« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-04-07 13:03:10
Temat: melonPomocy czy ktoś zna jakies przepisy na dania z melonów ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-04-07 13:06:45
Temat: Re: melonBulba <a...@d...com.pl> wrote:
> Pomocy czy ktoś zna jakies przepisy na dania z melonów ?
Im prostsze tym (IMHO) lepiej. Np. zimny melon polany odrobiną
sherry. Albo melon z szynką parmeńską (jeżeli ktoś ją lubi). Albo sałatka
z melona z arbuzem (niestety, do tego trzeba mieć arbuza)...
EWaP FH
--
Ewa Pawelec, Zakład Fizyki Plazmy UO
Power corrupts, but we all need electricity
Linux user #165317
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-07 13:10:34
Temat: Re: melonBulba <a...@d...com.pl> wrote:
> Pomocy czy ktoś zna jakies przepisy na dania z melonów ?
Plastry bardzo zimnego melona przykryć plasterkami szynki parmeńskiej.
Proste, a nader zacne.
Anetek
--
A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta/
Anything is good and useful if it's made of chocolate.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-07 15:49:01
Temat: Re: melonPlastry melona skropione octem balsamicznym, szczypta cukru i kilka
kropel dobrej oliwy.
Magdalena
Aneta Baran wrote:
> Bulba <a...@d...com.pl> wrote:
> > Pomocy czy ktoś zna jakies przepisy na dania z melonów ?
> Plastry bardzo zimnego melona przykryć plasterkami szynki parmeńskiej.
> Proste, a nader zacne.
>
> Anetek
> --
> A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta/
> Anything is good and useful if it's made of chocolate.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-07 20:31:49
Temat: Re: melon
Magdalena Bassett <m...@w...net> schreef in berichtnieuws
3...@w...net...
> Plastry melona skropione octem balsamicznym, szczypta cukru i kilka
> kropel dobrej oliwy.
> Magdalena
>
> Tak czytam i czytam o tym melonie, ze chyba jutro skocze do sklepu po
jednego...a potem po jeszcze jednego....i jeszcze jednego...albo od razu
kupie ze 4!
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-07 21:03:11
Temat: Re: melonBulba wrote:
> Pomocy czy ktoś zna jakies przepisy na dania z melonów ?
A o jakim melonie mowisz, jes bardzo wiele rodzaji.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-07 21:44:53
Temat: Re: melonBulba <a...@d...com.pl> wrote:
> Pomocy czy ktoś zna jakies przepisy na dania z melonów ?
O jakie dania Ci chodzi? Melona jada sie na przystawke lub na deser.
Na przystawke wg. znawcow najlepszy jest melon be zadnych dodatkow.
Ewentualnie troche soli, jak kto lubi to pieprzu lub imbiru. Snmakosze
jedza melona widelcem, nie lyzka.
Na deser mozna bardziej pofantazjowac. Np. Uzyc go do rozmaitych
salatek owocowych, lodow etc.
Z melona mozna zrobic dzem lub go zamarynowac.
Klasyczne dodatki do melona to takze porto lub szynka (parmenska).
Ale tak naprawde, to w Polsce problem z melonem polega na tym, ze trudno
go dostac w odpowiednio dojrzalym stanie.
A sa na dodatek jeszcze rozne gatunki melonow.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-08 02:09:20
Temat: Re: melon
Slavek wrote in message <3...@u...net>...
>Bulba wrote:
>
>> Pomocy czy ktoś zna jakies przepisy na dania z melonów ?
>
>A o jakim melonie mowisz, jes bardzo wiele rodzaji.
>
>Slav
>
Wlasnie wrocilem ze sklepu..widzialem tam:
Watermelon
Cantaloupe melon
Crenshaw melon
Peresian melon
nie ma jeszcze w Kalifornii sezonu na wlasne melony ,a bylem w byle jakim
sklepiku, dlatego tak malo odmian..
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-08 09:44:44
Temat: Re: melonAneta Baran <b...@c...cern.ch> wrote:
: Plastry bardzo zimnego melona przykryć plasterkami szynki parmeńskiej.
: Proste, a nader zacne.
I kilka kropel porto..
Oj, pojechaloby sie do Francji.
Atena, smakosz
--
http://atena.cs.net.pl/
Jezeli zaproszono cie na przyjecie,
to z pewnoscia przez nieporozumienie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-08 12:19:11
Temat: Re: melonAneta Cichocka <a...@c...cs.net.pl> wrote:
> Aneta Baran <b...@c...cern.ch> wrote:
> : Plastry bardzo zimnego melona przykryć plasterkami szynki parmeńskiej.
> : Proste, a nader zacne.
>
> I kilka kropel porto..
> Oj, pojechaloby sie do Francji.
>
> Atena, smakosz
Co porto i szynka parmenska ma wspolnego z Francja?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |