Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia najlepszy ryz

Grupy

Szukaj w grupach

 

najlepszy ryz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-04-12 17:34:34

Temat: najlepszy ryz
Od: "fullofstars" <f...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

jaki ryz jest waszym zdaniem najlepszy? (chodzi mi o marke)
za jakie parametry techniczne go cenicie?

dzieki


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-04-12 18:01:54

Temat: Re: najlepszy ryz
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "fullofstars" <f...@k...net>
> jaki ryz jest waszym zdaniem najlepszy? (chodzi mi o marke)
> za jakie parametry techniczne go cenicie?

NTG
pl.test
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-12 18:52:18

Temat: Re: najlepszy ryz
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

fullofstars wrote:
> jaki ryz jest waszym zdaniem najlepszy? (chodzi mi o marke)
> za jakie parametry techniczne go cenicie?

a do czego, bo używam przynajmniej 4 gatunków ryżu, dzikiego nie licząc,
bo nie jest ryżem ;-)

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-12 19:13:59

Temat: Re: najlepszy ryz
Od: "fullofstars" <f...@k...net> szukaj wiadomości tego autora


Waldemar Krzok:
> a do czego, bo używam przynajmniej 4 gatunków ryżu, dzikiego nie
> licząc, bo nie jest ryżem ;-)

1) do kulek ryzowych
2) do ryzu na sypko do jakiegos miecha
3) do zupy
4) do salatek
5) do risotto
6) jak znasz inne zastosowania (oprocz kleiku) to sie pochwal:)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-12 19:31:39

Temat: Re: najlepszy ryz
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

fullofstars wrote:
> Waldemar Krzok:
>
>>a do czego, bo używam przynajmniej 4 gatunków ryżu, dzikiego nie
>>licząc, bo nie jest ryżem ;-)
>
>
> 1) do kulek ryzowych
japoński klejący się z Vinh Loi.

> 2) do ryzu na sypko do jakiegos miecha
UFO z Aldika, albo chiński z Vinh Loi, albo jaśminowy, albo basmati,
zależy od mięcha i sposob jego przyrządzenia

> 3) do zupy
jw. albo okrągły, podobny do kaszy, ale nie kleikowy

> 4) do salatek
zależy od reszty, z powyższych coś

> 5) do risotto
ryż do risotta;-) Trochę się rozłazi, ale nie za dużo
> 6) jak znasz inne zastosowania (oprocz kleiku) to sie pochwal:)

sushi, na przykład. Biorę ten japoński, jak do kulek.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-12 20:34:01

Temat: Re: najlepszy ryz
Od: "dinio" <d...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Witaj,
jeżeli nie zależy Ci na klejącym się ryżu to polecam Golden Reise,
IMHO najlepszy ryż na rynku - jego nie można rozgotować i zawsze jest sypki.
Oczywiście cena też nie jest niska - w Geant jakieś 8 zł za kg.

Pozdrawiam,
Przemek
"cateringowiec"


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-13 10:50:23

Temat: Re: najlepszy ryz
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

> 1) do kulek ryzowych
> 2) do ryzu na sypko do jakiegos miecha
> 3) do zupy
> 4) do salatek
> 5) do risotto
> 6) jak znasz inne zastosowania (oprocz kleiku) to sie pochwal:)

Plov (Pilaw), do paeli.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-13 22:52:00

Temat: Re: najlepszy ryz
Od: "_za_2_30_" <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


>> jaki ryz jest waszym zdaniem najlepszy? (chodzi mi o marke)
>> za jakie parametry techniczne go cenicie?

Mnie rozwalil jasminowy
innego juz nie chce
jest taki sliski...gladki...
qrcze, nie wiem jak to okreslic

a wlasciwie czemu on sie jasminowy nazywa ????

pozdrawiam
_za_2_30_


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-14 09:47:34

Temat: Re: najlepszy ryz
Od: Magdalena Fabrykowska-Młotek <m...@s...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 14 Apr 2005 00:52:00 +0200, _za_2_30_ wrote:

>
>>> jaki ryz jest waszym zdaniem najlepszy? (chodzi mi o marke) za jakie
>>> parametry techniczne go cenicie?
(...)
>
> a wlasciwie czemu on sie jasminowy nazywa ????

Bo jest biały i pachnący? Tak tylko zgaduję.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-14 10:06:57

Temat: Re: najlepszy ryz
Od: "_za_2_30_" <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


>> a wlasciwie czemu on sie jasminowy nazywa ????
>
> Bo jest biały i pachnący? Tak tylko zgaduję.

no jasminem to on na pewno nie pachnie....


pozdrawiam
_za_2_30_


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

suszone kartofle
miętus?
spazyc skorke z pomaranczy
Hej
co dobrego z wiednia?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »