« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-20 11:33:23
Temat: odłażąca panierkaMoże wstyd pytać, ale ja już dostaję szału z moją panierką do kotletów
schabowych (jajko, bułka tarta), która z jednej strony ładnie się trzyma, a
z drugiej odłazi. Piekę na rozgrzanym oleju kujawskim, bez przykrycia. Co
robię źle?
Dzięki za pomoc,
Ania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-20 11:48:48
Temat: Re: odłażąca panierkaIn article <4...@n...home.net.pl>, "Ania H-K" <g...@f...pl>
wrote:
> Może wstyd pytać, ale ja już dostaję szału z moją panierką do kotletów
> schabowych (jajko, bułka tarta), która z jednej strony ładnie się trzyma, a
> z drugiej odłazi. Piekę na rozgrzanym oleju kujawskim, bez przykrycia.
Chyba smażysz?
> Co robię źle?
A skąd niby mamy wiedzieć? Zbiłaś je z tłuczkiem obu stron? Obsypałaś
mąką? Dajesz dość dużo tłuszczu? W dostatecznie wysokiej temperaturze?
(a propos tłuszczu polecam raczej smalec niż olej)
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-20 11:55:10
Temat: Re: odłażąca panierka Zbiłaś je z tłuczkiem obu stron? Obsypałaś
> mąką? Dajesz dość dużo tłuszczu? W dostatecznie wysokiej temperaturze?
> (a propos tłuszczu polecam raczej smalec niż olej)
Mąką nie obsypałam - może tu pies pogrzebany? A na smalec mnie nikt nie
namówi, brrrr. Dzięki za pomoc,
Ania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-20 12:07:07
Temat: Re: odłażąca panierkaZbiłaś je z tłuczkiem obu stron? Obsypałaś
> mąką? Dajesz dość dużo tłuszczu? W dostatecznie wysokiej temperaturze?
> (a propos tłuszczu polecam raczej smalec niż olej)
Mąką nie obsypałam - może tu pies pogrzebany? A na smalec mnie nikt nie
namówi, brrrr. Dzięki za pomoc,
Ania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-20 12:08:09
Temat: Re: odłażąca panierkasorry, poszło 2 razy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-20 12:19:18
Temat: Odp: odłażąca panierka> Zbiłaś je z tłuczkiem obu stron? Obsypałaś
> > mąką? Dajesz dość dużo tłuszczu? W dostatecznie wysokiej temperaturze?
> > (a propos tłuszczu polecam raczej smalec niż olej)
>
> Mąką nie obsypałam - może tu pies pogrzebany? A na smalec mnie nikt nie
> namówi, brrrr. Dzięki za pomoc,
> Ania.
Ja zawsze obspuje maka. Inaczej nie chce sie trzymac jajko i bulka.
Smaze tylko na oleju, choc slyszalam, ze na smalcu o wiele lepiej.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-20 12:22:37
Temat: Re: odłażąca panierka
>
> Ja zawsze obspuje maka. Inaczej nie chce sie trzymac jajko i bulka.
>
A mnie zawsze odłazi jak posypię mąką, więc daję tylko jajko i bułkę. Odłazi
mi również jak jest zbyt mało tłuszczu do smażenia, albo dam na za mały
ogień. W tym ostatnim przypadku mięsko puszcza sok, którym nasiąka górna
częśc kotleta no i wtedy jak nic odejdzie.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-20 12:26:53
Temat: Odp: odłażąca panierka> A mnie zawsze odłazi jak posypię mąką, więc daję tylko jajko i bułkę.
Odłazi
> mi również jak jest zbyt mało tłuszczu do smażenia, albo dam na za mały
> ogień. W tym ostatnim przypadku mięsko puszcza sok, którym nasiąka górna
> częśc kotleta no i wtedy jak nic odejdzie.
> Pozdrawiam - Agnieszka
To ja juz nie wiem, od czego to zalezy :(
Ciesz sie w kazdym razie, ze mi sie nie odkleja.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-20 12:33:09
Temat: Re: odłażąca panierkaIn article <400d19fd$3@news.home.net.pl>,
"Ania H-K" <g...@f...pl> wrote:
> Zbiłaś je z tłuczkiem obu stron? Obsypałaś
> > mąką? Dajesz dość dużo tłuszczu? W dostatecznie wysokiej temperaturze?
> > (a propos tłuszczu polecam raczej smalec niż olej)
>
> Mąką nie obsypałam - może tu pies pogrzebany? A na smalec mnie nikt nie
> namówi, brrrr.
Dlaczego brrr? Dobry smalec to naprawdę świetny, prawie pozbawiony
zapachu i wbrew opinii wielu zdrowy tłuszcz do smażenia, wytrzymujący
wysokie temperatury. Jak nie chcesz smalcu użyj frtury wołowej,
klarowanego masła lub tłuszczu roślinnego typu Planty.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-20 13:04:16
Temat: Re: odłażąca panierkaOn Tue, 20 Jan 2004 13:33:09 +0100 I had a dream that Wladyslaw Los <w...@o...pl>
wrote:
> Dlaczego brrr? Dobry smalec to naprawdę świetny, prawie pozbawiony
> zapachu i wbrew opinii wielu zdrowy tłuszcz do smażenia, wytrzymujący
> wysokie temperatury. Jak nie chcesz smalcu użyj frtury wołowej,
> klarowanego masła lub tłuszczu roślinnego typu Planty.
A oliwa z oliwek "dziewica"?
--
Grzegorz Janoszka odpowiadając POPRAW adres
UWAGA, mam specyficzne poczucie humoru! Na newsach wyrażam swoje prywatne
specyficzne poglądy, a nie moich byłych, obecnych i przyszłych pracodawców.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |