Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia na www podzial zwierzyny

Grupy

Szukaj w grupach

 

na www podzial zwierzyny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-18 16:01:48

Temat: na www podzial zwierzyny
Od: "AmRat" <m...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

witam

szukam stron na których będzie opisany i oznaczony podział mięsa zwierząt
(np. gdzie jest szponder i u jakiego zwierzaka)


czekam pilnie i pozdrawiam
--
-------------------------------------
pozdrawiam
Maksym Wojcieszek
Naczelnik Grupy Ratowników Przedmedycznych i Łączności AmRat
http://www.micro.maxi.pl
m...@w...pl m...@s...pl a...@w...pl
-------------------------------------



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-18 18:04:08

Temat: Re: na www podzial zwierzyny
Od: "AmRat" <m...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

jeśli ktoś zna to bardzo proszęo odpowiedz. Jutro mam egzamin i muszęto
wiedzieć, a ksiązki niestety nie mam w której by było to opisane.

Jeśli nie ma strony to proszę by ktoś mi napisał na priv. jakie "mięcha"
wchodzą w skład jakiego "zwierzaka".

--
-------------------------------------
pozdrawiam
Maksym Wojcieszek
Naczelnik Grupy Ratowników Przedmedycznych i Łączności AmRat
http://www.micro.maxi.pl
m...@w...pl m...@s...pl a...@w...pl
-------------------------------------



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-18 19:29:05

Temat: Re: na www podzial zwierzyny
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 18 Jun 2002 20:04:08 +0200, "AmRat" <m...@s...pl>
wrote:

>jeśli ktoś zna to bardzo proszęo odpowiedz. Jutro mam egzamin i muszęto
>wiedzieć, a ksiązki niestety nie mam w której by było to opisane.
>
>Jeśli nie ma strony to proszę by ktoś mi napisał na priv. jakie "mięcha"
>wchodzą w skład jakiego "zwierzaka".

OK - a jak juz zdamy egzamin za Ciebie to gdzie bedziemy pracowac? I
za ile?
>:-}


Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 06:28:56

Temat: Re: na www podzial zwierzyny
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik AmRat <m...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:
> jeśli ktoś zna to bardzo proszęo odpowiedz. Jutro mam egzamin i muszęto
> wiedzieć, a ksiązki niestety nie mam w której by było to opisane.

To Ty masz niezly start do tej wiedzy... dzisiaj sie nauczysz, jutro zdasz,
a pojutrze pewnie zapomnisz? ;-)
Czy aby na pewno chodzisz do szkoly gastronomicznej???

Kiedys Jerzy podawal na grupie takie oto informacje:

Wieprzowina wystepuje w postaci elementow handlowych:
karkowka, lopatka, golonka, nogi, schab, zeberka, boczek,
szynka, biodrowka, ogon, slonina.
Rozbior swini:
http://www.foodservice.pl/elementy/skladanka1.html

Wolowina wystepuje w postaci elementow handlowych:
antrykot, poledwica, rostbef, ogony, zrazowa gorna,
krzyzowa, zrazowa dolna, ligawa, lata, wolowe z lopatki bez kosci,
skrzydlo, rozbratel, szponder, mostek.

Cielecina rozbior na czesci:
golen tylna, udziec, nerkowka, gorka, gorka (przod), golen
przednia, szyja, mostek, lopatka, lata.

Jagniecina:
http://www.netbrokers.pl/us/komentarze/jagniecina.ht
m

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 07:33:14

Temat: Re: na www podzial zwierzyny
Od: Lukasz Madeksza <m...@c...tu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

AmRat wrote:

> jeśli ktoś zna to bardzo proszęo odpowiedz. Jutro mam egzamin i muszęto
> wiedzieć, a ksiązki niestety nie mam w której by było to opisane.

Idz do biblioteki.
A np. w CK Kuchnia Maklowicza masz to wszystko po niemiecku :-)

--
Lukasz "Mikie" Madeksza
Department of Computer Sciences
Technische Universitaet Berlin



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 11:29:58

Temat: Re: na www podzial zwierzyny
Od: "AmRat" <m...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

hheeh

o 8:23 to ja już pisałem test - troszkę sięspużnili ludzie:-(((((

a pytałem tj. prosiłem o pomoc bo nie mam książek i nie mogłem sięsam
nauczyć a w necie znaleśc nie mogłem.

szkoda że pomoc za pużno przyszła, ale na egzaminie było tylko jedno pytanie
związane z tym tematem więc sobie poradziłem.

dzięki za pomoc nawet za spużnionom

--
-------------------------------------
pozdrawiam
Maksym Wojcieszek
Naczelnik Grupy Ratowników Przedmedycznych i Łączności AmRat
http://www.micro.maxi.pl
m...@w...pl m...@s...pl a...@w...pl
-------------------------------------

Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:aep8de$gc5$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik AmRat <m...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:
> > jeśli ktoś zna to bardzo proszęo odpowiedz. Jutro mam egzamin i muszęto
> > wiedzieć, a ksiązki niestety nie mam w której by było to opisane.
>
> To Ty masz niezly start do tej wiedzy... dzisiaj sie nauczysz, jutro
zdasz,
> a pojutrze pewnie zapomnisz? ;-)
> Czy aby na pewno chodzisz do szkoly gastronomicznej???
>
> Kiedys Jerzy podawal na grupie takie oto informacje:
>
> Wieprzowina wystepuje w postaci elementow handlowych:
> karkowka, lopatka, golonka, nogi, schab, zeberka, boczek,
> szynka, biodrowka, ogon, slonina.
> Rozbior swini:
> http://www.foodservice.pl/elementy/skladanka1.html
>
> Wolowina wystepuje w postaci elementow handlowych:
> antrykot, poledwica, rostbef, ogony, zrazowa gorna,
> krzyzowa, zrazowa dolna, ligawa, lata, wolowe z lopatki bez kosci,
> skrzydlo, rozbratel, szponder, mostek.
>
> Cielecina rozbior na czesci:
> golen tylna, udziec, nerkowka, gorka, gorka (przod), golen
> przednia, szyja, mostek, lopatka, lata.
>
> Jagniecina:
> http://www.netbrokers.pl/us/komentarze/jagniecina.ht
m
>
> Pozdrawiam
> Lilla
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 11:33:45

Temat: Re: na www podzial zwierzyny
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik AmRat <m...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:
> szkoda że pomoc za pużno przyszła, ale na egzaminie było tylko jedno pytanie
> związane z tym tematem więc sobie poradziłem.

No to sie ciesze :)
Nie bede Cie miec na sumieniu, ze tyle czasu musiales czekales na jakies
linki :)

> dzięki za pomoc nawet za spużnionom

A egzamin z j. polskiego to Ty juz zaliczyles? ;-)

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 12:17:54

Temat: Re: na www podzial zwierzyny
Od: "AmRat" <m...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


> > dzięki za pomoc nawet za spużnionom

> A egzamin z j. polskiego to Ty juz zaliczyles? ;-)
>

juz kiedys pisalem na temat moich bledow, a poslki zdaje w poniedzialek

pozdro


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 17:28:33

Temat: Re: na www podzial zwierzyny
Od: hmmm <h...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wed, 19 Jun 2002 09:33:14 +0200, Lukasz Madeksza
<m...@c...tu-berlin.de> napisal:

>Idz do biblioteki.
>A np. w CK Kuchnia Maklowicza masz to wszystko po niemiecku :-)

ale tylko krowine ;-))

_hmmm_
co jej sie nie chcialo po nocy skanowac...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

bakłazan i ryba
arrowroot
menu zydowskie
Stroganow ?
[NTG] audiogalaxy RIP

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »