Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bakłazan i ryba

Grupy

Szukaj w grupach

 

bakłazan i ryba

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-18 14:55:48

Temat: bakłazan i ryba
Od: "Sebastian Tatol" <s...@S...szas.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie,
Mam baklazana i rybe (grenadier lub sola) mam ochote na jedno i drugie
(niestety na raz). Szukalem jakiegos przepisu na baklazana z ryba ale
niestety poszukiwaniua skonczyly sie fiaskiem. Wolalbym to upiec raczej
nizli usmazyc. Czy znacie jakis ciekawy przepis?

Pozdrawiam
Sebel


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-18 16:36:32

Temat: Re: bakłazan i ryba
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sebastian Tatol" <s...@S...szas.pl> napisał w
wiadomości news:aeni8g$2ii$1@news.tpi.pl...
> Witajcie,
> Mam baklazana i rybe (grenadier lub sola) mam ochote na jedno i drugie
> (niestety na raz). Szukalem jakiegos przepisu na baklazana z ryba ale
> niestety poszukiwaniua skonczyly sie fiaskiem. Wolalbym to upiec raczej
> nizli usmazyc. Czy znacie jakis ciekawy przepis?

ryba na to bakłażan i żółty ser i do piekarnika
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 08:55:05

Temat: Re: bakłazan i ryba
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> ryba na to bakłażan i żółty ser i do piekarnika

A co to ma być?
Pizza?
;-)

Średniego bakłażana zapiekasz w mocno nagrzanym piekarniku aż do silnego
zrumienienia. Studzisz, obierasz ze skóry, kroisz, miksujesz lub
przecierasz na gładka masę. Wrzucasz do tego małą drobno posiekaną cebulę,
1 roztarty ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, sok z jednej cytryny, sól, pieprz
i cukier do smaku. Mieszasz to dokładnie i doprawiasz do smaku.
Wstawiasz do lodówki na 3 godz., jeśli już schłodzisz podajesz na liściach
sałaty z pokrojonymi w ćwiartki pomidorami.
Świetna zakąska do ryby, naprawdę.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Wage war against littering."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 09:05:30

Temat: Re: bakłazan i ryba
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:aepgs1$kmc$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > ryba na to bakłażan i żółty ser i do piekarnika
>
> A co to ma być?
> Pizza?
> ;-)

Nie, nie pizza. Pizza ma ciasto, a kolejna dyskusja o tym jakie ciasto do
pizzy najlepsze nie ma sensu ;-)))
Zdecydowanie z ziemniaczkami bym to podała... Można ugotować w skórkach o
zapiec na rybie też... Doprawić ziołami prowansalskimi.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

arrowroot
menu zydowskie
Stroganow ?
[NTG] audiogalaxy RIP
falafle - pytanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »