« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-23 08:49:58
Temat: Re: oscypekSałatka góralska
1 główka karbowanej sałaty
1 cebula biała
1 cebula czerwona
2 pomidory
4 małe oscypki lub 1 duzy
1 strak papryki
1/2 cytryny
sol,pieprz,ostra papryka
1 lyzka oliwy z oliwek
sałate rozdrobnic,cebule,pomidory,papryke pokroic w krazki
sol rozpuscic w 1/2 lyzeczki przegotowanej wody dodac papryke i pieprz i
oliwe i sok z cytryny -wymieszac
wszystkie skladniki włozyc do salaterki i polac sosem
a tak swoja droga to oscypki sa bardzo dobre pokrojone w plastry i usmazone
na oleju
Ania
--
---------------------------------------------
Ania Wojciechowska
0 600 073 049
Użytkownik <e...@t...net.pl> napisał w wiadomości
news:0164.000007ea.3cecaa81@newsgate.onet.pl...
> Dzien dobry wszystkim :)
>
> U nas w Gdansku piekna pogoda - niebieskie niebo i jak to mowi pewien
znajomy
> starszy palma - istna palma ;))
>
> Chcialam zapytac was, czy znacie moze jakies ciekawe przepisy z uzyciem
oscypka?
>
> Dzieki z gory za pomoc.
> Jak w przyszlym tygodniu cos wyprobuje, to napewno napisze przepis. No bo
juz
> mi sie glupio robi - ciagle tylko o cos pytam zamiast tez cos napisac :)
>
> Pozdr
> Ewa
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-23 08:58:07
Temat: Re: oscypekJak ktoś nie ma oscypka ale ma albo moze kupic wedzona mozarelle - ktora
jest w smaku podobna do oscypka - moze zrobic taka salatke;-))
Mi do krainy oscypkow bardzo daleko, wiec zadowole sie mozarella.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 09:28:31
Temat: Re: oscypek> Sałatka góralska
>
DZIEKUJE CI BARDZO BARDZO :)
> a tak swoja droga to oscypki sa bardzo dobre pokrojone w plastry i usmazone
> na oleju
>
Ostatnio jak bylam w Zakopanem, to nawet jadlam oscypek z ogniska - byl
przepyszny, bo nie dosc ze byl fajnie rozpuszczony to na dodatek pieknie
pachnial - tylko trzeba go w grube plasterki pokroic - polecam :)
Ewa
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 09:36:59
Temat: Re: oscypek> Ostatnio jak bylam w Zakopanem, to nawet jadlam oscypek z ogniska - byl
> przepyszny, bo nie dosc ze byl fajnie rozpuszczony to na dodatek pieknie
> pachnial - tylko trzeba go w grube plasterki pokroic - polecam :)
I dość mocno zrumienić - mniam, do tego coś zielonego i już jest obiadek
pyszny...
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 10:43:58
Temat: Re: oscypek
Użytkownik "Agusiek" <A...@i...pl> napisał w wiadomości
news:acid6j$o97$1@news.tpi.pl...
> > Ostatnio jak bylam w Zakopanem, to nawet jadlam oscypek z ogniska - byl
> > przepyszny, bo nie dosc ze byl fajnie rozpuszczony to na dodatek pieknie
> > pachnial - tylko trzeba go w grube plasterki pokroic - polecam :)
>
> I dość mocno zrumienić - mniam, do tego coś zielonego i już jest obiadek
> pyszny...
>
> Aga
>
A propos pieczonego sera... Jadłam kiedyś smaożony cammembert. Pycha.
Smażony normalnie na patelni jak kotlet, ale bez panierki. Do tego sos
śmietanowo-żurawinowy czyli bita śmietana i dżemik żurawinowy. Sos był dla
mnie odrobinę za słodki, ale serek... Najlepszy właśnie na ciepło
Pozdrawiam
Zgłodniała Vicky :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |