« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-28 12:32:07
Temat: nadzienie z fasoliJak byłem mały (a to było 20 lat temu) moja babcia robiła drożdżówki z
nadzieniem fasolowym. Wiem, że to była ugotowana fasola z jakimiś
dodatkami. Zawsze wyjadaliśmy te drożdżówki jako pierwsze bo były
najlepsze :-)
Po latach chciałem wrócić do tamtego smaku....
Czy ktoś z Szanownych Grupowiczów wie w szczegółach jak zrobić takie
nadzienie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-28 12:51:00
Temat: Re: nadzienie z fasoli
Użytkownik "Tomek Zalas" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c6o889$68s$1@inews.gazeta.pl...
> Czy ktoś z Szanownych Grupowiczów wie w szczegółach jak zrobić takie
> nadzienie?
Nie wiem czy akurat "takie", ale z fasoli:
- szklanka fasoli "Jaś"
- 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki śmietany
- kilka kropli olejku migdałowego
- łyżeczka rumu
- jajko
fasolę ugotować, odcedzić obrać ze skórek, zemleć.
Dodać cukier puder, sok z cytryny, rum, olejek - wymieszać dokładnie.
Nadziewać tym ciasto drożdżowe, i tak piec.
Ponoć ma smakować podobnie do marcepanu.
Przepis z majowego numeru "Moje gotowanie"
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-28 13:10:22
Temat: Re: nadzienie z fasoliSowa <m...@b...pl>, w poście: c6o9b8$n7o$...@n...onet.pl
napisał(-a) m.in.:
> Nie wiem czy akurat "takie", ale z fasoli:
ja też nie wiem, ;-) ale spróbuję
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |