« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-24 13:54:36
Temat: panierka do skrzydelek?Witam!
Mam wypróbowany sposób na fajne skrzydełka
Przygotowane skrzydełka gotuje w osolonej wodzie 5min
Poźniej, daje przyprawy jakie mi pasuje na ostro na slodko itp. Odstawiam
na jeden dzień do lodówki
Nastepnie panierka ( i tu bedzie pytanie) na głeboki tłuszcz do zrumienienia
I całość do piekarnika z wiatrakiem na ok 10min 150C- wychodza pycha.
Kwestia że znudziła mi sie juz panierka a robie ja z płatków nestle
Ma ktos jakiś pomysł na inna panierke
pozdrawiam
PabloGT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-24 14:11:57
Temat: Re: panierka do skrzydelek?> Mam wypróbowany sposób na fajne skrzydełka
> Przygotowane skrzydełka gotuje w osolonej wodzie 5min
> PoĽniej, daje przyprawy jakie mi pasuje na ostro na slodko itp. Odstawiam
> na jeden dzień do lodówki
A daj moze przyklad kompozycji przypraw
> Nastepnie panierka ( i tu bedzie pytanie) na głeboki tłuszcz do
> zrumienienia
> I cało?ć do piekarnika z wiatrakiem na ok 10min 150C- wychodza pycha.
> Kwestia że znudziła mi sie juz panierka a robie ja z płatków nestle
> Ma ktos jaki? pomysł na inna panierke
Hm sezam, kokos?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-24 14:28:21
Temat: Re: panierka do skrzydelek?PabloGT napisał(a):
> Witam!
>
> Mam wypróbowany sposób na fajne skrzydełka
> Przygotowane skrzydełka gotuje w osolonej wodzie 5min
> Poźniej, daje przyprawy jakie mi pasuje na ostro na slodko itp. Odstawiam
> na jeden dzień do lodówki
> Nastepnie panierka ( i tu bedzie pytanie) na głeboki tłuszcz do zrumienienia
> I całość do piekarnika z wiatrakiem na ok 10min 150C- wychodza pycha.
> Kwestia że znudziła mi sie juz panierka a robie ja z płatków nestle
> Ma ktos jakiś pomysł na inna panierke
A jak ja robisz, żeby się tych skrzydełek trzymala? Ostatnio wszystko mi
odlazło zanim wrzuciłam do frytownicy :(
E.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-24 14:41:08
Temat: Re: panierka do skrzydelek?
Użytkownik "E." <e...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ep7qe6$ll3$1@achot.icm.edu.pl...
> PabloGT napisał(a):
>> Witam!
>>
>> Mam wypróbowany sposób na fajne skrzydełka
>> Przygotowane skrzydełka gotuje w osolonej wodzie 5min
>> Poźniej, daje przyprawy jakie mi pasuje na ostro na slodko itp.
>> Odstawiam na jeden dzień do lodówki
>> Nastepnie panierka ( i tu bedzie pytanie) na głeboki tłuszcz do
>> zrumienienia
>> I całość do piekarnika z wiatrakiem na ok 10min 150C- wychodza pycha.
>> Kwestia że znudziła mi sie juz panierka a robie ja z płatków nestle
>> Ma ktos jakiś pomysł na inna panierke
>
> A jak ja robisz, żeby się tych skrzydełek trzymala? Ostatnio wszystko mi
> odlazło zanim wrzuciłam do frytownicy :(
>
>
Skrzydełka muszą być koniecznie suche.
W glebokim talerzu mam rozbite całe jajka+ przyprawy do smaku(ostre itp)
i w panierke (zmielone płatki nestle) i to w zasadzie trzyma sie jak na
kleju
pozdrawiam
PK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-01-24 14:49:08
Temat: Re: panierka do skrzydelek?
Użytkownik "Maciek" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ep7ptj$28v$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Mam wypróbowany sposób na fajne skrzydełka
>> Przygotowane skrzydełka gotuje w osolonej wodzie 5min
>> Poźniej, daje przyprawy jakie mi pasuje na ostro na slodko itp.
>> Odstawiam na jeden dzień do lodówki
>
> A daj moze przyklad kompozycji przypraw
A daje co tam mam, papryka ostra, chili, pieprz, sól - parwie jak hot
wingsy
Albo sos sojowy, gałka muszkat (malutko) tymianek, miód,sól, pieprz
Aha te a propozycje są swietne na grila (bez panierki) tylko gotujemy
10min i do zaprawy dajemy oliwe z oliwek.
> Hm sezam, kokos?
Jak na gleboki olej to sezam nie bedzie, aby gorzkawy?
PabloGT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-01-24 15:06:03
Temat: Re: panierka do skrzydelek?W dniu 2007-01-24 14:54, PabloGT napisał/a:
> Ma ktos jakiś pomysł na inna panierke
Ja często robię z sezamie i drobno startym parmezanie pół na pół.
Pozdrawiam
--
Anka P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-01-24 15:19:17
Temat: Re: panierka do skrzydelek?
Użytkownik "Anka P." <t...@a...pl> napisał w
wiadomości news:ep7slv$dad$1@atlantis.news.tpi.pl...
>W dniu 2007-01-24 14:54, PabloGT napisał/a:
>
>> Ma ktos jakiś pomysł na inna panierke
>
> Ja często robię z sezamie i drobno startym parmezanie pół na pół.
>
Aha, ale raczej oprawa samkowa w strone słodko-ostrego?
czy jakas inna komozycja ?
PabloGT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-01-24 15:48:41
Temat: Re: panierka do skrzydelek?W dniu 2007-01-24 16:19, PabloGT napisał/a:
> Aha, ale raczej oprawa samkowa w strone słodko-ostrego?
> czy jakas inna komozycja ?
Raczej pikantna. Chili, pieprzy cayenne lub coś podobnego.
Pozdrawiam
--
Anka P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-01-25 20:18:50
Temat: Re: panierka do skrzydelek?> wychodza pycha.
Tja... a składają się z kości, panierki i osłonki która próbuje robić za
mięso. Durne amerykany wmówiły wam, że to nadaje się do konsumpcji i jeszcze
nazwę jakąś hotłings temu nadali.
*piotr'ek*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-01-25 20:42:20
Temat: Re: panierka do skrzydelek?*piotr'ek* <piotr*eknusun@gazetaskasuj.pl> napisał(a):
> Tja... a składają się z kości, panierki i osłonki która próbuje robić za
> mięso. Durne amerykany wmówiły wam, że to nadaje się do konsumpcji i
jeszcze
> nazwę jakąś hotłings temu nadali.
Eeee tam, je sie jak słonecznik - nie po to, żeby się najeść, ale żeby
podłubać. Ja lubię - smażone saute w głębokim oleju i oblane sosem
ketchupowo-chili-octowym. Plus dip z sera typu blue i majonezu, plus surowe
warzywa do maczania w tymże. I piwo - jak kto może i lubi.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |