« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-03-28 19:26:01
Temat: Re: pczki angielskie
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:lp2j22pkpkl8mua9c4055j4tl2mkabv5p7@4ax.com...
> On Tue, 28 Mar 2006 13:05:15 +0200, "Dominik Jan Domin"
> <d...@p...onet.pl> wrote:
>
>>U?ytkownik "NOA" <magda_rn@CIACHO_poczta.fm> napisa? w wiadomo?ci
>>news:e0b509$t4p$1@inews.gazeta.pl...
>>>
>>> "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:e0b3di$h9q$1@news.onet.pl...
>>>
>>>> S?. Zapraszam do baru u mnie w instytucie. Jedzenie pokutne, dla
>>>> zatwardzia?ych grzeszników.
>>>>
>>>> DJD
>>>
>>> No w instytucie zadnym nie jadlam ani innej np. przyzakladowej
>>> jadlodajni,
>>> korzystalam z ogolnodostepnych barow mlecznych,
>>> ale zeby spierniczyc nalesniki to naprawde trzeba miec talent :))
>>> No i musze sie wycofac ze swojego kategorycznego twierdzenia :((
>>> odnosnie nalesnikow:))
>>
>>Ogólnodostepny. Ka?dy mo?e tam je??. Nie kazdy chce. A te nale?niki...
>>có?... jakie? takie nas?czone t?uszczem jak gabka. Nie wiem, jak to
>>zrobili,
>>mnie sie to nigdy nie uda?o.
>>
>>DJD
>>
>
> Leja ciasto na patelnie za chlodna i z duza iloscia tluszczu.
> Wtedy wsiaknie one we wszystko!
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
Na naleśniki patelnię smaruje się skórką ze słoniny nabitą na widelec, ot
taki ruch kołowy po dnie i nalewa ciasto...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-03-28 19:53:50
Temat: Re: pczki angielskie
>>>>
>>>>> S?. Zapraszam do baru u mnie w instytucie. Jedzenie pokutne, dla
>>>>> zatwardzia?ych grzeszników.
>>>>>
>>>>> DJD
>>>>
>>>> No w instytucie zadnym nie jadlam ani innej np. przyzakladowej
>>>> jadlodajni,
>>>> korzystalam z ogolnodostepnych barow mlecznych,
>>>> ale zeby spierniczyc nalesniki to naprawde trzeba miec talent :))
>>>> No i musze sie wycofac ze swojego kategorycznego twierdzenia :((
>>>> odnosnie nalesnikow:))
>>>
>>>Ogólnodostepny. Ka?dy mo?e tam je??. Nie kazdy chce. A te nale?niki...
>>>có?... jakie? takie nas?czone t?uszczem jak gabka. Nie wiem, jak to
>>>zrobili,
>>>mnie sie to nigdy nie uda?o.
>>>
>>>DJD
>>>
>>
>> Leja ciasto na patelnie za chlodna i z duza iloscia tluszczu.
>> Wtedy wsiaknie one we wszystko!
>>
>> Pierz
>> K.T. - starannie opakowana
>
>Na nale?niki patelni? smaruje si? skórk? ze s?oniny nabit? na widelec, ot
>taki ruch ko?owy po dnie i nalewa ciasto...
>
To JA wiem, ale czy ONI wiedza??????? bo ja juz widzaial am ludzi
smazacych nasleniki na oleju, ktory na patelni bylo widac
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-03-29 04:58:06
Temat: Re: pczki angielskie
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:f05j22p849nhghajao58nn1qjpshead22d@4ax.com...
>
>>>>>
>>>>>> S?. Zapraszam do baru u mnie w instytucie. Jedzenie pokutne, dla
>>>>>> zatwardzia?ych grzeszników.
>>>>>>
>>>>>> DJD
>>>>>
>>>>> No w instytucie zadnym nie jadlam ani innej np. przyzakladowej
>>>>> jadlodajni,
>>>>> korzystalam z ogolnodostepnych barow mlecznych,
>>>>> ale zeby spierniczyc nalesniki to naprawde trzeba miec talent :))
>>>>> No i musze sie wycofac ze swojego kategorycznego twierdzenia :((
>>>>> odnosnie nalesnikow:))
>>>>
>>>>Ogólnodostepny. Ka?dy mo?e tam je??. Nie kazdy chce. A te nale?niki...
>>>>có?... jakie? takie nas?czone t?uszczem jak gabka. Nie wiem, jak to
>>>>zrobili,
>>>>mnie sie to nigdy nie uda?o.
>>>>
>>>>DJD
>>>>
>>>
>>> Leja ciasto na patelnie za chlodna i z duza iloscia tluszczu.
>>> Wtedy wsiaknie one we wszystko!
>>>
>>> Pierz
>>> K.T. - starannie opakowana
>>
>>Na nale?niki patelni? smaruje si? skórk? ze s?oniny nabit? na widelec, ot
>>taki ruch ko?owy po dnie i nalewa ciasto...
>>
>
> To JA wiem, ale czy ONI wiedza??????? bo ja juz widzaial am ludzi
> smazacych nasleniki na oleju, ktory na patelni bylo widac
>
> pierz
>
> K.T. - starannie opakowana
Jest to podstawowa czynność uczona w szkołach gastronomicznych, w tym
obracanie naleśnika poprzez podrzut patelnią, z olejem tego nie można byłoby
zrobić bezpiecznie, być może ta garkuchnia jest prowadzona lub zatrudnia
amatorów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-03-29 05:46:13
Temat: Re: pczki angielskieWitam!
Dnia 29-03-2006 o 06:58:06 Panslavista <p...@w...pl> napisał:
> Jest to podstawowa czynno?ae uczona w szko?ach gastronomicznych, w tym
> obracanie nale?nika poprzez podrzut patelni?, z olejem tego nie mo?na
> by?oby
> zrobiae bezpiecznie, byae mo?e ta garkuchnia jest prowadzona lub zatrudnia
> amatorów.
>
>
:-)
Ciekawe, ja to robię bezpiecznie mimo że na oleju?
Pewnie dlatego, że nikt mnie nie uczył podstaw w szkole gastronomicznej.
--
Zdrówka - Wojtek H.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2006-03-29 05:54:58
Temat: Re: pczki angielskie
"Wojtek H." <s...@p...ciach.onet.pl> wrote in message
news:op.s65ubbnm5prtiq@pe158.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.p
l...
> Witam!
>
> Dnia 29-03-2006 o 06:58:06 Panslavista <p...@w...pl> napisał:
>
>> Jest to podstawowa czynno?a uczona w szko3ach gastronomicznych, w tym
>> obracanie nale?nika poprzez podrzut patelni?, z olejem tego nie mo?na
>> by3oby
>> zrobia bezpiecznie, bya mo?e ta garkuchnia jest prowadzona lub zatrudnia
>> amatorów.
>>
>>
>
> :-)
> Ciekawe, ja to robię bezpiecznie mimo że na oleju?
> Pewnie dlatego, że nikt mnie nie uczył podstaw w szkole gastronomicznej.
>
> --
> Zdrówka - Wojtek H.
Była mowa o nadmiarze oleju...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |