Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Łukasz" <k...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Pizza....
Date: Thu, 2 May 2002 12:31:10 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 39
Message-ID: <aar4d9$atg$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 80.48.246.196
X-Trace: news.tpi.pl 1020335337 11184 80.48.246.196 (2 May 2002 10:28:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 2 May 2002 10:28:57 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4910.0300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:106492
Ukryj nagłówki
Witam!
Oczyma wyobraźni już widzę dyszące chęcią zbrodni palce na klawiaturze
stałych bywalców (bywalczynie ;-) listy po przeczytaniu tematu, hihi :-)))
A chodzi o to, że:
Od pewnego czasu (3 miesiące...?) Jestem stałym czytelnikiem listym, i
"wykorzystuję" ją (a w zasadzie Was) dość zacięcie - mianowicie kopiuję
sobie wszystkie przepisy do pliczku Przepisy.doc.... Plik rośnie i
rośnie.... Przepisy oczywiście są wykorzystywane...
Aż ostatniego czasu naszła mnie ochota na pizzę... No więc biorę "archiwum"
i szukam... no i ładnie znalazłem 3 przepisy...
O ile po przeczytaniu drugiego stwierdziłem, że: "gdzieś już to
widziałem....", to trzeci mnie upewnił w podejrzeniach, że przepisy te są
identyczne :-))))
A dlaczego to piszę...? Dla wniosków:
A) Cierpliwość grupowiczów nie zna granic (nawet w temacie pizzy, mimo
małych oporów)
B) Trzeba uważać na to co się kopiuje
C) Przepis podawany x razy musi być rewelacyjny, i tak rzeczywiście było -
poezja, kruchy spód, puszysta góra... chylę czoła przed autorem (autorką ;-)
Dla podpowiedzi wkleję przepis...
.........no dobra, dobra, pierwsze 3 linijki, żeby nikogo nie drażnić ;-)))
"Ciasto na pizzę po upieczeniu powinno łączyć kruchość spodniej warstwy z
delikatna puchatością warstwy tuz spod nadzienia.
Ciasto zaczynam od wyrobienia mąki z solą, drożdżami i wodą - wody dodaje
tyle, by otrzymać ciasto o średniej twardości - tak by plastycznie układało
się pod rękoma. ....."
Już wiecie o jaki przepis chodzi? ;-)
Pozdrawiam wszystkich w ten dziwny a jednak przyjemny pomiędzyświąteczny
dzień.
Łukasz
P.S. A może ktoś chce cały przepis? :-))))
|