Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Jadarek" <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: pieczywo optymalne
Date: Tue, 24 Sep 2002 08:52:28 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <amp1u7$kau$1@news.tpi.pl>
References: <amc1o3$9gq$1@news.tpi.pl> <amm2md$q44$1@news.tpi.pl>
<ammvar$54p$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa14.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1032850184 20830 213.77.214.14 (24 Sep 2002 06:49:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 24 Sep 2002 06:49:44 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:9737
Ukryj nagłówki
> \Alez ja nie chce naduzywac tego slowa. Po prostu zobaczylam napis ze jest
> pieczywo optymalne. I tak sie zapytalam czy moze nie wiecie cos wiecej na
> ten temat co to za pieczywo i dlaczego je tak nazwali. I czy ma cos
> wspolnego z dieta optymalna. Uprzedzam ze na tej diecie nie jestem (na
> zadnej nie jestem) wiec sie ani nie przychylam ani nie popieram.
> Z ciekawosci zapytalam.
Nic się nie stało, że zapytałaś - jeszcze za to nie palą na stosie ;-))).
Poza pieczywem możesz natknąć się na koserwy z takim samym znakiem
towarowym.Powinny być rozprowadzane przez sieć sklepów Groszek (właściciel
jest "opty"). Produkowane są z "odbudowanego" gatunku świń - złotnicka pstra
(przy udziale AR w Poznaniu). Hodowla trwa dłużej (eko... i itd.) a mięsko
ma większą zawartość tłuszczu bez wyraźnego podziału tkanka
mięśniowa/tłuszcz. Konserwy są "dedykowane" pod konkretne schorzenia SM, GPP
i inne takie...
Pozdrawiam
"Jadarek" - Dariusz Kral (już 3 lata na ZO i -23 kg)
PS. Aha ... prezes Spółdzielni Mleczarskiej Piątnica też jest "opty" a ich
wyroby (bez znaczka) też mają całkiem fajne proporcje B-T-W a i zdaje się
Koło też wypuściło tłuste konserwy bez dodatków skrobiowo/sojowych B/T=1/2
ale więcej szczegółów nie znam...
|