« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-18 16:01:48
Temat: na www podzial zwierzynywitam
szukam stron na których będzie opisany i oznaczony podział mięsa zwierząt
(np. gdzie jest szponder i u jakiego zwierzaka)
czekam pilnie i pozdrawiam
--
-------------------------------------
pozdrawiam
Maksym Wojcieszek
Naczelnik Grupy Ratowników Przedmedycznych i Łączności AmRat
http://www.micro.maxi.pl
m...@w...pl m...@s...pl a...@w...pl
-------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-18 18:04:08
Temat: Re: na www podzial zwierzynyjeśli ktoś zna to bardzo proszęo odpowiedz. Jutro mam egzamin i muszęto
wiedzieć, a ksiązki niestety nie mam w której by było to opisane.
Jeśli nie ma strony to proszę by ktoś mi napisał na priv. jakie "mięcha"
wchodzą w skład jakiego "zwierzaka".
--
-------------------------------------
pozdrawiam
Maksym Wojcieszek
Naczelnik Grupy Ratowników Przedmedycznych i Łączności AmRat
http://www.micro.maxi.pl
m...@w...pl m...@s...pl a...@w...pl
-------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-18 19:29:05
Temat: Re: na www podzial zwierzynyOn Tue, 18 Jun 2002 20:04:08 +0200, "AmRat" <m...@s...pl>
wrote:
>jeśli ktoś zna to bardzo proszęo odpowiedz. Jutro mam egzamin i muszęto
>wiedzieć, a ksiązki niestety nie mam w której by było to opisane.
>
>Jeśli nie ma strony to proszę by ktoś mi napisał na priv. jakie "mięcha"
>wchodzą w skład jakiego "zwierzaka".
OK - a jak juz zdamy egzamin za Ciebie to gdzie bedziemy pracowac? I
za ile?
>:-}
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 06:28:56
Temat: Re: na www podzial zwierzynyUżytkownik AmRat <m...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:
> jeśli ktoś zna to bardzo proszęo odpowiedz. Jutro mam egzamin i muszęto
> wiedzieć, a ksiązki niestety nie mam w której by było to opisane.
To Ty masz niezly start do tej wiedzy... dzisiaj sie nauczysz, jutro zdasz,
a pojutrze pewnie zapomnisz? ;-)
Czy aby na pewno chodzisz do szkoly gastronomicznej???
Kiedys Jerzy podawal na grupie takie oto informacje:
Wieprzowina wystepuje w postaci elementow handlowych:
karkowka, lopatka, golonka, nogi, schab, zeberka, boczek,
szynka, biodrowka, ogon, slonina.
Rozbior swini:
http://www.foodservice.pl/elementy/skladanka1.html
Wolowina wystepuje w postaci elementow handlowych:
antrykot, poledwica, rostbef, ogony, zrazowa gorna,
krzyzowa, zrazowa dolna, ligawa, lata, wolowe z lopatki bez kosci,
skrzydlo, rozbratel, szponder, mostek.
Cielecina rozbior na czesci:
golen tylna, udziec, nerkowka, gorka, gorka (przod), golen
przednia, szyja, mostek, lopatka, lata.
Jagniecina:
http://www.netbrokers.pl/us/komentarze/jagniecina.ht
m
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 07:33:14
Temat: Re: na www podzial zwierzynyAmRat wrote:
> jeśli ktoś zna to bardzo proszęo odpowiedz. Jutro mam egzamin i muszęto
> wiedzieć, a ksiązki niestety nie mam w której by było to opisane.
Idz do biblioteki.
A np. w CK Kuchnia Maklowicza masz to wszystko po niemiecku :-)
--
Lukasz "Mikie" Madeksza
Department of Computer Sciences
Technische Universitaet Berlin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 11:29:58
Temat: Re: na www podzial zwierzynyhheeh
o 8:23 to ja już pisałem test - troszkę sięspużnili ludzie:-(((((
a pytałem tj. prosiłem o pomoc bo nie mam książek i nie mogłem sięsam
nauczyć a w necie znaleśc nie mogłem.
szkoda że pomoc za pużno przyszła, ale na egzaminie było tylko jedno pytanie
związane z tym tematem więc sobie poradziłem.
dzięki za pomoc nawet za spużnionom
--
-------------------------------------
pozdrawiam
Maksym Wojcieszek
Naczelnik Grupy Ratowników Przedmedycznych i Łączności AmRat
http://www.micro.maxi.pl
m...@w...pl m...@s...pl a...@w...pl
-------------------------------------
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:aep8de$gc5$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik AmRat <m...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:
> > jeśli ktoś zna to bardzo proszęo odpowiedz. Jutro mam egzamin i muszęto
> > wiedzieć, a ksiązki niestety nie mam w której by było to opisane.
>
> To Ty masz niezly start do tej wiedzy... dzisiaj sie nauczysz, jutro
zdasz,
> a pojutrze pewnie zapomnisz? ;-)
> Czy aby na pewno chodzisz do szkoly gastronomicznej???
>
> Kiedys Jerzy podawal na grupie takie oto informacje:
>
> Wieprzowina wystepuje w postaci elementow handlowych:
> karkowka, lopatka, golonka, nogi, schab, zeberka, boczek,
> szynka, biodrowka, ogon, slonina.
> Rozbior swini:
> http://www.foodservice.pl/elementy/skladanka1.html
>
> Wolowina wystepuje w postaci elementow handlowych:
> antrykot, poledwica, rostbef, ogony, zrazowa gorna,
> krzyzowa, zrazowa dolna, ligawa, lata, wolowe z lopatki bez kosci,
> skrzydlo, rozbratel, szponder, mostek.
>
> Cielecina rozbior na czesci:
> golen tylna, udziec, nerkowka, gorka, gorka (przod), golen
> przednia, szyja, mostek, lopatka, lata.
>
> Jagniecina:
> http://www.netbrokers.pl/us/komentarze/jagniecina.ht
m
>
> Pozdrawiam
> Lilla
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 11:33:45
Temat: Re: na www podzial zwierzynyUżytkownik AmRat <m...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:
> szkoda że pomoc za pużno przyszła, ale na egzaminie było tylko jedno pytanie
> związane z tym tematem więc sobie poradziłem.
No to sie ciesze :)
Nie bede Cie miec na sumieniu, ze tyle czasu musiales czekales na jakies
linki :)
> dzięki za pomoc nawet za spużnionom
A egzamin z j. polskiego to Ty juz zaliczyles? ;-)
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 12:17:54
Temat: Re: na www podzial zwierzyny
> > dzięki za pomoc nawet za spużnionom
> A egzamin z j. polskiego to Ty juz zaliczyles? ;-)
>
juz kiedys pisalem na temat moich bledow, a poslki zdaje w poniedzialek
pozdro
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 17:28:33
Temat: Re: na www podzial zwierzynyWed, 19 Jun 2002 09:33:14 +0200, Lukasz Madeksza
<m...@c...tu-berlin.de> napisal:
>Idz do biblioteki.
>A np. w CK Kuchnia Maklowicza masz to wszystko po niemiecku :-)
ale tylko krowine ;-))
_hmmm_
co jej sie nie chcialo po nocy skanowac...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |