - i w zawijanych przeze mnie
makowcach byl potem wspanialy mak!
--
pzdr &:-)))
propeler
--
Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-14 19:52:59

Temat: Odp: makowiec
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Mago <m...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:KHvz4.2010$K...@n...tpnet.pl...
> A na placek?
>

Ja zawsze pieke zawijany. Nigdy nie placek. Mam sporo przepisow, ale nie
podam bo nie sprawdzone, wiec nie moge zagwarantowac efektu. Na zawijany mam
super przepis i taki moge podac.

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-15 06:27:10

Temat: Odp: makowiec
Od: "jacek" <l...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

poprosze o zawijany.
pozdrowienia
Jacek

Użytkownik Przemyslaw Koziarski <p...@a...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:vMwz4.2175$K...@n...tpnet.pl...
>
> Użytkownik Mago <m...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:KHvz4.2010$K...@n...tpnet.pl...
> > A na placek?
> >
>
> Ja zawsze pieke zawijany. Nigdy nie placek. Mam sporo przepisow, ale nie
> podam bo nie sprawdzone, wiec nie moge zagwarantowac efektu. Na zawijany
mam
> super przepis i taki moge podac.
>
> Przemyslaw Koziarski
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-15 12:53:18

Temat: Re: makowiec
Od: "Lilla" <l...@e...flt.krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik jacek <l...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:23Gz4.3302$K...@n...tpnet.pl...
> poprosze o zawijany.

A moze byc przepis na makowiec z jablkami ? Wtedy zyskuje ciekawy smak i
na pewno nie jest suchy.

Lilla


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-15 14:55:13

Temat: Re: Odp: makowiec
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Na zawijany mam super przepis i taki moge podac.
>

To podawaj!!!


--
nowa oferta, nowe mozliwosci, nowe ceny - http://rubikon.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-15 14:57:13

Temat: Re: makowiec
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> A moze byc przepis na makowiec z jablkami ? Wtedy zyskuje ciekawy smak i
> na pewno nie jest suchy.
>

Jeszcze nie jadlam makowca z jablkami. Podaj przepis to sprobujemy


--
nowa oferta, nowe mozliwosci, nowe ceny - http://rubikon.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-15 15:01:57

Temat: Re: makowiec
Od: "Ewa" <e...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chcialam dodac, ze moja mama dodaje do zmielonego maku miodu chyba zamiast
cukru w trakcie smazenia maku i tak samo drozdzy.
propeler napisał(a) w wiadomości: <3...@n...pl>...
>jacek napisał(a):
>> Czasami mak wydaje sie byc suchy w srodku pomimo dodania bakalii.
>> Jak zrobic zeby byl bardziej wilgotny ?
>
>kiedy jeszcze robilem w domu makowce, to mama do b. drobno przetartego
>maku dodawala drozdze, roztopione maslo, troche mleka, sparzone ew.
>zmielone rodzynki i inne bakalie, aromaty - i w zawijanych przeze mnie
>makowcach byl potem wspanialy mak!
>--
>pzdr &:-)))
>propeler
>--
>Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: gdzie archiwum?
EoT kaszanki z miodem
Kto jeszcze je
seler naciowy
kaszanka z miodem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »