Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mięso strusia???

Grupy

Szukaj w grupach

 

mięso strusia???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-02 10:35:19

Temat: mięso strusia???
Od: "Beta" <b...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Moja siostra dostała w prezencie kawał strusiego mięsa. Nie ma pojęcia, jak
to przyrządzić, ja tym bardziej, bo jestem wege. Może ktoś pomoże?

Beata






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-02 10:39:18

Temat: Re: mięso strusia???
Od: "Łukasz" <k...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora



> Moja siostra dostała w prezencie kawał strusiego mięsa. Nie ma pojęcia,
jak
> to przyrządzić, ja tym bardziej, bo jestem wege. Może ktoś pomoże?
>
> Beata

Hmmm...
Jeśli to głowa/szyja, to najlepiej chyba byłoby w piasek z nią ;-)

Łukasz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-02 10:53:40

Temat: Re: mięso strusia???
Od: qd <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Beta napisał(a):

> Moja siostra dostała w prezencie kawał strusiego mięsa. Nie ma pojęcia, jak
> to przyrządzić, ja tym bardziej, bo jestem wege. Może ktoś pomoże?
>
> Beata

Potraktować jak wołowine, wszystkie przepisy pasują.....Qd



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-02 11:47:57

Temat: Re: mięso strusia???
Od: Mikie <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

Łukasz wrote:
>>Moja siostra dostała w prezencie kawał strusiego mięsa. Nie ma pojęcia,
>> jak to przyrządzić, ja tym bardziej, bo jestem wege. Może ktoś pomoże?

> Hmmm...
> Jeśli to głowa/szyja, to najlepiej chyba byłoby w piasek z nią ;-)

:-))))
A swoja droga, to ciekawy prezent :-)) Jak sie cos takiego pakuje? :-)

Mikie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-02 12:21:17

Temat: Re: mięso strusia???
Od: "Domin" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Beta" <b...@m...pl> napisał w wiadomości
news:aar4pp$dss$1@news.tpi.pl...
> Moja siostra dostała w prezencie kawał strusiego mięsa. Nie ma pojęcia,
jak
> to przyrządzić, ja tym bardziej, bo jestem wege. Może ktoś pomoże?
>
> Beata

Ja to bym se zrobil cosik takiego na wzor schaboszczaka.
No z piersi kurczaka sie robi to czemu nie mialo by sie ze strusia.

No chyba ze byl to strus pedziwiatr no wtedy moze Ci uciec spod noza i nic
nie bedziesz miala:))

Dominik.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-02 18:30:35

Temat: Re: mięso strusia???
Od: "Jacek" <o...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

raz w Szwajcarii jadlem toto podane na rozgrzanym bardzo kamieniu i sie
smazylo przede mną na stole, na takiej plaskiej cegle :)))
mialem noz i widelec i sobie toto odkrawalem jak krwisty befsztyk, bylo
niezle ale chude jak pieron.

Jacek
"Beta" <b...@m...pl> wrote in message news:aar4pp$dss$1@news.tpi.pl...
> Moja siostra dostała w prezencie kawał strusiego mięsa. Nie ma pojęcia,
jak
> to przyrządzić, ja tym bardziej, bo jestem wege. Może ktoś pomoże?
>
> Beata
>
>
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-04 11:10:35

Temat: Re: mięso strusia???
Od: "Domin" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Beta" <b...@m...pl> napisał w wiadomości
news:aar4pp$dss$1@news.tpi.pl...
> Moja siostra dostała w prezencie kawał strusiego mięsa. Nie ma pojęcia,
jak
> to przyrządzić, ja tym bardziej, bo jestem wege. Może ktoś pomoże?
>
> Beata
>
A wlasnie znalazlem cos fajnego tylko troche pozno:))

http://strusie.com.pl


Dominik.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-04 12:26:00

Temat: Re: mięso strusia???
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Znalazlam:
250g steka ze strusia
2 drobno posiekane szalotki
1 grubo wyciśnięta główka czosnku
100g pokrojonych migdałów
200ml śmietany
50g calvados
masło

Przyprawy:
Świeża bazylia, pieprz sól, curry.






Sposób wykonania:


Migdały obrumienić na grillu. Steki podsmażyć na patelni i doprawić solą,
pieprzem i odrobiną curry. Przełożyć mięso z sosem na talerz, a następnie
obrumienić czosnek. Wlać na patelnię śmietanę i z powrotem włożyć steki i
sos. Dodać połowę migdałów. Podlać całość calvados i pozostawić sos do
ścięcia. Potrawę przybrać resztą migdałów i drobno posiekaną bazylią.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pizza....
marynaty do mięs
Kuchnia w jezyku angielskim
jaka majowka? Kulinarnie?
torty, torty

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »