« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-26 11:18:46
Temat: mrozenie twaroguCzy mozna zamrozic bialy ser, tzn taki zrobiony w domu?
Mialam 4 litry kwasnego mleka i 4 slodkiego i wyszlo z tego troche sera. Nie
chcialabym zeby sie zepsul, a nie chce go tez przerabiac np. na nadzienie do
ruskich pierogow itp. Pyszny jest sam w sobie.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-26 14:36:47
Temat: Re: mrozenie twaroguWitam
Dnia 9/26/2004 1:18 PM, Użytkownik Basiek napisał:
> Czy mozna zamrozic bialy ser, tzn taki zrobiony w domu?
> Mialam 4 litry kwasnego mleka i 4 slodkiego i wyszlo z tego troche sera. Nie
> chcialabym zeby sie zepsul, a nie chce go tez przerabiac np. na nadzienie do
> ruskich pierogow itp. Pyszny jest sam w sobie.
IMHO tak. Kupuję czasami mrożony kozi ser (po 25 dag), to i krowi można
mrozić.
--
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-27 07:56:29
Temat: Re: mrozenie twarogu
Użytkownik "RaV" <w...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cj6kf5$4q0$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
>
> Dnia 9/26/2004 1:18 PM, Użytkownik Basiek napisał:
>
> > Czy mozna zamrozic bialy ser, tzn taki zrobiony w domu?
> > Mialam 4 litry kwasnego mleka i 4 slodkiego i wyszlo z tego troche sera.
Nie
> > chcialabym zeby sie zepsul, a nie chce go tez przerabiac np. na
nadzienie do
> > ruskich pierogow itp. Pyszny jest sam w sobie.
>
>
>
> IMHO tak. Kupuję czasami mrożony kozi ser (po 25 dag), to i krowi można
> mrozić.
No, nie wiem...Bedac w tym roku na wsi, kupilam mrozony ser (bo innego nie
mieli, a bardzo byl mi potrzebny), no i niestety, to nie bylo to...nie mial
wlasciwej konsystencji, kruszyl sie. Swiezy ser jest o _niebo_ lepszy. Nie
polecam mrozenia, szczerze.
Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-27 07:58:11
Temat: Re: mrozenie twarogu> Czy mozna zamrozic bialy ser, tzn taki zrobiony w domu?
>
Można, tylko po rozmrożeniu ser będzie trochę inny. Takie grudki się
robią. Ale smakowo się nie zmienia.
Pozdrawiam
Patrycja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-27 10:27:21
Temat: Re: mrozenie twaroguDzieki serdeczne wszystkim Wam z a odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-27 19:38:55
Temat: Re: mrozenie twarogu
Użytkownik "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:cj68il$shn$1@opal.icpnet.pl...
> Czy mozna zamrozic bialy ser, tzn taki zrobiony w domu?
> Mialam 4 litry kwasnego mleka i 4 slodkiego i wyszlo z tego troche sera.
Nie
> chcialabym zeby sie zepsul, a nie chce go tez przerabiac np. na nadzienie
do
> ruskich pierogow itp. Pyszny jest sam w sobie.
To tylko pomysl, nietetstowany przeze mnie:
do sloiczkow zapakowac z niewielka iloscia serwatki, zapasteryzowac, a
odcisnac po otwarciu sloika we wlasciwym czasie
Ktoska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-27 20:40:25
Temat: Re: mrozenie twarogu> To tylko pomysl, nietetstowany przeze mnie:
> do sloiczkow zapakowac z niewielka iloscia serwatki, zapasteryzowac, a
> odcisnac po otwarciu sloika we wlasciwym czasie
> Ktoska
O tym nie pomyslalam. Dzieki za pomysl. Kiedys go wyprobuje. Na razie ser
lezakuje sobie w misce i "przerabia sie". Tym razem zrobie z niego ser
smazony.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |