| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-06 11:17:04
Temat: pieprz cytrynowy polecamPojawiło się ostatnio (albo ja dopiero odkryłam) coś takiego, jak pieprz
cytrynowy (z Kamisa). Jest IMO świetny, zwłaszcza do ryb, ale do
zwykłych mięs także, grubo zmielony, bardzo aromatyczny. Wiem, że tego
typu przyprawy nie są mile widziane na tej grupie, ale warto spróbować :-).
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-06 11:54:15
Temat: Re: pieprz cytrynowy polecam
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:d30gf3$674$1@proxy.provider.pl...
> Pojawiło się ostatnio (albo ja dopiero odkryłam) coś takiego, jak pieprz
> cytrynowy (z Kamisa). Jest IMO świetny, zwłaszcza do ryb,
Do schabowych bardzo dobry, nawet soli nie trzeba, a kotlety są soczyste.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 13:10:08
Temat: Re: pieprz cytrynowy polecamcherokee <c...@n...o2.pl> wrote:
> Do schabowych bardzo dobry, nawet soli nie trzeba, a kotlety są soczyste.
Znaczy - bez tego pieprzu nie są soczyste?
Pedro.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@m...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N Bj*!'.
'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 14:30:27
Temat: Re: pieprz cytrynowy polecamA jak doda się ten pieprz do jogurtu naturalnego to powstaje fantastyczny
zimny sos
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:d30gf3$674$1@proxy.provider.pl...
> Pojawiło się ostatnio (albo ja dopiero odkryłam) coś takiego, jak pieprz
> cytrynowy (z Kamisa). Jest IMO świetny, zwłaszcza do ryb, ale do zwykłych
> mięs także, grubo zmielony, bardzo aromatyczny. Wiem, że tego typu
> przyprawy nie są mile widziane na tej grupie, ale warto spróbować :-).
>
> Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 14:53:06
Temat: Re: pieprz cytrynowy polecam
Użytkownik "Maciej Jastrzebski" <p...@a...man.lublin.pl> napisał w
wiadomości news:d30n3g$j5h$1@news.lublin.pl...
> Znaczy - bez tego pieprzu nie są soczyste?
Są, jeśli posmaruje się je oliwą przed smażeniem. Przy pieprzu cytrynowym
nie trzeba ich "oliwić".
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 16:49:15
Temat: Re: pieprz cytrynowy polecamDnia Wed, 06 Apr 2005 13:17:04 +0200, Waćpanna lub Waćpan *medea*, w
wiadomości news:<news:d30gf3$674$1@proxy.provider.pl> zawarł, co następuje:
> Pojawiło się ostatnio (albo ja dopiero odkryłam) coś takiego, jak pieprz
> cytrynowy (z Kamisa). Jest IMO świetny, zwłaszcza do ryb, ale do
> zwykłych mięs także, grubo zmielony, bardzo aromatyczny. Wiem, że tego
> typu przyprawy nie są mile widziane na tej grupie, ale warto spróbować :-).
skoro nie jest mile widziane, to co mam w składzie?
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 18:50:18
Temat: Re: pieprz cytrynowy polecamTatiana napisał(a):
> skoro nie jest mile widziane, to co mam w składzie?
sól, pieprz czarny, czosnek, cebula, kwas cytrynowy, cukier, skórka
cytrynowa, kurkuma
Z tego co się zorientowałam, to "ortodoksyjni" grupowicze potepiają tego
typu wynalazki ;-), ale ja przyznam się, że czasem korzystam. Nie mam
zaufania do własnych kompozycji przyprawowych, a czasem chęci do
komponowania ;-).
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-11 14:27:07
Temat: Re: pieprz cytrynowy polecamMaciej Jastrzebski napisał(a):
> cherokee <c...@n...o2.pl> wrote:
>
>
>>Do schabowych bardzo dobry, nawet soli nie trzeba, a kotlety są soczyste.
>
>
> Znaczy - bez tego pieprzu nie są soczyste?
>
Bez soli sa soczyste :)
Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |