« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-12 17:34:34
Temat: najlepszy ryzjaki ryz jest waszym zdaniem najlepszy? (chodzi mi o marke)
za jakie parametry techniczne go cenicie?
dzieki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-12 18:01:54
Temat: Re: najlepszy ryzUżytkownik "fullofstars" <f...@k...net>
> jaki ryz jest waszym zdaniem najlepszy? (chodzi mi o marke)
> za jakie parametry techniczne go cenicie?
NTG
pl.test
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-12 18:52:18
Temat: Re: najlepszy ryzfullofstars wrote:
> jaki ryz jest waszym zdaniem najlepszy? (chodzi mi o marke)
> za jakie parametry techniczne go cenicie?
a do czego, bo używam przynajmniej 4 gatunków ryżu, dzikiego nie licząc,
bo nie jest ryżem ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-12 19:13:59
Temat: Re: najlepszy ryz
Waldemar Krzok:
> a do czego, bo używam przynajmniej 4 gatunków ryżu, dzikiego nie
> licząc, bo nie jest ryżem ;-)
1) do kulek ryzowych
2) do ryzu na sypko do jakiegos miecha
3) do zupy
4) do salatek
5) do risotto
6) jak znasz inne zastosowania (oprocz kleiku) to sie pochwal:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-12 19:31:39
Temat: Re: najlepszy ryzfullofstars wrote:
> Waldemar Krzok:
>
>>a do czego, bo używam przynajmniej 4 gatunków ryżu, dzikiego nie
>>licząc, bo nie jest ryżem ;-)
>
>
> 1) do kulek ryzowych
japoński klejący się z Vinh Loi.
> 2) do ryzu na sypko do jakiegos miecha
UFO z Aldika, albo chiński z Vinh Loi, albo jaśminowy, albo basmati,
zależy od mięcha i sposob jego przyrządzenia
> 3) do zupy
jw. albo okrągły, podobny do kaszy, ale nie kleikowy
> 4) do salatek
zależy od reszty, z powyższych coś
> 5) do risotto
ryż do risotta;-) Trochę się rozłazi, ale nie za dużo
> 6) jak znasz inne zastosowania (oprocz kleiku) to sie pochwal:)
sushi, na przykład. Biorę ten japoński, jak do kulek.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-12 20:34:01
Temat: Re: najlepszy ryzWitaj,
jeżeli nie zależy Ci na klejącym się ryżu to polecam Golden Reise,
IMHO najlepszy ryż na rynku - jego nie można rozgotować i zawsze jest sypki.
Oczywiście cena też nie jest niska - w Geant jakieś 8 zł za kg.
Pozdrawiam,
Przemek
"cateringowiec"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-13 10:50:23
Temat: Re: najlepszy ryz> 1) do kulek ryzowych
> 2) do ryzu na sypko do jakiegos miecha
> 3) do zupy
> 4) do salatek
> 5) do risotto
> 6) jak znasz inne zastosowania (oprocz kleiku) to sie pochwal:)
Plov (Pilaw), do paeli.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-13 22:52:00
Temat: Re: najlepszy ryz
>> jaki ryz jest waszym zdaniem najlepszy? (chodzi mi o marke)
>> za jakie parametry techniczne go cenicie?
Mnie rozwalil jasminowy
innego juz nie chce
jest taki sliski...gladki...
qrcze, nie wiem jak to okreslic
a wlasciwie czemu on sie jasminowy nazywa ????
pozdrawiam
_za_2_30_
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-14 09:47:34
Temat: Re: najlepszy ryzOn Thu, 14 Apr 2005 00:52:00 +0200, _za_2_30_ wrote:
>
>>> jaki ryz jest waszym zdaniem najlepszy? (chodzi mi o marke) za jakie
>>> parametry techniczne go cenicie?
(...)
>
> a wlasciwie czemu on sie jasminowy nazywa ????
Bo jest biały i pachnący? Tak tylko zgaduję.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-14 10:06:57
Temat: Re: najlepszy ryz
>> a wlasciwie czemu on sie jasminowy nazywa ????
>
> Bo jest biały i pachnący? Tak tylko zgaduję.
no jasminem to on na pewno nie pachnie....
pozdrawiam
_za_2_30_
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |