Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pieczen wieprzowa w winie?

Grupy

Szukaj w grupach

 

pieczen wieprzowa w winie?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-19 11:20:08

Temat: pieczen wieprzowa w winie?
Od: "gregorius" <i...@m...internetdsl.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Kupilem kawal udzca wieprzowego, chce zrobic jakas pieczen z udzialem wina i
ziol. Czy ktos wesprze mnie sprawdzonym przepisem?
pozdrawiam
greg


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-19 15:30:42

Temat: Re: pieczen wieprzowa w winie?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le samedi 19 février 2005 ? 12:20:08, vous écriviez :

> Witam
> Kupilem kawal udzca wieprzowego, chce zrobic jakas pieczen z udzialem wina i
> ziol. Czy ktos wesprze mnie sprawdzonym przepisem?

Wiedze ze jakos malo reakcji, co jest raczej normalne : wino kojarzy
sie raczej z wolowina, szczegolnie czerwone. Z wieprzowiny istnieja
raczej przepisy z udzialem piwa. Poza tym trudno wyobrazic sobie cos
innego niz marynate, jezeli koniecznie chcesz zrobic pieczen.

Wiec jezeli nie chcesz pociac twej wieprzowiny na gulasz.. to
zamarynowalabym w winie (wytrawnym oczywiscie), z tymiankiem (na
pewno), lub z ziolami prowansalskimi.

Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-19 19:25:16

Temat: Re: pieczen wieprzowa w winie?
Od: "gregorius" <i...@m...internetdsl.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Wiedze ze jakos malo reakcji, co jest raczej normalne : wino kojarzy
> sie raczej z wolowina, szczegolnie czerwone. Z wieprzowiny istnieja
> raczej przepisy z udzialem piwa. Poza tym trudno wyobrazic sobie cos
> innego niz marynate, jezeli koniecznie chcesz zrobic pieczen.
>
> Wiec jezeli nie chcesz pociac twej wieprzowiny na gulasz.. to
> zamarynowalabym w winie (wytrawnym oczywiscie), z tymiankiem (na
> pewno), lub z ziolami prowansalskimi.
>
> Ewcia
Dziekuje za odp. zrobilem juz prawie dochodzi, wpierw marynata w
winie,rozmarynie i czosnku.teraz piecze sie juz z dwie godzi. cdn. bedzie
jutro pociagne jeszcze ja w piecu z godzine az bedzie rozlatywac sie. Sam
jestem ciekaw kolazu wina z wieprzowina.
pozdrawiam
greg


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kolacja z Niemcami - co podac !?
Jaki to rodzaj sera???
Podwojne ciasto - jak zrobic najszybciej?
Zastawa stołowa (Wawa)
Mikrofalowka-> potrawy ????

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »