Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pizza....

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pizza....

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-02 10:31:10

Temat: Pizza....
Od: "Łukasz" <k...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Oczyma wyobraźni już widzę dyszące chęcią zbrodni palce na klawiaturze
stałych bywalców (bywalczynie ;-) listy po przeczytaniu tematu, hihi :-)))
A chodzi o to, że:
Od pewnego czasu (3 miesiące...?) Jestem stałym czytelnikiem listym, i
"wykorzystuję" ją (a w zasadzie Was) dość zacięcie - mianowicie kopiuję
sobie wszystkie przepisy do pliczku Przepisy.doc.... Plik rośnie i
rośnie.... Przepisy oczywiście są wykorzystywane...
Aż ostatniego czasu naszła mnie ochota na pizzę... No więc biorę "archiwum"
i szukam... no i ładnie znalazłem 3 przepisy...
O ile po przeczytaniu drugiego stwierdziłem, że: "gdzieś już to
widziałem....", to trzeci mnie upewnił w podejrzeniach, że przepisy te są
identyczne :-))))
A dlaczego to piszę...? Dla wniosków:
A) Cierpliwość grupowiczów nie zna granic (nawet w temacie pizzy, mimo
małych oporów)
B) Trzeba uważać na to co się kopiuje
C) Przepis podawany x razy musi być rewelacyjny, i tak rzeczywiście było -
poezja, kruchy spód, puszysta góra... chylę czoła przed autorem (autorką ;-)

Dla podpowiedzi wkleję przepis...
.........no dobra, dobra, pierwsze 3 linijki, żeby nikogo nie drażnić ;-)))

"Ciasto na pizzę po upieczeniu powinno łączyć kruchość spodniej warstwy z
delikatna puchatością warstwy tuz spod nadzienia.
Ciasto zaczynam od wyrobienia mąki z solą, drożdżami i wodą - wody dodaje
tyle, by otrzymać ciasto o średniej twardości - tak by plastycznie układało
się pod rękoma. ....."

Już wiecie o jaki przepis chodzi? ;-)

Pozdrawiam wszystkich w ten dziwny a jednak przyjemny pomiędzyświąteczny
dzień.

Łukasz

P.S. A może ktoś chce cały przepis? :-))))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-02 11:36:39

Temat: Re: Pizza....
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>Pozdrawiam wszystkich w ten dziwny a jednak przyjemny pomiędzyświąteczny
>dzień.
>
>Łukasz
>
>P.S. A może ktoś chce cały przepis? :-))))
>

czy ja wieeeem?
ja sie raczej martwie tym strusiem ;))

Krysia, z Klubu Ochrony Sledzi i Innych Dzikich Zwierzat
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-02 11:46:30

Temat: Re: Pizza....
Od: Mikie <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

Czasc!

> Oczyma wyobraźni już widzę dyszące chęcią zbrodni palce na klawiaturze
> stałych bywalców (bywalczynie ;-) listy po przeczytaniu tematu, hihi :-)))

Eee, pewnie sie wszyscy rozleniwili i tylko usmiechna sie z poblazaniem :-))

> kopiuje sobie wszystkie przepisy do pliczku Przepisy.doc....

W takim razie polecam Ci program OutCook Express, w ktorym mozna
wygodnie przechowywac baze przepisow.
(Do sciagniecia tutaj: http://outcook.info.koszalin.pl/ )

Pozdrawiam (i witam na Grupie, odwaga to nie lada sie tu pokazac ;-)))

Mikie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-02 15:27:02

Temat: Re: Pizza....
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 02 May 2002 13:46:30 +0200, Mikie <m...@g...de> wrote:

>Czasc!
>
>> Oczyma wyobraźni już widzę dyszące chęcią zbrodni palce na klawiaturze
>> stałych bywalców (bywalczynie ;-) listy po przeczytaniu tematu, hihi :-)))
>
>Eee, pewnie sie wszyscy rozleniwili i tylko usmiechna sie z poblazaniem :-))
>
>> kopiuje sobie wszystkie przepisy do pliczku Przepisy.doc....
>
>W takim razie polecam Ci program OutCook Express, w ktorym mozna
>wygodnie przechowywac baze przepisow.
>(Do sciagniecia tutaj: http://outcook.info.koszalin.pl/ )
>
>Pozdrawiam (i witam na Grupie, odwaga to nie lada sie tu pokazac ;-)))
>
>Mikie
Nikogo nie ma to sie wychyla... niechby tak sprobowal w poniedzialek
lub wtorek...he he he ... zglodniala zgraja rozszarpie w
okamgnieniu...chyba sie zapedzilem ... ale co tam ... raz sie zyje...
;-))))

Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-02 21:23:41

Temat: Re: Pizza....
Od: "Talka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:n...@4...com..
.
>
> >
> >Pozdrawiam wszystkich w ten dziwny a jednak przyjemny pomiędzyświąteczny
> >dzień.
> >
> >Łukasz
> >
> >P.S. A może ktoś chce cały przepis? :-))))
> >
>
> czy ja wieeeem?
> ja sie raczej martwie tym strusiem ;))
>
> Krysia, z Klubu Ochrony Sledzi i Innych Dzikich Zwierzat

hi hi hi Mikie strzerz sie ;-)
w razie czego chetnie pomoge ;-)
Aneta

> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-02 21:35:44

Temat: Re: Pizza....
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> >
>>
>> czy ja wieeeem?
>> ja sie raczej martwie tym strusiem ;))
>>
>> Krysia, z Klubu Ochrony Sledzi i Innych Dzikich Zwierzat
>
>hi hi hi Mikie strzerz sie ;-)
>w razie czego chetnie pomoge ;-)
>Aneta
>

a w czym? w czym? pizzy, sledziu czy strusiu??? :)))

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-02 21:42:37

Temat: Re: Pizza....
Od: Mikie <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

>>>Pozdrawiam wszystkich w ten dziwny a jednak przyjemny pomiędzyświąteczny
>>>dzień.
>>>Łukasz
>>>P.S. A może ktoś chce cały przepis? :-))))

>>czy ja wieeeem?
>>ja sie raczej martwie tym strusiem ;))
>>Krysia, z Klubu Ochrony Sledzi i Innych Dzikich Zwierzat

> hi hi hi Mikie strzerz sie ;-)
> w razie czego chetnie pomoge ;-)
> Aneta

A czemu ja?
Ten Lukasz to nie ja chociaz ja tez Lukasz - capito? :-)))
Mam nadzieje ze Krysia wezmie to pod uwage jak juz ruszy ze swa krucjata
:-))

Pzdr.
Mikie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-02 22:22:06

Temat: Re: Pizza....
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 02 May 2002 23:42:37 +0200, Mikie <m...@g...de> wrote:


>A czemu ja?
>Ten Lukasz to nie ja chociaz ja tez Lukasz - capito? :-)))
>Mam nadzieje ze Krysia wezmie to pod uwage jak juz ruszy ze swa krucjata
>:-))
>
>Pzdr.
>Mikie

Krucjata toczyc sie bedzie jak walec - Lukaszy nie rozrozniajac...
;-)))))

Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-04 09:32:37

Temat: Re: Pizza....
Od: "Talka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:p...@4...com..
.
>
> >> >
> >>
> >> czy ja wieeeem?
> >> ja sie raczej martwie tym strusiem ;))
> >>
> >> Krysia, z Klubu Ochrony Sledzi i Innych Dzikich Zwierzat
> >
> >hi hi hi Mikie strzerz sie ;-)
> >w razie czego chetnie pomoge ;-)
> >Aneta
> >
>
> a w czym? w czym? pizzy, sledziu czy strusiu??? :)))
>

po trochu we wszysstkim, byle skutecznie ;-)
Anetta

> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

marynaty do mięs
Kuchnia w jezyku angielskim
jaka majowka? Kulinarnie?
torty, torty
kakao

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »