Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pieprz cytrynowy polecam

Grupy

Szukaj w grupach

 

pieprz cytrynowy polecam

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-04-06 11:17:04

Temat: pieprz cytrynowy polecam
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Pojawiło się ostatnio (albo ja dopiero odkryłam) coś takiego, jak pieprz
cytrynowy (z Kamisa). Jest IMO świetny, zwłaszcza do ryb, ale do
zwykłych mięs także, grubo zmielony, bardzo aromatyczny. Wiem, że tego
typu przyprawy nie są mile widziane na tej grupie, ale warto spróbować :-).

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-04-06 11:54:15

Temat: Re: pieprz cytrynowy polecam
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:d30gf3$674$1@proxy.provider.pl...
> Pojawiło się ostatnio (albo ja dopiero odkryłam) coś takiego, jak pieprz
> cytrynowy (z Kamisa). Jest IMO świetny, zwłaszcza do ryb,

Do schabowych bardzo dobry, nawet soli nie trzeba, a kotlety są soczyste.

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 13:10:08

Temat: Re: pieprz cytrynowy polecam
Od: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

cherokee <c...@n...o2.pl> wrote:

> Do schabowych bardzo dobry, nawet soli nie trzeba, a kotlety są soczyste.

Znaczy - bez tego pieprzu nie są soczyste?

Pedro.

--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@m...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N Bj*!'.
'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 14:30:27

Temat: Re: pieprz cytrynowy polecam
Od: "gosia" <g...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

A jak doda się ten pieprz do jogurtu naturalnego to powstaje fantastyczny
zimny sos

Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:d30gf3$674$1@proxy.provider.pl...
> Pojawiło się ostatnio (albo ja dopiero odkryłam) coś takiego, jak pieprz
> cytrynowy (z Kamisa). Jest IMO świetny, zwłaszcza do ryb, ale do zwykłych
> mięs także, grubo zmielony, bardzo aromatyczny. Wiem, że tego typu
> przyprawy nie są mile widziane na tej grupie, ale warto spróbować :-).
>
> Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 14:53:06

Temat: Re: pieprz cytrynowy polecam
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Maciej Jastrzebski" <p...@a...man.lublin.pl> napisał w
wiadomości news:d30n3g$j5h$1@news.lublin.pl...
> Znaczy - bez tego pieprzu nie są soczyste?

Są, jeśli posmaruje się je oliwą przed smażeniem. Przy pieprzu cytrynowym
nie trzeba ich "oliwić".

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 16:49:15

Temat: Re: pieprz cytrynowy polecam
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 06 Apr 2005 13:17:04 +0200, Waćpanna lub Waćpan *medea*, w
wiadomości news:<news:d30gf3$674$1@proxy.provider.pl> zawarł, co następuje:

> Pojawiło się ostatnio (albo ja dopiero odkryłam) coś takiego, jak pieprz
> cytrynowy (z Kamisa). Jest IMO świetny, zwłaszcza do ryb, ale do
> zwykłych mięs także, grubo zmielony, bardzo aromatyczny. Wiem, że tego
> typu przyprawy nie są mile widziane na tej grupie, ale warto spróbować :-).

skoro nie jest mile widziane, to co mam w składzie?
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 18:50:18

Temat: Re: pieprz cytrynowy polecam
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Tatiana napisał(a):

> skoro nie jest mile widziane, to co mam w składzie?

sól, pieprz czarny, czosnek, cebula, kwas cytrynowy, cukier, skórka
cytrynowa, kurkuma

Z tego co się zorientowałam, to "ortodoksyjni" grupowicze potepiają tego
typu wynalazki ;-), ale ja przyznam się, że czasem korzystam. Nie mam
zaufania do własnych kompozycji przyprawowych, a czasem chęci do
komponowania ;-).

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-11 14:27:07

Temat: Re: pieprz cytrynowy polecam
Od: "Radek K." <radek678@wirtualna_polska.pl.invalid> szukaj wiadomości tego autora

Maciej Jastrzebski napisał(a):
> cherokee <c...@n...o2.pl> wrote:
>
>
>>Do schabowych bardzo dobry, nawet soli nie trzeba, a kotlety są soczyste.
>
>
> Znaczy - bez tego pieprzu nie są soczyste?
>
Bez soli sa soczyste :)

Pozdrawiam.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Proszę o przepisiki
pieprz ziolowy
Moje gofry nie sa chrupkie ;(
Tościki
do mojego garnka przywieraja kotkety>POMÓŻCIE!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »