« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-08-23 20:11:51
Temat: Re: patelnia do omletówSmaż na małym ogniu i pod przykryciem. ~ 10 - 15 minut
Smacznego.
Kojaro
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-08-23 20:23:48
Temat: Re: patelnia do omletówKojaro wrote:
>Smaż na małym ogniu i pod przykryciem. ~ 10 - 15 minut
>
>
O bogini, jajka smazyc 10-15 minut ????
Kot, w szoku
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-08-26 06:05:05
Temat: Re: patelnia do omletówDeJotPe <t...@p...oent.pl> nakibordził(a):
> ja mam też teflon od tefala i SOA#1, o przepraszam NTG: standardowa
> odpowiedx kucharza numer 1:
> mi wychodzą:
Mnie toże. Ae nie na teflonie, tylko na mocno starej i mocno ciężkiej
patelni, którą pamiętam w domu "od zawsze".
> 3 jajka
> sól i troche pieprzu
Ja jeszcze troszkę wody dodaję. Tak z łyżeczkę, dwie, na oko.
> bardzo dobrze rozciapciac aż sie wiecej zrobi (wbic duzo powietrza)
Dokładnie.
> wylać i smazyc na maśle.
Alibo oleju.
> mozna dodac kawałki szynki itp, ale to utrudnia smazenie.
Uhm. Ja czasem wcześniej podsmażam jakąś wędlinę z cebulą. A potem na
połówkę prawie usmażonego omleta kładę: plastry pomidora, podsmażoną
wędlinę, starty ser. I składam omlet na pół. Chwilkę trzymam jeszcze na
patelni i gotowe.
Aha. Na pewno trwa to krócej (znaczy samo smażenie omleta) niż 10-15
minut!
--
Kamil 'Raczek' Raczyński
Co Usenetowicz wiedzieć powinien: http://evil.pl/pip/
Co to jest spam: http://nospam-pl.net/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |