Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia papryka faszerowana - prosze o przepis

Grupy

Szukaj w grupach

 

papryka faszerowana - prosze o przepis

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-07 07:30:47

Temat: papryka faszerowana - prosze o przepis
Od: "Sylwia" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Uwielbiam papryke faszerowa, prosze o przepis - farsz, sos.
Sylwia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-07 15:24:54

Temat: Re: papryka faszerowana - prosze o przepis
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Sylwia wrote:
>
> Uwielbiam papryke faszerowa, prosze o przepis - farsz, sos.
> Sylwia

Ja lubie nadzienie miesno-ryzowe, ale najbardziej jako nadzienie lubie
pieczarki z podsmazona cebula, serem ricotta i swieza kolendra (plus
jajko, sol, pieprz, majeran - co kto lubi). Papryki przecinam tak, zeby
mialy czapeczki i tak pieke w srednim piecu, zakryte folia, okolo
godziny. Podaje na lisciach salaty.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-07 20:41:00

Temat: Re: papryka faszerowana - prosze o przepis
Od: "Vicky S." <v...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sylwia" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:anrddc$p89$1@news.tpi.pl...
> Uwielbiam papryke faszerowa, prosze o przepis - farsz, sos.
> Sylwia

Przypomniały mi się dwie wersje tego samego przysmaku przygotowane raz u
moich przyszłych teściów, a raz u moich rodziców. Różnice są niewielkie -
ilość składników i troszeczkę sposób przygotowania papryki.

I wersja (u teściów :> )

4 papryki czerwone
1/2 szklanki ryżu
35-40 dkg pieczarek
35-40 dkg mięsa mielonego
1-2 cebule
4 plasterki żółtego sera

Ryż uprażyć. mięso, cebulkę i pieczarki podsmażyć na patelni z małą iloścą
tłuszczu. Wymieszać ryż z masą pieczarkowo-mięsną, doprawić do smaku solą,
pieprzem i papryką. Odkroić wierzchy papryk i oczyścić je. Nafaszerować je
masą, na wierzchu ułożyć po plasterku sera. Zapiekać 25-30 minut w
piekarniku.

II wersja (u rodziców :> )

8 papryk żółtych
1 1/2 szlanki ryżu
1/2 kg pieczarek
50 dkg mięsa mielonego
2-3 cebul
8 plasterków żółtego sera

Przygotowanie tak jak poprzednio z tą różnicą, że paprykę po oczyszczeniu
włożyłam do osolonej wody i podgotowałam jakieś 15 minut. Potem po nałożeniu
farszu wkładałam je do piekarnika na 10-15 minut, żeby zagrzać całość i
roztopić ser.

Do farszu można dodać trochę tartego sera jak ktoś lubi.

Życzę smacznego

Pozdrawiam Vicky S.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Robot Kuchenny [odrobine OT]
kto lubi deske w sosie wlasnym??
Zając w sosie własnym
Czy wypada podać na przyjęciu herbatę razem z esencją?
Jakie wino najlepsze

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »