Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia moderacja - pomysl na kuchnie

Grupy

Szukaj w grupach

 

moderacja - pomysl na kuchnie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 115


« poprzedni wątek następny wątek »

111. Data: 2006-11-08 22:12:29

Temat: Re: moderacja - pomysl na kuchnie
Od: "czeremcha " <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

JerzyN <0...@m...pl> napisał(a):

> Co dziś gotujesz ciekawego/dobrego?
> ;-)

Otóż dziś trochę luzu. Rano tylko upiekłam chleb /dzieciaki do tej chwili
zeżarły już jeden bochenek, czyli połowę wypieku/, później udzielałam
wskazówek odnośnie produkcji pasty z awokado. Obiad był z wczoraj. I w tym
cały problem - z powodu trybu życia system jest taki: dziś muszę
zaplanować/zakupić/rozmrozić produkty, z których jutro będę gotowała obiad
na pojutrze. Koszmar. I jeszcze - żeby w środy i piątki po pracy tylko
szybko odgrzewać to, co było wczoraj. Zatem dziś zakupiłam kapustę włoską, z
której jutro po pracy, z użyciem dziś wyciągniętego do rozmrożenia mięsa,
będę robić na pojutrze coś, co u nas w domu nosi nazwę kapusty faszerowanej.
Czyli coś a`la gołąbki, tyle że z włoskiej, a farsz jak na kotlety mielone.
Uf.

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


112. Data: 2006-11-08 22:15:57

Temat: Re: moderacja - pomysl na kuchnie
Od: "czeremcha " <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

JerzyN <0...@m...pl> napisał(a):

> Myślisz, że podjęła rekawicę?
> Nie!
> Dlaczego?
> Bo czym by się karmiła po spotkaniu?
> Miłością?

Nie, nie dlatego. Dżdżownice nie znają rękawic, bo nie mają rączek wszak!

Gdyby była wężem, możnaby jej rzucić wylinkę na przykład... :-)

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


113. Data: 2006-11-23 03:05:41

Temat: Re: moderacja - pomysl na kuchnie
Od: "Sokolnik" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


"czeremcha " <c...@g...pl> wrote in message
news:eitkoc$q8j$1@inews.gazeta.pl...
> JerzyN <0...@m...pl> napisał(a):
>
>> Co dziś gotujesz ciekawego/dobrego?
>> ;-)
>
> Otóż dziś trochę luzu. Rano tylko upiekłam chleb /dzieciaki do tej chwili
> zeżarły już jeden bochenek, czyli połowę wypieku/, później udzielałam
> wskazówek odnośnie produkcji pasty z awokado. Obiad był z wczoraj. I w tym
> cały problem - z powodu trybu życia system jest taki: dziś muszę
> zaplanować/zakupić/rozmrozić produkty, z których jutro będę gotowała obiad
> na pojutrze. Koszmar. I jeszcze - żeby w środy i piątki po pracy tylko
> szybko odgrzewać to, co było wczoraj. Zatem dziś zakupiłam kapustę włoską,
> z
> której jutro po pracy, z użyciem dziś wyciągniętego do rozmrożenia mięsa,
> będę robić na pojutrze coś, co u nas w domu nosi nazwę kapusty
> faszerowanej.
> Czyli coś a`la gołąbki, tyle że z włoskiej, a farsz jak na kotlety
> mielone.
> Uf.

Lepsz kapusta biała od włoskiej, jest delikatniejsza. Niektóre włoskie sa
takie, że nawet długie gotowanie nie zmniejsza żyłowatości. Włoska, po za
rosołem i zupami, jest dobra z bułką tartą. Nawet gołąbki lepsze są z
białej.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


114. Data: 2006-11-23 07:47:33

Temat: Re: moderacja - pomysl na kuchnie
Od: "czeremcha " <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Sokolnik <s...@o...pl> napisał(a):

> Lepsz kapusta biała od włoskiej, jest delikatniejsza. Niektóre włoskie sa
> takie, że nawet długie gotowanie nie zmniejsza żyłowatości. Włoska, po za
> rosołem i zupami, jest dobra z bułką tartą. Nawet gołąbki lepsze są z
> białej.

Gołąbki robię z białej. Faszerowaną - z włoskiej, i nie widzę problemu z
żyłowatością, wręcz kapusta włoska wydaje mi się delikatniejsza /po ścięciu
grubych nerwów, rzecz jasna/. No i smak jest zupełnie, zupełnie inny.
Robiłam też coś w rodzaju gołąbków z kapusty włoskiej, tyle że z farszem z
kaszy jaglanej i marchwi.

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


115. Data: 2006-11-23 09:42:39

Temat: Re: moderacja - pomysl na kuchnie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"czeremcha " <c...@g...pl> wrote in message
news:ek3jmk$sbf$1@inews.gazeta.pl...
> Sokolnik <s...@o...pl> napisał(a):
>
>> Lepsz kapusta biała od włoskiej, jest delikatniejsza. Niektóre włoskie sa
>> takie, że nawet długie gotowanie nie zmniejsza żyłowatości. Włoska, po za
>> rosołem i zupami, jest dobra z bułką tartą. Nawet gołąbki lepsze są z
>> białej.
>
> Gołąbki robię z białej. Faszerowaną - z włoskiej, i nie widzę problemu z
> żyłowatością, wręcz kapusta włoska wydaje mi się delikatniejsza /po
> ścięciu
> grubych nerwów, rzecz jasna/. No i smak jest zupełnie, zupełnie inny.
> Robiłam też coś w rodzaju gołąbków z kapusty włoskiej, tyle że z farszem z
> kaszy jaglanej i marchwi.
>
> Ania

W tym roku już późno, ale spróbuj zawijać farsz w liście winogron (są
odmiany o liściach pełnych), buraków ćwikłowych a nawet botwiny.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 11 . [ 12 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szynka z sarny
oliwa do chleba
czy mozna zastąpić proszek do pieczenia sodą
Post dotyczy dzwonienia za darmo na stacjonarne po polsce i nie tylko za 15 zl tygodniowo
deser na romantyczny wieczor we dwoje

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »