Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia odłażąca panierka

Grupy

Szukaj w grupach

 

odłażąca panierka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-20 11:33:23

Temat: odłażąca panierka
Od: "Ania H-K" <g...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

Może wstyd pytać, ale ja już dostaję szału z moją panierką do kotletów
schabowych (jajko, bułka tarta), która z jednej strony ładnie się trzyma, a
z drugiej odłazi. Piekę na rozgrzanym oleju kujawskim, bez przykrycia. Co
robię źle?
Dzięki za pomoc,
Ania.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-20 11:48:48

Temat: Re: odłażąca panierka
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <4...@n...home.net.pl>, "Ania H-K" <g...@f...pl>
wrote:

> Może wstyd pytać, ale ja już dostaję szału z moją panierką do kotletów
> schabowych (jajko, bułka tarta), która z jednej strony ładnie się trzyma, a
> z drugiej odłazi. Piekę na rozgrzanym oleju kujawskim, bez przykrycia.

Chyba smażysz?

> Co robię źle?

A skąd niby mamy wiedzieć? Zbiłaś je z tłuczkiem obu stron? Obsypałaś
mąką? Dajesz dość dużo tłuszczu? W dostatecznie wysokiej temperaturze?
(a propos tłuszczu polecam raczej smalec niż olej)

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-20 11:55:10

Temat: Re: odłażąca panierka
Od: "Ania H-K" <g...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zbiłaś je z tłuczkiem obu stron? Obsypałaś
> mąką? Dajesz dość dużo tłuszczu? W dostatecznie wysokiej temperaturze?
> (a propos tłuszczu polecam raczej smalec niż olej)

Mąką nie obsypałam - może tu pies pogrzebany? A na smalec mnie nikt nie
namówi, brrrr. Dzięki za pomoc,
Ania.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-20 12:07:07

Temat: Re: odłażąca panierka
Od: "Ania H-K" <g...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zbiłaś je z tłuczkiem obu stron? Obsypałaś
> mąką? Dajesz dość dużo tłuszczu? W dostatecznie wysokiej temperaturze?
> (a propos tłuszczu polecam raczej smalec niż olej)

Mąką nie obsypałam - może tu pies pogrzebany? A na smalec mnie nikt nie
namówi, brrrr. Dzięki za pomoc,
Ania.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-20 12:08:09

Temat: Re: odłażąca panierka
Od: "Ania H-K" <g...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

sorry, poszło 2 razy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-20 12:19:18

Temat: Odp: odłażąca panierka
Od: "Basiek" <bkolodziej_nospam@eastwest_nospam_.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Zbiłaś je z tłuczkiem obu stron? Obsypałaś
> > mąką? Dajesz dość dużo tłuszczu? W dostatecznie wysokiej temperaturze?
> > (a propos tłuszczu polecam raczej smalec niż olej)
>
> Mąką nie obsypałam - może tu pies pogrzebany? A na smalec mnie nikt nie
> namówi, brrrr. Dzięki za pomoc,
> Ania.

Ja zawsze obspuje maka. Inaczej nie chce sie trzymac jajko i bulka.
Smaze tylko na oleju, choc slyszalam, ze na smalcu o wiele lepiej.
Pozdrawiam.
Basiek.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-20 12:22:37

Temat: Re: odłażąca panierka
Od: "batory" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Ja zawsze obspuje maka. Inaczej nie chce sie trzymac jajko i bulka.
>
A mnie zawsze odłazi jak posypię mąką, więc daję tylko jajko i bułkę. Odłazi
mi również jak jest zbyt mało tłuszczu do smażenia, albo dam na za mały
ogień. W tym ostatnim przypadku mięsko puszcza sok, którym nasiąka górna
częśc kotleta no i wtedy jak nic odejdzie.
Pozdrawiam - Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-20 12:26:53

Temat: Odp: odłażąca panierka
Od: "Basiek" <bkolodziej_nospam@eastwest_nospam_.pl> szukaj wiadomości tego autora

> A mnie zawsze odłazi jak posypię mąką, więc daję tylko jajko i bułkę.
Odłazi
> mi również jak jest zbyt mało tłuszczu do smażenia, albo dam na za mały
> ogień. W tym ostatnim przypadku mięsko puszcza sok, którym nasiąka górna
> częśc kotleta no i wtedy jak nic odejdzie.
> Pozdrawiam - Agnieszka

To ja juz nie wiem, od czego to zalezy :(
Ciesz sie w kazdym razie, ze mi sie nie odkleja.
Pozdrawiam.
Basiek.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-20 12:33:09

Temat: Re: odłażąca panierka
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <400d19fd$3@news.home.net.pl>,
"Ania H-K" <g...@f...pl> wrote:

> Zbiłaś je z tłuczkiem obu stron? Obsypałaś
> > mąką? Dajesz dość dużo tłuszczu? W dostatecznie wysokiej temperaturze?
> > (a propos tłuszczu polecam raczej smalec niż olej)
>
> Mąką nie obsypałam - może tu pies pogrzebany? A na smalec mnie nikt nie
> namówi, brrrr.

Dlaczego brrr? Dobry smalec to naprawdę świetny, prawie pozbawiony
zapachu i wbrew opinii wielu zdrowy tłuszcz do smażenia, wytrzymujący
wysokie temperatury. Jak nie chcesz smalcu użyj frtury wołowej,
klarowanego masła lub tłuszczu roślinnego typu Planty.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-20 13:04:16

Temat: Re: odłażąca panierka
Od: Grzegorz Janoszka <G...@p...onet.pl-----USUN-TO> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 20 Jan 2004 13:33:09 +0100 I had a dream that Wladyslaw Los <w...@o...pl>
wrote:
> Dlaczego brrr? Dobry smalec to naprawdę świetny, prawie pozbawiony
> zapachu i wbrew opinii wielu zdrowy tłuszcz do smażenia, wytrzymujący
> wysokie temperatury. Jak nie chcesz smalcu użyj frtury wołowej,
> klarowanego masła lub tłuszczu roślinnego typu Planty.

A oliwa z oliwek "dziewica"?

--
Grzegorz Janoszka odpowiadając POPRAW adres

UWAGA, mam specyficzne poczucie humoru! Na newsach wyrażam swoje prywatne
specyficzne poglądy, a nie moich byłych, obecnych i przyszłych pracodawców.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

'PAŃSKIE JAJA'-polsat
Czy pyzy można nadziać surowym mielonym? PILNE
nie smiejcie sie... jak sie robi paste jajeczna ?
prosba o przepis na kurczaka z kfc
przepis na kurczaka z KFC

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »