« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-25 16:44:32
Temat: Wanillia do powideł ??Witam
Jesteśmy na etapie robienia powideł.
W przepisie jest napisane że dodać wanillię.
Może wiecie: kiedy i pod jaką postacią (cała laska, zmielona, pokruszona ? )
Pozdrówka
Legato
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-25 16:58:40
Temat: Re: Wanillia do powideł ??In article <cj47a8$a4$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"Legato" <w...@w...pl> wrote:
> Witam
> Jesteśmy na etapie robienia powideł.
> W przepisie jest napisane że dodać wanillię.
> Może wiecie: kiedy i pod jaką postacią (cała laska, zmielona, pokruszona ? )
>
> Pozdrówka
>
> Legato
A to zależy od tego jaki to przepis.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-25 17:18:50
Temat: Re: Wanillia do powideł ??
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-
> > Jesteśmy na etapie robienia powideł.
> > W przepisie jest napisane że dodać wanillię.
> > Może wiecie: kiedy i pod jaką postacią (cała laska, zmielona, pokruszona
? )
> >
> > Pozdrówka
> >
> > Legato
> A to zależy od tego jaki to przepis.
>
I tu Władyś zrobił pozycję filozoficzną.
No bo jak przepis długi, to cała laska.
Przepis krótki - zmielona.
Przepis archiwalny - pokruszona.
dzdżownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-26 08:10:51
Temat: Re: Wanillia do powideł ??
"dzudzu" <d...@o...pl> wrote in message
news:cj49g5$oap$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> I tu Władyś zrobił pozycję filozoficzną.
> No bo jak przepis długi, to cała laska.
> Przepis krótki - zmielona.
> Przepis archiwalny - pokruszona.
No tak, teraz tu juz wiem wszystko ;)
Legato
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-26 08:35:06
Temat: Re: Wanillia do powideł ??In article <cj5tj2$5gg$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"Legato" <w...@w...pl> wrote:
> "dzudzu" <d...@o...pl> wrote in message
> news:cj49g5$oap$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > I tu Władyś zrobił pozycję filozoficzną.
> > No bo jak przepis długi, to cała laska.
> > Przepis krótki - zmielona.
> > Przepis archiwalny - pokruszona.
>
>
> No tak, teraz tu juz wiem wszystko ;)
Przepraszam, nie zauważyłem, że "jesteś na etapie robienia powideł" i,
że pewnie do tych powideł chcesz dodać wanilię (przez jedno "l" ;-) )
Nie znam Twojego przepisu, ale na wyczucie, to bym dodał nasionka
wydobyte ze strąka (laski). Najprościej -- kup cukier waniliowy z
dodatkiem prawdziwej wanilii.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |