Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wanillia do powideł ??

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wanillia do powideł ??

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-25 16:44:32

Temat: Wanillia do powideł ??
Od: "Legato" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Jesteśmy na etapie robienia powideł.
W przepisie jest napisane że dodać wanillię.
Może wiecie: kiedy i pod jaką postacią (cała laska, zmielona, pokruszona ? )

Pozdrówka

Legato


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-25 16:58:40

Temat: Re: Wanillia do powideł ??
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <cj47a8$a4$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"Legato" <w...@w...pl> wrote:

> Witam
> Jesteśmy na etapie robienia powideł.
> W przepisie jest napisane że dodać wanillię.
> Może wiecie: kiedy i pod jaką postacią (cała laska, zmielona, pokruszona ? )
>
> Pozdrówka
>
> Legato
A to zależy od tego jaki to przepis.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-25 17:18:50

Temat: Re: Wanillia do powideł ??
Od: "dzudzu" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-
> > Jesteśmy na etapie robienia powideł.
> > W przepisie jest napisane że dodać wanillię.
> > Może wiecie: kiedy i pod jaką postacią (cała laska, zmielona, pokruszona
? )
> >
> > Pozdrówka
> >
> > Legato
> A to zależy od tego jaki to przepis.
>
I tu Władyś zrobił pozycję filozoficzną.
No bo jak przepis długi, to cała laska.
Przepis krótki - zmielona.
Przepis archiwalny - pokruszona.
dzdżownica

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-26 08:10:51

Temat: Re: Wanillia do powideł ??
Od: "Legato" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"dzudzu" <d...@o...pl> wrote in message
news:cj49g5$oap$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> I tu Władyś zrobił pozycję filozoficzną.
> No bo jak przepis długi, to cała laska.
> Przepis krótki - zmielona.
> Przepis archiwalny - pokruszona.


No tak, teraz tu juz wiem wszystko ;)


Legato


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-26 08:35:06

Temat: Re: Wanillia do powideł ??
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <cj5tj2$5gg$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"Legato" <w...@w...pl> wrote:

> "dzudzu" <d...@o...pl> wrote in message
> news:cj49g5$oap$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > I tu Władyś zrobił pozycję filozoficzną.
> > No bo jak przepis długi, to cała laska.
> > Przepis krótki - zmielona.
> > Przepis archiwalny - pokruszona.
>
>
> No tak, teraz tu juz wiem wszystko ;)


Przepraszam, nie zauważyłem, że "jesteś na etapie robienia powideł" i,
że pewnie do tych powideł chcesz dodać wanilię (przez jedno "l" ;-) )
Nie znam Twojego przepisu, ale na wyczucie, to bym dodał nasionka
wydobyte ze strąka (laski). Najprościej -- kup cukier waniliowy z
dodatkiem prawdziwej wanilii.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Polędwiczki z indyka
smażenie powideł w kapieli wodnej
Strogonoff
mrozenie papryki
Zioła w kuchni

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »