« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-18 18:49:24
Temat: pasztetWitam !
Mam ochote na pasztet tylko nie wiem jak :-(
Bardzo prosze o sprawdzone przepisy :-)
Z gory dziekuje,
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-18 22:18:03
Temat: Re: pasztet [P]Ewusek:
> Mam ochote na pasztet tylko nie wiem jak :-(
> Bardzo prosze o sprawdzone przepisy :-)
Proszę. Przepis mojej mamy. Sprawdzony, pyszny.
PASZTET
Składniki:
1/2 kg wątróbki drobiowej (najlepiej z indyka)
1/2 kg nie bardzo tłustego boczku albo bardzo tłustej karkówki
1 duża lub dwie mniejsze cebule
kilka suszonych grzybków
1 niekoniecznie świeża bułka
1 jajko
przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz (cały),
majeranek, gałka
trochę tartej bułki do wysypania formy
Przygotowanie:
Wszystko oprócz bułki i jajka ugotować (najlepiej w szybkowarze) w małej
ilości wody na półmiękko. Trochę przestudzić, w tym czasie namoczyć w
wywarze bułkę. Wszystko razem przekręcić następnie przez maszynkę albo
zmielić (zemleć?) w malakserze.
Dodać jajko i przyprawy: sól, majeranek, pieprz, gałkę muszkatołową etc. -
do smaku. Przełożyć do formy keksówki, wysypanej tartą bułką, włożyć do
nagrzanego piekarnika i zapiekać około godziny (na wierzchu robi się
apetyczna, pyszna brązowa skórka).
Evva
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-18 22:40:35
Temat: Re: pasztet [P]
Użytkownik "Ewa Dacko" <e...@k...pl> napisał w wiadomości
news:c10ocl$1d5p1i$1@ID-193986.news.uni-berlin.de...
> Ewusek:
>
> > Mam ochote na pasztet tylko nie wiem jak :-(
> > Bardzo prosze o sprawdzone przepisy :-)
A może ktoś mi poda przepis na pasztet z mięsa kury? W moim
Markpolu sprzedają ładne kury i nabrałam ochoty, żeby upiec pasztet,
tylko,żeby nie był zbyt tłusty. Jak to zrobić?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-19 07:23:07
Temat: Re: pasztet [P]
Użytkownik "olka" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c10ppl$l8j$1@nemesis.news.tpi.pl...
> A może ktoś mi poda przepis na pasztet z mięsa kury? W moim
> Markpolu sprzedają ładne kury i nabrałam ochoty, żeby upiec pasztet,
> tylko,żeby nie był zbyt tłusty. Jak to zrobić?
>
Bardzo proszę:
1 kg mięsa z kurczaka
30 dag wątróbki
30 dag surowego boczku
3 jaja
3 cebule
włoszczyzna
sól, pieprz
Mięso, boczek i włoszczyznę gotujemy z przyprawami do miękkości. Wątróbkę i
cebulę przesmażamy i mielimy razem z mięsem, boczkiem i warzywkami. Dodajemy
jajka i doprawiamy. Dokładnie wyrabiamy. Masę wykładamy do wysmarowanej
tłuszczem wąskiej foremki. Pieczemy do uzyskania pięknego "pasztetowego"
koloru.
Pysznie smakuje i pysznie wygląda
Pozdrawiam
Ania
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.591 / Virus Database: 374 - Release Date: 2004-02-17
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-19 10:01:44
Temat: Re: pasztetjeżeli masz krulika polecam:
http://kulinaria.zine.pl/index.php?module=subjects&f
unc=viewpage&pageid=325
http://kulinaria.zine.pl/index.php?module=subjects&f
unc=viewpage&pageid=247
pozdrawiam
rysiek_d
gg 3311990
Użytkownik "Ewusek" <e...@p...com> napisał w wiadomości
news:c10c3e$5ip$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam !
> Mam ochote na pasztet tylko nie wiem jak :-(
> Bardzo prosze o sprawdzone przepisy :-)
>
> Z gory dziekuje,
> Ewa
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-19 10:14:35
Temat: Re: pasztet
>je?eli masz __krulika___ polecam:
>rysiek_d
>gg 3311990
>
>
jezu, piekne! :)))))))
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |