| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-18 14:55:48
Temat: bakłazan i rybaWitajcie,
Mam baklazana i rybe (grenadier lub sola) mam ochote na jedno i drugie
(niestety na raz). Szukalem jakiegos przepisu na baklazana z ryba ale
niestety poszukiwaniua skonczyly sie fiaskiem. Wolalbym to upiec raczej
nizli usmazyc. Czy znacie jakis ciekawy przepis?
Pozdrawiam
Sebel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-18 16:36:32
Temat: Re: bakłazan i ryba
Użytkownik "Sebastian Tatol" <s...@S...szas.pl> napisał w
wiadomości news:aeni8g$2ii$1@news.tpi.pl...
> Witajcie,
> Mam baklazana i rybe (grenadier lub sola) mam ochote na jedno i drugie
> (niestety na raz). Szukalem jakiegos przepisu na baklazana z ryba ale
> niestety poszukiwaniua skonczyly sie fiaskiem. Wolalbym to upiec raczej
> nizli usmazyc. Czy znacie jakis ciekawy przepis?
ryba na to bakłażan i żółty ser i do piekarnika
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 08:55:05
Temat: Re: bakłazan i ryba> ryba na to bakłażan i żółty ser i do piekarnika
A co to ma być?
Pizza?
;-)
Średniego bakłażana zapiekasz w mocno nagrzanym piekarniku aż do silnego
zrumienienia. Studzisz, obierasz ze skóry, kroisz, miksujesz lub
przecierasz na gładka masę. Wrzucasz do tego małą drobno posiekaną cebulę,
1 roztarty ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, sok z jednej cytryny, sól, pieprz
i cukier do smaku. Mieszasz to dokładnie i doprawiasz do smaku.
Wstawiasz do lodówki na 3 godz., jeśli już schłodzisz podajesz na liściach
sałaty z pokrojonymi w ćwiartki pomidorami.
Świetna zakąska do ryby, naprawdę.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Wage war against littering."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 09:05:30
Temat: Re: bakłazan i ryba
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:aepgs1$kmc$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > ryba na to bakłażan i żółty ser i do piekarnika
>
> A co to ma być?
> Pizza?
> ;-)
Nie, nie pizza. Pizza ma ciasto, a kolejna dyskusja o tym jakie ciasto do
pizzy najlepsze nie ma sensu ;-)))
Zdecydowanie z ziemniaczkami bym to podała... Można ugotować w skórkach o
zapiec na rybie też... Doprawić ziołami prowansalskimi.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |